Kız hakkında danışmak istediklerim (Evlilik için)

• Kullanıcı carso
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Erkekler Kulübü Arşiv
Konu sahibi son olarak 4038 gün önce görüldü

Sizce kız geçinmeyemi geliyor ?

• Evet

Kullanılan: 0 0.0%
  • Hayır

• Evden bir an önce kurtulayım da kim olursa olsun

• Kullanılan toplam oy
    3
  • Anket kapatılmış .
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba forum üyeleri;

Sözlerime başlamadan önce senin aklın yok mu? Diye bilirsiniz bende biliyorum ama fikir almak istedim insan kendine gelince fikre ihtiyaç duyar

Bir kız ile tanıştım gayet güzel gidiyor ve evlilik kararı aldık. Lakin kız biraz korkak diyebilirim nedeni ise Anadolu kültürü gibi yaşaması baba ne derse o yani(aile biraz problemli gibi)
Kızın ailesi istekleri yerine gelirse mutlu olacağını düşünüyor
Bir geçen haftalarda aile ile görüşüldü tanışıldı
Bu tanışma sonucunda bana veya aileme sorulmadan artık neden dolayı olduysa babası kendi aklınca gidip karşı evi tutmak istemiş zamanı gelince içindeki çıkınca bizim kız gelecek falan konuşmuş.
Babası su anki evde oturmak istediği mide söyledim ilerde olacak veya yapmak istediklerimide.
İşin garip tarafı buradan sonra başlıyor kız beni sevinçle aradı babam ev bulmuş bizim için deyince şok oldum.
Ben niye evin karşısına geleyim ki direk sizin eve yerleşeyim dedim niye kira vereyim. Ayrıca bana babanın fikirleri lazım değil ben seninle evlenicem senle alırım bu kararı ailen karışacaksa ben niye evleniyorum.
Neyse kız diretmeye başlayınca kızdım senin evlenme niyetin yok benim için ailene bile bir şey söyleyemiyorsun sonra ailem bunu duyunca annem(babam çalıştığından dolayı annem erken işten çıktığından ve haberleri var) müsaitken erkenden bir gün onun evine gidip ne yapılacak ne yapılmayacak hakkında konuşmaya gitti.
Orada baba biraz sert argo misali konuşma yapmış. Kızı yakın olsun istiyormuş annem ona sen ben dâhil karar veremezsin bu çocuklar karar verir.
Şimdi ben buradaki konuşma tarzına göre aileye karşı soğudum kıza dedim ki normal şartlarda olmaz ise benimle kaçar mısın diye teklifte bulundum kız pek kaçmak istemediğini açıkça söyledi orta yolu bulalım deyip duruyor.

Ailesinin isteklerine gelince
Söz nişan bir yapalım dedik onlar ayrı istiyor.(Herkesin kendine göre bütçesi var ve araba ev ödüyorum sonuçta ) birde kiraya çıkıcım düşünün
Sözde 1 bilezik yüzükler ve söz bohçasından bahsedildi (gözüm korktu)
Nişan ise salonda istiyorlar ortada 2 bilezik veya 3
Nikâh yapacağım düğün istemiyorum. Lakin takıdakiler düğün salonuna kaptırmamak için
Eşyalarımızı alacağız hepsi bu

Geleceğimizden annem bahsetmesine rağmen halen gösteriş olsun diye düğünlü altınlı salkımlı (ve bunu kızda destekliyor kısmen) olmasına ne gerek var durumdan ziyade bizim hayatımızı zora sokacak

Sizce bu kız geçinmeye gelmiyor mu yoksa şu aileden kurtulayım bir an önce modunda mı siz ne sezdiniz?

Hm işin zor gbi gözüküyor arkadaş ailelerin anlaşması lazm kizin yakin olmasi lazm tabi kiz ailesni Özler yazk:D sonra altinlarda az nie sade nikah düğün yapsana bak yazda gelio şöle bir kir dugunu gibi sen birazda aileci gbisin sanki bu iş olmaz bence :D

Ben ne cifler gördüm eşya mağazasında bi kapısı eksik diye ayrilanlari diyerekten söze başlıyorum karsim şimdiki evlilikler in düzeni bu olmuş ki ben bir kere nisanlanma cahilliginde bulundum karşı tarafın her dediğine he dersen baştan kaybetmiş olursun ayrıl demiyorum Ama lafininda bir ağırlığı olması lazım ki evlendikten sonra tek başına kalacaksın janjanli düğünü isteyenler seni değil elalemin ne dediğine bakacaklar kayınpederinin ev kirasını odeyecekse bence dediği yere taşın yok odemeyecekse ne demeye gideceksin ki kız seviyor ve mutlu olmanın peşinde ise zaten incik boncuga bakmaz

Evlilik işte, adı üstünde aile ile de evleniyorsunuz. Sırf bu yüzden aşktan soğuduğum da kesin. Neyse, sorunuzun çözümü sevdiğinizle kaçmakta değil keza. Seviyorsanız, ailesini de sevecek ve ortak karar almaya özen göstereceksiniz.

