Koku duyusu

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
bir yerlerde koku hafızasının en güçlü hafıza olduğuna dair bir şeyler okumuştum ama ne kadar bilimseldir bilmem. bence en acayip duyulardan biri koku. hayatımdaki önemli insanları bir kokuyla özdeşleştirmenin, bazı şarkıları ve kavramları bir koku olsa şöyle olurdu diye düşünmemin sebebi, sanırım bu yöndeki algımın gelişkin olması.

misal bu şarkı kahve kokuyor:

koku duyusu olmazsa olmazımdır her alanda şüphesiz en büyük rolü oynuyor sanki KEHKEH
Tat olayıda var tabi tat dan sonra koku gelebilir

koku duyusu yazınca ben de virüsle alakalı saanıp korktum. :(

bana da yaşanılan anlar hep kokusuyla gelir. eski bir şeyleri hatırladığımda o anın kokusuyla hatırlıyorum, anların kokusu var kesinlikle. mesela çocukluğumda bir sahanda yumurta kokusu vardı onu şimdi çok nadir alıyorum ama aldığımda oraya gidiyorum... bazı parfüm kokuları beni eskiden o kokuyla benimsediğim kişilerle yaşadığım anlara götürüyor, harika bi şey...
kokular bi tanedir <3

İkili ilişkilerde en önem verdiğim durumdur. Benim için belki de en önemli şeylerden birisidir.

Kokucuyuz..

koku ve tat birbirini tamamlayan poncikler sex esnasinda dusunsene koku ve tad algilarin calismiyor ömen yörebbi

samaEL ben tam olarak bi kısmı anlayamadım da bana yardımcı olur musun? Ellerin tam olarak nasıl demiştin? Teşekkür ederim

Corona da kayip olan birsey ..
Cok sükür yine koku duyuyorum... dünya ya insan Geri dönmüs Kadar Mutlu oluyor :)

Koku hafizasi acayip bir sey, cocuklugunda mesela gittigin bir evin kokusunu, yillar sonra bile bugun yasanmis gibi animsiyorsun bu hafiza dusunce hafizasi gibi hemen unutulmuyor bellegimize hemen isliyor .
Bir yerde okumustum akil hastalarini guzel koku ile tedavi ettiklerini, mesela yasanilen olumlu ya da olumsuz durumlarda hissettikleri kokuyla baglanti kurulabiliyor ve tibbi tedavide avantaj olarak goruldugunu, bu koku hissini yitirenlerin daha cabuk alzheimer oldugunu.
Ben uykuda da calistigini dusunuyorum mesela kahvaltidan gelen bir koku seni uyandirabiliyor cok ilginc bir sekilde, ayyy kahvalti demisken hasret kalmisim annemin kahvaltili sabahlarini :(

Çok küçük yaşlarda memlekete gittiğimizde teyzemlerin arıları olurdu ve biz hep bal sağma dönemine denk gelirdik.
Ya da biz gidiyoruz diye bal sağıyorlardı bilmiyorum. O bal sağılırken ortalık o kadar keskin ve güzel bir bal kokusuna bulanırdı ki bir kaç gün gitmezdi evin etrafından.
32 yaşındayım hala ne zaman teyzemlere gitsem çıkrıktan geçerken o bal kokusu burnuma gelir.
Böyle kokusuyla hatırladığım çok an ve anı var.
Birde aynı şey şarkılar ve melodileri için geçerli tabiki

Geri