Köpek Korkusu Nasıl Yenilir?

• Kullanıcı Lila
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Sağlık Konuları
🕒 Konu sahibi 3 saat önce aktifti
Sonra diyorlar ki bu kız hayvanları neden sevmiyor?
Gece duraktan eve geçene kadar takip eden köpeklerden mi bahsedeyim yoksa ilkokula giderken Bahar la kaçtığımız köpekten mi ?
Yok bu korku böyle kalır bende.

Olabilir kediler kadınlara daha yakın ama köpeklerin erkeklerle iletişimi daha farklı.

Ya o ortamı görmeniz lazım o kadar güzel ki ilgi bekliyorlar çocuk gibi başını ilk oksadigimda o kadar sakindi ki sürekli peşimde dolaştı .
Ne biliyim ohalini gördükçe alıp eve götürmek istedim öyle güzel bir şey.
Oyun istemesi vs...

bizim mahalledekiler hariç hepsiyle anlaşabiliyorum , barınağa gitmiyorum çünkü gidince sinirleniyorum sanki hayvanlar "alın abi bizi burdan allasen alın ya" diolarmış gibi oluyor harbiden bikere bir arkadaşla gitmiştim kendisi kedi edinmişti ama ozmnlar barınakların durumu kötüydü özelliklede yedikuledeki

Yenemiyorum.
Ortaokul'a giderken ısırıldım. bacağımdan kuşbaşı et büyüklüğünde bi parça kopup yere düştü. Şimdi söyleyin ben bu parçayı yerde gördükten sonra bu travmayı nasıl atlatayım? nasıl sevgi besleyeyim ve korkmayayım.
Gördüğüm zaman bacaklarımda bi soğukluk hissi oluyo, yolumu değiştiriyorum.

Bizim burdada gece15-20 tane kopek oluyor her defasinda pesliyolar niye seveyim olm? Korkuyorum memnunum korkumdanda :T:

Yenemiyorum.
Ortaokul'a giderken ısırıldım. bacağımdan kuşbaşı et büyüklüğünde bi parça kopup yere düştü. Şimdi söyleyin ben bu parçayı yerde gördükten sonra bu travmayı nasıl atlatayım? nasıl sevgi besleyeyim ve korkmayayım.
Gördüğüm zaman bacaklarımda bi soğukluk hissi oluyo, yolumu değiştiriyorum.

insani duygularla yaklaşıosun ama köpek sokaklarda her neyaşadı kimlerden tekme yiğip insanlardan gard aldıysa artık vahşileşio hacı insan gördümü içgüdüsel olarak saldırıya geçiyor bacaklardaki derman muhappetini bende yaşıyorum bazen harbiden

insani duygularla yaklaşıosun ama köpek sokaklarda her neyaşadı kimlerden tekme yiğip insanlardan gard aldıysa artık vahşileşio hacı insan gördümü içgüdüsel olarak saldırıya geçiyor bacaklardaki derman muhappetini bende yaşıyorum bazen harbiden

Valla insan gibi düşünemeyen herşeyden uzak durmaya çalışıyorum, özellikle de saldırma ihtimali olanlardan

3 Adımda Köpek Fobisini Yenin

Küçüklüğümden beri köpeklerle içli dışlıyımdır, hatta son dönemlerde köpek eğitimi ve rehabilitasyonu konularında eğitimler aldım ve bir veteriner hekim ile ara ara çalışmalar yapmaktayım.

Ülkemizde köpekten korkan hatta bunu fobiye dönüştüren çok insan var. Korku bilinmezlikten kaynaklanır, eğer köpeklerin davranışları konusunda yeterli bilgiye sahip olursanız köpeklerden korkmazsınız. Mesela ben nerede olursam olayım köpeklerden korkmam çünkü köpek davranışlarını biliyorum ama beni yılan dolu bir kafesin içine koysalar korkarım, çünkü yılanın karşısından nasıl davranacağım konusunda eğitilmedim. Eğer yanımda özgüven dolu birisi varsa ondan enerji alır, modeller ve yılanlarla hemen barışabilirim. Yılan fobim yok, hatta elinde yılan olan birisi olsa gidip severim ama doğada bir kaç yılanla karşılaşsam nasıl davranacaklarını bilmediğim için çekinir ve ürkerim. Yani demek istediğim korkunun kaynağı bilinmezliktir.

