Kız çocuğunu tesettüre alıştırmada 18 tavsiye

Konu sahibi son olarak 186 gün önce görüldü
kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-3985de.jpg

1. Önce çocuğun sağlam bir Allah inancı olmalı. Gelen emir ne olursa olsun tam bir teslimiyet gösterek kadar sağlam bir iman...

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-92831f.jpg

2. İnananların herkesten üstün olduğu, inancıyla gurur duyması gerektiği benimsetilmeli.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-e7a7d7.jpg

3. Allah'ın fıtratına koyduğu utanma duygusu küçüklükten itibaren korunmalı, herkesin yanında gelişi güzel alt-üst değiştirilmemeli.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-6d7803.jpg

4. Anne ve yakınlar doğru örtünme konusunda örnek olmalılar.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-5f6935.jpg

5. Küçüklüğünden itibaren güzel başörtüler alınmalı ve başörtüsü sevdirilmeye çalışılmalı.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-a6bf73.jpg

6. Yedi yaşından sonra, arada bir dışarıya çıkarken başını örtmeli veya 'İstersen ört' diye teşvik edilmeli, kendisi örtmek istediği zamanlar hoşnutsuzluk gösterilmemeli. Sadece 'Hava sıcak, henüz küçüksün, açabilirsin.' gibi yumuşak sözler söylenmeli.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-00b1bf.jpg

7. Eğer park, bahçe, piknik alanı gibi yerlerde oynayacaksa 'Afgan kıyafeti, uzun tunik ve dar olmayan pantolon' gibi kıyafetler tercih edilmeli, her zaman için etek altına tayt veya uzun şort giydirilmelidir.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-2ce416.jpg

8. Hayâsını/utanma duygusunu zayıflatacak, yok edecek yerlerden uzak durulmalı. Bu durumdaki yakınları ile görüşmeler sınırlandırılmalıdır.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-7c67f4.jpg

9. Başörtüsü ile çok güzel olduğu ve böyle örtününce Allah'ın kendisini çok seveceği çevredekiler tarafından zaman zaman dile getirilmeli.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-933458.jpg

10. Aile dostları tesettür konusunda dikkatli olmalı. Çocuğun sevdiği arkadaşı ve ailesinin de erken yaşta ve düzgün örtünme konusunda duyarlı olması gerekir.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-cf1211.jpg

11. Başörtüsü bir yük gibi değil, severek, isteyerek takılan bir kimlik sembolü olarak görülmeli.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-a076ee.jpg

12. İletişim içinde olan tesettürlüler ahlaken de güzel ve örnek olmalılar.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-3d88ea.jpg

13. 9-10 yaşlarında dışarıda sürekli örtünme başlatılmalı. Kimliğin örtü ile kazanılması sağlanmalı.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-b5ec3c.png

14. Eve gelen yabancı misafirlere veya gittiği yerdekilere karşı duyarlılığı artırılmalı, örtüyü evde de çıkarmamaya (özellikle evde veya gittiği yerde yabancı bir erkek varsa) özen göstermeli, anne ve ablalarla oturmaya başlamalı.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-d5eafc.jpg

15. Hicap ayetlerinin, dış örtü ve iç örtü kavramlarının iyi anlaşılması, mahrem, geçici mahrem, namahrem (nikah düşmeyenler, geçici nikah düşmeyenler, nikah düşenler) ile ilgili örtünme ve birliktelik fıkhının öğretilmesi gerekir.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-83baab.jpg

16. Ev içi veya yakınların yanında örtünmede sadece haram-helale değil edep sınırlarına da dikkat edilmeli.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-39345e.jpg

17. Kaplıca, plaj, havuz, otel gibi yerlerde kendisi dikkat etse de bir tane dahi uygunsuz kıyafetli biri varsa oralara teveccüh etmemeli, gizli çekimlerin yaygınlaştığı şu dönemde çok emin olduğu uygun bir ortam olmadıktan sonra böylesi isteklerini cennete bırakması öğretilmeli.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-8497bb.jpg

18. Tek başına olduğu zamanlarda veya yatarken de çok açıklıktan kaçınması sağlanmalı, başına gelebilecek her türlü ani olaya (deprem, yangın, hırsızlık vs.) karşı tedbirli olması öğretilmeli. Yaşadığımız depremlerde enkazın altından çıkarken 'Ne olur örtü verin.' diyenleri ve yazın, gece yarısı uygunsuz vaziyette dışarı çıkanları unutmamalıyız.

neden bu tip capsleri anime karakterlerini editleyip yapıyolar.

