Konuşmakmı kolay, yazmakmı

M
  • Kullanıcı Myself
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Kötülemek için yazmak, dedikodu için konuşmak kolaydır. Bol keseden atar, sallarsınız veya abartarak karalarsınız. Hiç bir zeka bir kalemin ucu kadar keskinmidir? Kelimelerin gücünü kullanmak hangisiyle daha kolaydır? Yazarak istediğiniz düşünceleri iletmek daha kolay bir yolmudur?(En azından sözünüz kesilmez?) Dinlemek, okumak?.. Sanırım susmak en zoru...

Arkadan atmak en kolay.. Yüzüne gelince hepsi bülbül kesilir..
Diğer pencereden bakılırsa da yazmak konuşmaktan daha kolay..
Örneğin ; bir çok şeyi telefonda konuşamayız fakat mesajda kolaylıkla yazabiliriz, aslında bu biraz da yapı meselesi..

Boş konuşmak kolaydır ama bana hep yazmak kolay gelmiştir ama genelde yazdığım mesajları yolamamayı seçerim yani bana her türlüsü zor:D

Bazen yüz yüze anlatamadığını yazarak daha kolay ifade edersin. Yazmak candır.

yazmak kolaydir konusabilmek cesaret ister cunku.

Konuşmak konusunda çok iyi değilimdir diyebilirim aslında kelimeleri tam oalrak seçemem veya bir kelimenin arkasına ne koyacağımı tam kestiremem. O yüzden genelde susuyorum ya da saçmalıyorum. Mesajlaşma biraz daha kolay sanırım belki de karşımızda bir yüz veya konuşurken bizi izleyen bir göz olmadığı içindir.

Ama bir kağıda veya başka bir yere yazmak konusuna gelince elime kalemi alırsam sayfalarca yazabilirim ve o kelime yoğunluğunu kurgusunu duygusallık hissiyatını fazlasıyla yansıtabilirim

Konuşurken daha rahatım konu her ne olursa olsun .
Sinirlendiğimde yazamadığım zamanları bilirim ama hiç konuşamadığım zaman olmamıştır.

Yazarken düşünebiliyorsun ama konuşurken düşünmek için fazla vaktin olmuyor o yüzden önemli bir konusma oldugu zaman konu hakkında evde kendi kendime yazar ezberlemeye çalışır öyle giderim

Her ikisinin de kolay olduğu durumlar olabiliyor aynı zamanda zor olduğu zamanlarda.
Tamamen benimle alakalı.

Kullandığım ilaçtan dolayı konuşma bozukluğum var biraz, cümleleri toparlayamıyorum. Yazmak her zaman tercihim...

Konuşmak her zaman en kolayıdır,yazmak kafa ister kelime gücü ister,en zor olanı ise susmayı becerebilmektir yeri geldiğin de.

Ben cok konusan bi insanim bana konusmak daha kolay geliyor zira konusurken hic ifade guclugu cektigimide hatirlamam.
Yazarken kelimeler bulamadigim olmustur ama.

Tam karşımdaysa konuşmak, uzaktaysa yazmak. İfrit olduğum şeylerin başında telefon görüşmeleri gelir.​

Duruma göre değişir fakat yazmaktan çok konuşmayı tercih ederim. Yüz yüze iletişim elbette en sağlıklısıdır.

Her ikisinin de kolay ve zor yanları var ama her ikisinden de zor olan anlaşılmaya çalışmak.

Duruma ve konuya göre değişir.
Anlatacak bir şeyim varsa konuşmayı, eğer durup duşunerek konuşmak istiyorsam yazarak ifade ederim.

Yazmak. Konuşmaya üşeniyorum
Telefonla konuşmaktan da nefret ederim zaten.

Geri