Bu iste bir yanlislik var diyerek baslamak istiyorum cumlelerime. Bir kere ortada evlilik gibi ciddi bir durum soz konusu. Bu asamalarda erkek ve kız tarafına dusen gorevler bellidir. Hepsini birbirine katip karistirmissiniz. Oncelikle kime ne gorev dusuyor, bunu idrak etmelisiniz.
Ev bakilacaksa bunu erkek tarafi ustlenir, erkek tarafi butcesine gore karsi tarafin fikirlerini alarak oturacagi yerin arastirmasini yapar ve onaylanir. Ev bakma konusu kiz tarafina dusmez.

Soz, nisan denilen toplantiyi kiz tarafi ustlenir. Maddi durumlari elveriyorsa sarayda bile yapabilirler bunu kendine dert etmemelisin.

Kacma olayina gelince. Saglikli bir teklif sunmamissin. Problemler, aksakliklar, engeller her ne kadar hayatinizi etkilerse etkilesin hiç bir kız kaçarak evlilik yapmak istemez, sadece sana olan sevgisinden otururu kabul etmek zorunda kalabilir. Ona bunu yasatmaya hakkin olmadigini dusunuyorum.

Oncelikle evlenecegin kisiyle oturup neyin nasil yapilmasi gerektigini karsilikli olarak konusup planlayin. Aldiginiz ortak kararlari bir aile toplantisinda sunarak nelerin gerceklestirilebilecegine beraberce karar verin.
Ve unutma ki sen tek iken iki kisilik bir aile kurmayacaksin. Sadece sevdigin ile evlenmeyeceksin. Esinin ailesi de senin ailendir. Bir adim atiliyorsa omur boyu onlarla da gorusmeye ve fikirleri dogrultusunda degisime mecbursunuz. Sizin kulturunuz ve dogrularınızla karsi tarafin kultur ve dogruları bir olmayabilir. Bir olmasi da beklenemez zaten. En az hasarla, anlayis ve sakinlikle orta yolu bulabileceginizi dusunuyorum.
Umarım yardimci olabilmisimdir, mutluluklar dilerim.

Sen evleneceğine kişi ye kendini anlatamıyorum musun?
O seni nasıl düşünmüyor ?
Sonuçta sonra sen ödeyeceksin ayrıca nişanı kız tarafı yapar diye biliyorum ben:D

Kardes benden sana bi tavsiye : evlenme çok ciddiyim.

sakın kacmayın orta yolu bulun..

Kardeşim yazdıklarını okudum sonuna kadar ama buna sen daha iyi karar verirsin..Yani kız gerçekten sevdiği için mi seninle yoksa baba evinden kaçmak için mi bunu anlamak kolay olsa gerek yada onu basit şeylerle dene zaten anlarsın eğer senin durumunu bile bile senden fazla istekleri varsa kızın ve ailesinin bence bu yola onunla hiç çıkma çünkü sana şimdiden destek olmayıp lükse meraklı ise bırak yoluna gitsin..Zaten insanlar ve ailelerin gerçek yüzleri bu alışverişte ortaya çıkar genelde senin düşüncene önem vermiyorlarsa ona göre damat bulsunlar bu işler konuşarak anlaşarak olur kim istemez düğünü 5 yıldız olsun ama her şey imkanlarla sınırlı..

Bu iste bir yanlislik var diyerek baslamak istiyorum cumlelerime. Bir kere ortada evlilik gibi ciddi bir durum soz konusu. Bu asamalarda erkek ve kız tarafına dusen gorevler bellidir. Hepsini birbirine katip karistirmissiniz. Oncelikle kime ne gorev dusuyor, bunu idrak etmelisiniz.
Ev bakilacaksa bunu erkek tarafi ustlenir, erkek tarafi butcesine gore karsi tarafin fikirlerini alarak oturacagi yerin arastirmasini yapar ve onaylanir. Ev bakma konusu kiz tarafina dusmez.

Soz, nisan denilen toplantiyi kiz tarafi ustlenir. Maddi durumlari elveriyorsa sarayda bile yapabilirler bunu kendine dert etmemelisin.

Kacma olayina gelince. Saglikli bir teklif sunmamissin. Problemler, aksakliklar, engeller her ne kadar hayatinizi etkilerse etkilesin hiç bir kız kaçarak evlilik yapmak istemez, sadece sana olan sevgisinden otururu kabul etmek zorunda kalabilir. Ona bunu yasatmaya hakkin olmadigini dusunuyorum.

Oncelikle evlenecegin kisiyle oturup neyin nasil yapilmasi gerektigini karsilikli olarak konusup planlayin. Aldiginiz ortak kararlari bir aile toplantisinda sunarak nelerin gerceklestirilebilecegine beraberce karar verin.
Ve unutma ki sen tek iken iki kisilik bir aile kurmayacaksin. Sadece sevdigin ile evlenmeyeceksin. Esinin ailesi de senin ailendir. Bir adim atiliyorsa omur boyu onlarla da gorusmeye ve fikirleri dogrultusunda degisime mecbursunuz. Sizin kulturunuz ve dogrularınızla karsi tarafin kultur ve dogruları bir olmayabilir. Bir olmasi da beklenemez zaten. En az hasarla, anlayis ve sakinlikle orta yolu bulabileceginizi dusunuyorum.
Umarım yardimci olabilmisimdir, mutluluklar dilerim.

