Konuşmakmı kolay, yazmakmı

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Yazmak daha kolaydır, konuşmak ise meziyet ister. Yazı tabanlı platformlarda yazmaya alışmış ve ömrünü bu şekilde geciren insanlar, zamanla mana ve imla olarak cok iyi noktalara gelebiliyor. Fakat lisan melekelerini kaybettiklerinin farkinda degiller. Aksine yazı diline dikkat etmeyen insanlar da ikili iliskilerde veya genel olarak dil ile iletisimde cok kuvvetli oluyorlar. Sosyal medyada yazilariyla efsaneler estirenler aynı şeyi disarida devam ettirmekte zorlaniyorlar. Cunku sessiz iletisime alismis oluyorlar bunu görüyorum. Bu cok da iyi bir sey değil galiba.

Yazmak daha kolaydır. Yazarken düşünme süreci geçirirsin, ama konuşurken genelde hazırlıksız konuşma oluyor. Söz ağızdan bir kere çıkar. Konuşmak, söz daha kıymetli olur.
Bir yandan da söz uçar, yazı kalır sözü var.
Benim için yazmak kolay. İyi okurum, iyi yazarım.

Kişiden kişiye değişebilecek olgu. Kimilerinin kalemi, kimilerinin ise sözleri keskindir. Ben yazmaktan çok konuşmayı sevenlerdenim.
Kişinin kendini nasıl anlatmak istediğine göre de değişir.

baslık gözümü kanattı.
yazmak bana asırı zor geliyor ya. cogu zaman konusmak da öyle. goy goy yapacaksak ölene kadar konusurum da onun dısında yoruyor beni fghjf

Başlığı görünce siz sadece konuşun demek istedim.
İkisini de pek severim.

Konusunca sadece beni beni beni dinleyenleri severim.Sözümü kesenleri aninda bozarim.En sevdigim büyük bir kitle önünde konusmaktir.
Ama dinlerim de.Iyi bir dinleyiciyimdir.
Yazmayi da cok severim.
Ama mesela mesajlasirken konu uzun olunca sesli mesaj atiyorum.
Uzun uzun denemeler ve ödevler yazmak acaip hosuma gidiyor.
Kendimce birseyler karalarsam genelde mantiksiz ve gerceküstü seyler oluyor.
Kendime ait oldugum anlar,üzerine tüm agirligim ile oturdugum konu ise insan psikolojisi ve en uc noktalari.Sonra da kafayi biraz yemis oluyorum ama geciyor ya.

"Konuşma , konuşulanlar konuşanları asla konuşmazlar."

İyi yazan insanları okumayı iyi konuşan insanları dinlemeyi severim.

en zoru sevişmek
pat diye sevişemiyorsun

Konuşmakta kolay, yazmakta.
Hatta kendini ‘namus bekçisi’ gibi gösterenlerin gerçek yüzlerini ortaya koymakta.
Ama o zaman onlardan bir farkımız kalmaz işte.

Konuşmak daha kolay bence.
Imm mimikler yardımcı oluyor : d
Yazılarda virgüller mi olacak: d

Geri