Kızlar Sünnet Edilir Mi?

Z
  • Kullanıcı Z3yn3P
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Kuzey Irak 'ın Erbil bölgesinde kız çocukları 'gelenek' adı altında sözüm ona sünnet ettiriliyor. Kızlarını küçük yaşta bu işi yapan kişilere götüren aileler ortamın hijyenik olmamasını umursamıyor bile. Bunların yaşandığı ortama kan sıçramasın diye eski ve kirli bir naylon parçası seriliyor.

Kız çocuklarının klitorilisi jilet ile kesiliyor.

Aileler kızlarını sünnet ettirerek namussuzluk yapmayacaklarına inanıyorlar. Üstelik bu işi yapan kişi para alıyor.

Hala devam eden bu gelenek (sözüm ona) ne kadar mantıklı ve sağlıklı ?​

yok artık :)
gerçi var bir kaç ülkede,ırak'ta değil sadece,afrika'da da sürdürüyorlar bu geleneği.
ama tabii ki bana aşırııııı derecede saçma ve iğrenç geliyor.
uzun lafın kısası kızlarda sünnetmiş olurmuş yau?

@Mephistophelés katılıyorum afrikada öyle yapıyorlar sünnet.. Çok iğrenç birşey bu kızların çektiği nedir.

Çok ahlaksız ve çirkin bir olay. Tek sebebi kızların bakire kalmasını sağlamak ve yaşadıkları cinsel deneyimlerden zevk almamalarını sağlamak. Yobazlık , iğrençlik.

Kadınların kadınlık zevklerini ellerinden almaktan başka bir şey değil,ruhlarının gözlerini kör ediyorlar,bencillik ve sadistlik, kadının hiç değeri olmadığını gösteriyor bu toplumlarda.zaten topluma birşey dayatmak isteyenler din öyle emrediyor derler hep.Bu din ve yada ırkla ilgili değil, çok eski bir kabile geleneği, erkek sünneti gibi antik zamanlardaki insaların cinsel organ modifiye etme takıntısının günümüze gelmiş VAHŞİ BARBAR uygulaması ve kadın cinselliğini yok etme çabası
rezalet bir şey,kadını şeytan olarak gören insanların uyguladığı şeyler bunlar.birileri kadını kötülüğün merkezi olarak görüyor,eğer zevk almazsa şeytanların uzak duracağına inanıyor.
yaşlı teyzenin birisi "sünnet olmayan kızın elinden yemek yemem"diyor neden sünnet olmayınca namussuz mu oldu,iffetsiz mi oldu,şeytanın metresi mi oldu!
kadınlar bile kadınların özgürlüğünü,canını,sağlığını düşünmezken ataerkil toplumun gerektirdiği baskının aşırı uçlarına neden şaşıralım ki.kadın kadına merhamet etmiyor,erkekler hiç etmiyor...

Böylesine zivanadan cikmis , insanliktan nasibini almamis kisilerin egosu altinda yasayan kadinlara yardim edilememesi insanlik namina utanc verici ..

281271.jpg

Gittikce yahudilesiyor müslümanlar demekki o zaman.
Cünkü kadinlarin sünnet ettirilmeleri yahudi dininde var, bu bir gercek maalesef.
Iraktakiler ne alaka ya?

Bu kadar eziyet yeter. Allah görüyor ben daha bisey demiyorum kanim dondu.

Tamamen insanlık dışı bir uygulama. Vahşiliğine diyecek yok. Kesinlikle iğrenç ve acımasız bulduğum bu durum. Allah akıl fikir versin...

eklemiştim bi ara bu konuyu ben.
Birçok ülke yapıyor ya. İçler acısı!

Kadınları sevişme makinesi olarak gören kitleye sesleniyorum ;

Biraz çakranızı genişletin...Kız çocuklarınıza Zina/yada gayru meşru ilişki yaşamamaları için,Zor bir orgazm yaşamaları için ayda yaşamamaları,cinsel arzularının azalması için yaptığınız bu geleneğe bir son verin.Dinen kadınların sünnet olma zorunluluğu yoktur olmadıkları zaman dinen bir sakıncası yoktur yani.Kadına saygı duyun ve kendi kararını kendi vermesini öğredin,Müslümanım diyorsunuz zorla kız çocuklarınıza böyle birşeyi yapmak yerine Ona İslamın güzelliklerini,ahlağını öğretin.

Bu konu ile ilğili bir yazı okumuştum ama bu konuyla ilğisi yok..
Ama bence saçma bişey.
Herşey kafada bitiyor.

Bunu yapmaları demek kadının cinsel anlamda tamamen hissiz olmalarıdır ve bu bir haksızlıktır böyle bir şey vahşice.

Aileler kızlarını sünnet ettirerek namussuzluk yapmayacaklarına inanıyorlar.

Sizin namus anlayışınızın ben . . . .

Olay namuzsa . . kızların namusunu alıp kendılerini tatmin edip kadınların değerini düşüren ve cinsellikte hissizleşmesini sağlayanların komple bi taraflarını sünnet etmeli aslında da neyse . . .

Seks köle makinaları yaratıyorlar böylelikle.
Ne tuhaf bir durumdur.

Hem zevk almalarını engelliyorlar hem de tecavüz edildiği zaman kadınları taşlıyorlar.
Nasıl bir mantıktır bu?

Mantık . . ? aranacak mantık mı bırakıyorlar ki . .

Hayır, onların düşünce yapısına bakıyorum.
Tamam hadi cinsel isteklerini yok ettin.
Be adam, mutlu olmadığı halde tecavüzden nasıl onu sorumlu tutarsın?

Hani düşünce yapısı var ya, onların bakış açısında.

Hayır, onların düşünce yapısına bakıyorum.
Tamam hadi cinsel isteklerini yok ettin.
Be adam, mutlu olmadığı halde tecavüzden nasıl onu sorumlu tutarsın?

Hani düşünce yapısı var ya, onların bakış açısında.

Onların düşünce yapısınıda bakış açılarınıda . .

Namusun sadece iki bacak arasında (ki bu bacaklar nedense hatunların kı oluyor ) sanan zihniyetin almaya çalıştıgı saçma bir önlem . . ama ne var ki sözde gelenek . .

Igrenc ve gerizekalilik. okurken bile tuylerim diken diken oldu

Geri