Kocamdan İzin Almam Diyen Kadın

• Kullanıcı eliz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 4729 gün önce görüldü
Gayet özgür bir kadındır ama bence bu tamamen saygısızlıktır.
Eş olarak seçtiğin bir erkeğin fikrini almalısın birçok konuda.

Ben olsam izin alırdım yani.

Alırım niye almıyım

izin değilde onunda fikrini almak gerekir ,kadınları çok başınabuyrukta bırakmamak lazım abartıyorlar.

Basi bosluk.
Cok var örnekleri çevremde.Saygisizlik olarak görüyorum

hsdkfs :D

İzin almak gibi değil de danışmak doğru kelime olabilir. Eşler birbirine danışır, birbirlerinden fikir alır. Bir insanı seviyorsan, söylediklerine kıymet verirsin. Oturulur, konuşulur, orta yol bulunur. İki taraf için de geçerli bu.
Almik gelecek şimdi ne demek izin almak falan diyecek :liv: Korkuyom ben Almikten bazen. djsadja Ben senden önce açıklamayı yapayım dedim. Teşekkürler.

gerekli açıklamayı yaptım

Salaktır.
izin kelimesi doğru olmayabilir o cümlede ama al alma neden dile getiriyosun ona buna diyosun mesela.
Bi eziklik simgesi değildir bu .

Buna izin almak deyince itici oluyor. Danismak diyebiliriz, fikir alis verisi diyebiliriz. Bunlara varim. Olmazsa o evlilikte bi sıkıntı var demektir.

Gitsin babasından alsın ozaman go home efendime söyleyim kamon dı bek gibi ooo evribadi

bunu diyorsa is isten gecmistir artik. ona gore bir kocasi vardır ki bunu diyebiliyor. kizilmasi gereken kisi kadin degil, kocadir. ipi birakmayacaksin. evin sapı degil, diregi olacaksin. sen hanimkoylu olmussan haniminda suc ne? erkek yapamiyorsa kadin yapacak reisligi. bu isler boyle. birakin nefis islerini. bos isler onlar. bir evde illaki son sozu soyleyecek olan biri olacaktir. yok efendim hayat musterek, yok efendim izin alma danisma fikir sorma ayaklari gosteris. istisarenin var olmasi demek son sozu soyleyecek olani gereksiz kilmaz. o kisi o evde olacak. biri son noktayi koyacak yani. ortak fikir olmaz mi? olur ama her zaman degil. e ortak fikre ulasamayinca ne olacak? nerede kaldi o danismalar fikir almalar anlayisli ayaklar? son sozu söyleyecek olan kadin mi? e helal olsun o zaman. hic oyle kafa kaldirip agir elestirmeyin. adam firsat vermis ki parti kadina kalmis. hesap yapmaya gerek yok. reyizin cinsiyeti sabit olmaz.

CANİM ANAĞMMMMM

ahaha benim anam evde reisti. deplasmanda ise babam reisti. iyi takim olmuslardi afferin.

iyi okuyun bunlari yegenim. iki saattir yaziyoruz. esseklik yapmayin.

Sanki erkekler izin almıyo mq

İzin almak nedir ki, haberdar edersin hepsi bu...

Karsılıklı saygı sevgi ve güven varsa sorun olacagını sanmıyorum ama sahsen ben sorarım ne nereye neden nicin banada sormasını işterim.

Tabiki izin alacağım erim o benim, ataerkil ailenin ezilen kadını olacağım .p

Madem ortak payda da buluşmayacaktık neden evlendik? İzin almak değil bu.

Ne demek izin alinmaz danisilir, haber verilir falan ulan ya asznskznsk :D Ben izin alirim canimlar o da benden izin alir. İzin verilmediği hallerde ikimiz de dizimizi kirar otururuz yerimizde. Ne kadar bana karisilmasindan hoslanmasam da sonuçta bir hayat paylaşmayi kabul etmiştim boyle egolara girmem diye düşünüyorum. İkna etmek için çeşitli numaralar cevirebilirim, hatta kavga cikarabilirim ama izin almam gibi bir tavra girmem.

Bu beni ezilen kadin da yapmaz. Bu psikolojiden bir ciksaniz iyi olur çünkü ezilmiyorum, özgürüm ben diye iyice sapitiyorsunuz sonra. ;d

Aile işidir karışmayalım.

JajYaj.jpg

Geciniz efenim geciniz o imzayi attiktan sonra izin alacaksiniz pasa pasa. Sadece kadin degil erkekte alicak .)

Larien önizleme sunduğun için teşekkürler Lariim. :p
Ehm, başlıyorum, başladım.
Belli olgunluğa eriştiğimden beri kimseden izin almıyorum aslında.
-ki anne kuzusunun tekiyimdir, her konuda onun fikrini alırım, almazsam içim rahat etmez-
İzin almak farklı bir boyut bence, daha önce söylemiştim sanırım, bu adam okul müdürü mü? Neyin izni?
Sen bir şeyi düşünmüşsündür, kesin kararı vermeden önce haliyle hayatını paylaşmaya karar verdiğin insanın fikrini de alırsın, kendini belki ona göre yönlendirirsin, belki yönlendirmezsin de.
Sonuç olarak olay sende bitiyor değil mi?
Karşımdaki insandan bana ve kararlarıma saygı duymasını bekliyorum, "izin almak" gibi bir şey söz konusu olamaz bu yüzden benim için. Saygı önemli, yitirmemek gerek.

Adi izin olsa ne olur ,danışma olsa ne olur, fikir olsa ne olur.
Alirim arkadaş, o da benden alır. Hiç öyle şeylere takilmam.

Dik başlı olmaya gerek yok.
Yapıcı hareketlerde davranamıyorsan evlenmesin.
Evlenmeyin. O zaman eşinde sormaz, kafasına göre takılır.(bunu unutmayalım)
Tatlı dil herşeyin anahtarı der annem. Her iki taraf içinde geçerli bu.

Geri