Ev bakma kız tarafına düşmez tabiki ve böyle bir talebim olmadı ev zaten var.
Görev konusunda zaten herkes biliyor biz gösteriş yapmak istemiyoruz alınan ciddi dercede bişeyler yapıyorum hayatım için bunu ailesi görmez onlar şangırtıya bakıyor.Çünki cahiller ama benim kız bu durmda ortada kalması beni çıldırtıyor.Kendi ailemi karıştırmazken onun ailesiniye karışacakmış bunu ayırt edemiyor.
Sanırım evlilik seviyesine gelecek kadar olgunlaşmadı kanaatindeyim.Evlendimi biri anne baba biter bir noktada

Sen evleneceğine kişi ye kendini anlatamıyorum musun?
O seni nasıl düşünmüyor ?
Sonuçta sonra sen ödeyeceksin ayrıca nişanı kız tarafı yapar diye biliyorum ben:D

Kız tarafı yaparda benim kız yapıcak evlendikten sonra yani ikimiz yeterince masraf olucak niye kasalım kendimizi yaşımız gidiyor bulmuşken birbirimizi mal para ile ölçülmesin sarsılmasın istiyorum evliliğin temeli

Kardeşim yazdıklarını okudum sonuna kadar ama buna sen daha iyi karar verirsin..Yani kız gerçekten sevdiği için mi seninle yoksa baba evinden kaçmak için mi bunu anlamak kolay olsa gerek yada onu basit şeylerle dene zaten anlarsın eğer senin durumunu bile bile senden fazla istekleri varsa kızın ve ailesinin bence bu yola onunla hiç çıkma çünkü sana şimdiden destek olmayıp lükse meraklı ise bırak yoluna gitsin..Zaten insanlar ve ailelerin gerçek yüzleri bu alışverişte ortaya çıkar genelde senin düşüncene önem vermiyorlarsa ona göre damat bulsunlar bu işler konuşarak anlaşarak olur kim istemez düğünü 5 yıldız olsun ama her şey imkanlarla sınırlı..

Lüx meraklsı değil ama ailenin çok etkisinde ya ben evleniyorum banane ailemden benim fikrim önemli değil dememesi beni deli ediyor

Kız tarafı yaparda benim kız yapıcak evlendikten sonra yani ikimiz yeterince masraf olucak niye kasalım kendimizi yaşımız gidiyor bulmuşken birbirimizi mal para ile ölçülmesin sarsılmasın istiyorum evliliğin temeli

Sen doğru düşünüyorsun ama bu istekler aynı zamanda kızın da asıl mesele bu. Şahsen ben evlensem babamı oturacagim ev ilgilendirmez.
Karismasinida istemem .
Ama benim söylemek/yapmak istediğim şeyleri yaparlarsa sesim de çıkmaz acikcasi: )

Allah'tan bir bilezikte gözün korkmuş tokatlıdan bide kız almayı denesene 7 tane 23 gram bilezik yapıştırmıyolar mı sana . :S :)

Lüx meraklsı değil ama ailenin çok etkisinde ya ben evleniyorum banane ailemden benim fikrim önemli değil dememesi beni deli ediyor

Anlıyorum seni al karşına güzelce izah et konuş ailenin karışacağı yer var karışmayacağı yer var koca insanlarsınız siz karar vermeceksiniz ne anladım o evlilikten kızıda sevdiğin belli yoksa çözüm aramaz çoktan bitirmiştin..Konuşarak çözersiniz bence kardeşim..

Allah'tan bir bilezikte gözün korkmuş tokatlıdan bide kız almayı denesene 7 tane 23 gram bilezik yapıştırmıyolar mı sana . :S :)

Valla herşey para değil geçime bakması lazım birde yapacaklara o an için bişey yapamıyorsam buna katlanması gerekir.Niyeti geçinmekse benim düşüncem bu

Sen doğru düşünüyorsun ama bu istekler aynı zamanda kızın da asıl mesele bu. Şahsen ben evlensem babamı oturacagim ev ilgilendirmez.
Karismasinida istemem .
Ama benim söylemek/yapmak istediğim şeyleri yaparlarsa sesim de çıkmaz acikcasi: )

Valla bişey soktun kafama kız istiyorki bundan ses çıkarmıyo olabilir teşekkürler :)

Valla herşey para değil geçime bakması lazım birde yapacaklara o an için bişey yapamıyorsam buna katlanması gerekir.Niyeti geçinmekse benim düşüncem bu

Eğer aklında şüphe varsa hiç o yola başlama. Güvensizlik oluşmuş sende, yol yakınken dön. Karşılıklı iki tarafta birbirini seviyorsa zaten para birinci planda tutulmaz .

Ne yaptınız gençler ? Evlendirdiniz mi arkadaşı ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri