Kız çocuğunu tesettüre alıştırmada 18 tavsiye

Konu sahibi son olarak 187 gün önce görüldü
Ben Arpes 'in dalga amaçlı bu konuyu açtığını düşünmüyorum. Ki öyle bir karakterde değildir kendisi. Aslında dalga geçmek için açılan bir konu değil. Sizler öyle algılıyorsunuz. Çocuk yaşta tesettüre kapattırıp, büyüdüğü zaman daha fazla açılan insan gördüm ben. Bu tercih meselesidir. Küçük yaşta doğruyu, yanlışı öğretir insan. Kusura bakmayın ama küçük yaşta tesettüre ben de karşıyım. Ne olursa olsun o çocuk büyüdüğü zaman pişman oluyor. Bizzat çevremden yaşadım.

Korkutarak öğreten bir toplum var. Ve bildiğini zannettikleri şeyler de tamamen uydurmadır. Şimdi sen kalkıp '' saçın gözükürse cehennem de saçının her teli yanacak'' derseniz o kız kapanmak zorunda hisseder kendini. Anlatırsınız doğruyu yanlışı, o karar verir. Ama küçük yaşta kapanmak sadece çocukların büyüklere olan ilgisidir.

Kuran-ı Kerim de '' edep yerlerinizi örtün'' geçiyor. Ama biz insanlar bunu öyle farklı algılamışız ki ''' kapanmazsan cehennemde yanacaksın'' izlenimi veriliyor insanlara.

Ben şunu diyorum, insanların kendi seçimidir bu. Çocuk yaşta tesettüre karşıyım. Çünkü o çocuğun rızası ile olunmayan şeylerdir. Sonrada büyüdüğü zaman pişman oluyor ve daha fazla açılıyor.

''DİNİ DOĞRU ÖĞRETİN''.

Anti'nin aksine benim çevremde de hısım akraba küçük yaşta bu alanda telkinler ve eğitimler verir kızlara ve hiç biri sonradan açılmaz, kapandığına da pişman olmaz .. En azından ben böyle bir yaşanmışlığa tanık olmadım ..
Burada mesele " nasıl öğrettiğiniz " meselesidir ..
Zorlama ile olmaz hele ki küçük çocuklara ama her aile kendi çocuğundan sorumludur .. Sonuçta çocuklarına işkence ediyor değiller ..
Tesettür meselesinde daha da geneli kız çocuğunun yetişmesi hususunda annenin rolü müthiş derece de önemlidir ..
Bu konuda ki maddeler daha çok müttaki ailelere hitap etmekte ve onlara da saygı duymak düşer bizlere .. Bende daha 4-5 yaşında ki kızları özendirmek için bile olsa tesettüre sokulmasını tuhaf ve itici buluyorum ama ancak bu kadarını söyleyebilirim dahasına karışamam ..

Konuyla ilgili yorum yapmıyorum. Fikirlerimi bilen bilir bu konuda, merak eden olursa yazarım yine.

Ama evrimle dalga geçecekseniz Jose, Arpes ses edin bana da. Çok eğlenceli oluyor. Ona katılırım
.

Şimdi değil ya, şu anda din düşmanlığı yapıyorum. Mahallemdeki Müslümanların kapısını işaretliyorum, boş zamanlarda Darwinist arkadaşlarımla toplanıp "ahahaha Allah mı? Ne kadar da komiksin Joseph, yapma böyle azizim" deyip Müslüman çocuk köle ticareti yapıyorum.

Soyut zekası ve de bilişsel yapısı yeterince gelişmemiş bir çağ olan çocukluk çağında tabii ki teşvik amaçlı açıklamalar yapılabilir bu konuda gayet de doğal.Bir tek tesettür konusunda değil her türlü gerekli davranış modellemelerini çocuklarımıza uygun bir dilde aktarmalıyız.Ağaç yaşken eğilir boşuna söylenmiş bir laf değil,psikologlar boşu boşuna da danışanlarının çocukluğuna inmiyor.Çocuklar olumsuzu her zaman çok daha kolay modeller.(genel bütün davranış kalıplarından bahsediyorum) Ebeveyn adı verilen organizmalar tarafından bilinçlenmemiş bir çocuk dış dünyada ki olumsuz olaylara açık olacaktır.Şahsım adına da doğru bildiğim bir inancı çocuğuma doğru kurallarıyla teşvik ederek açıklamayı gerekli bir durum olarak görürüm.Ben elimden geleni yaparım, erişkin olduktan sonra artık iş onun insiyatifine kalır.

küçükten alışmazsa büyüyünce zor gelir, gayet normal bişey keşke ben de böyle yetiştirebilsem

Okumaya üşenenler için özeti.
Katılıyorum.

Herkes nasıl yaşarsa öyle ölür.

Planlanmış psikolojik baskıdır bu...

Minicik cocuklari tesetture soktuklarinda cok uzuluyorum.

Gayet normal neden hor goruluyor ki . Herkesin inanci kendine

Geri