Köpek korkusu ve fobisine sahip insanlarla 45 dakika çalışmam yetiyor, sadece bir görüşme ve 45 dakika… Bundan sonra artık sokakta yolunuzu değiştirmenize gerek yok, erkek ya da kız arkadaşınızın köpeğinden korkmanıza gerek yok, 45 dakika sizi tamamen özgürleştirecek.

Köpek korkunuzu yenmeniz için tabii ki bana gelmeniz gerekmiyor, peki kendi kendinize bu korkunuzu nasıl yenersiniz?

1) Köpekler sizin sadece enerjinizi görür. İlk başta ne kadar korkunuz olursa olsun özgüven dolu -asker duruşu gibi- bir duruşta durmanız gerekiyor. Köpekler enerjiyi duruşunuzdan alırlar. Omuzlar dik, göğüs önde, vücudunuz alan kaplamalı, tersine büzülmemeli…

2) Bir köpekle karşılaştığında ‘Dokunmak, Konuşmak, Göz Teması Kurmak Yok’ kuralını uygulamalısınız. Köpekler sürü halinde yaşarlar ve bir lidere ihtiyaç duyarlar. Liderleri onlara dokunmaz ve göz teması kurmaz. Eğer bir köpek sürüsü veya köpekle karşılaştığında yukarıdaki üç kuralı uygularsanız köpek sizi bir lider olarak görecek, yanınıza gelip ayaklarınızı koklayacaktır, çünkü köpeklerin en gelişmiş duyuları koklamadır ve insandan ortalama 80 kat daha iyi koku alırlar.

3) ‘Dokunmak, Konuşmak, Göz Teması Kurmak Yok’ kuralını uyguladıktan sonra köpek karşınızda sakin, teslimiyetçi bir konuma geçerse artık onu sevebilirsiniz.

Köpek Bize Havlarsa Ne Yapalım?

Köpek size havlarsa asla ona bakmayın, onu tamamen görmezden gelin. Bir süre sonra o da çekilecektir

Saldırgan Bölgeci Köpekler Karşısında Ne Yapmalı?

Bölgeci köpekler kendi bölgelerini korumak için elinden geleni yaparlar. Bunlar daha çok bekçi köpekleri ve zincirlenmiş köpeklerdir. Dikkat ederseniz bir yere zincirlenmiş köpekler diğer köpeklere nazaran daha çok havlarlar, nedeni tek amaçlarının bölgelerini korumak olması. Peki bu tür köpeklerin yanından geçmek zorunda kalırsak ne yapacağız? Yıllar önce ıssız bir yerden geçerken bir kaç köpek bana saldırmaya çalıştı, tabii ben korkmadığım ve bazı şeyleri bildiğim için bana yaklaşamadılar ama ben sonradan bana niye saldırmaya çalıştılar diye düşündüm. Sonradan Cesar Millian’dan öğrendim ki, bölgeci ve dominant köpeklerin gözlerine bakarsan bunu bir meydan okuma ve tehdit olarak algılırlar. İşte ben de tam bunu yapmıştım, köpeklerle aram çok iyi olduğu için dik dik onların gözlerin bakmıştım. Sonrasında aynı yerden en az 10 defa geçtim ve onları görmezden geldim aynı şekilde onlar da beni görmezden geldi.

Özetlersek şunu unutmamalısınız, köpekler sizinle enerjiniz ve duruşunuzla iletişim kurar. Bir odaya 3 kişi girsin bunlardan birisi köpekten korkan birisi olsun köpek direk onun yanına gider. Ama köpekten korksanız bile duruşunuzu ve düşünce yapınızı o an değiştirirseniz her şeyi değiştirebilirsiniz.

Alıntı !

Geri