Beni düşündüren asıl şey niye tercihlere bırakılmiyor

Beni düşündüren asıl şey niye tercihlere bırakılmiyor

persepolis die bir film var izlemeni tavsiye ederim çok şey anlatıyor sorudun soru hakkında

haricinde

emir demiri keser sorunun acımasız yanıtı

Yok akit'te gördüm hep beraber gülelim istedim. ahahah

aga akit zaten hentailerden bir ara caps topluyodu :/ dragonball Z animesinden Son Gohan isimli bir karakteri Ömerin Rızası adlı küçük bir hikayeye çevirmişlerdi hatta

Ebeveynin cocugu istediği gibi şekillendirme hakkı olmamalı aslında.
Bence olmasın.

kiz-cocugunu-tesetture-alistirmada-18-tavsiye-3985de.jpg

2. İnananların herkesten üstün olduğu, inancıyla gurur duyması gerektiği benimsetilmeli.

Evet çünkü islam hoşgörü dinidir ve herkes eşittir, müslümanlar kendilerini üstün görerek yetişen kibir dolu varlıklar değillerdir. Büyüdüklerinde asla kendilerini "inandıkları" için diğer insanlardan üstün görüp, insanların yaşamına müdahale etme hakkını kendilerinde görmeyeceklerdir.

Başını açana, oruç tutmayana, namaz kılmayana, kısacası "inanmayana" müthiş bir saygı duyarak yetiştiriliyorlar.

"Düşünme, sorgulama, itaat et ve kendini kapat. Çünkü böylece korunmuş olacaksın. Neden kendini koruman gerektiğini düşünme, sadece kendini kapat. Utan, arka planda kal. Çünkü sen kadınsın."

Evet 18 maddenin özeti bu.

Edit: Efenim yazdıklarım konuyu açana değil, haber içeriğini hazırlayanlara ithafen yazılmıştır. Yorum yapılacak konu da değil gerçi; ama bu insanlar çevremizde. Çarşafın içinde gördüğüm küçücük kızlar geliyor aklıma, sinirleniyor insan.

Ebeveynin cocugu istediği gibi şekillendirme hakkı olmamalı aslında.
Bence olmasın.

hiç unutmam arkadaşım bigün annesine sormuş anne neden kimliğimde islam yazıyo demiş

oda kendisine yaşadımız yerin zorunluluğu cevabını vermiş doğdunda seçim yapma şansın yok yani büyüdükçe şekillendirebiliosun ama bazı şeyler maalesef dayatmadan dolayı

genelleme yapmayalım arkadaşlar bir başörtüsü üzerinden

başörtüsü takılıyor diye onu engellemeye çalışan devlet işlerinde görmek istemeyen okullarına almayan insanların yada aynı kafada olan insanların başörtüsüne itaat et aileye itaat et geride kal gibi görüşleri garip geliyor bana

mesela bir kzı çocuğu okumuştur ama aile zoruyla istemediği bölüme girip (aile baskısıyla)hayatı boyunca çalışması için çocukluğunu yaşatmaksızın bir yarışa sokar yarış atı gibi davranır çocuklarına daha iyi köleler olsun diye kimisi yakalı kimisi yakasız köleler bu baskıcılığı görmezden gelip sadece başörtüsünde tercihleri sorgulaması ve ailesinin baskı yapıor düşüncesi ilginç yani hepsi birbiriyle ters düşen işine gelindiğince düşünülen şeyler ben artık insanları anlayamıyorum

küçükten alışmazsa büyüyünce zor gelir, gayet normal bişey keşke ben de böyle yetiştirebilsem

genelleme yapmayalım arkadaşlar bir başörtüsü üzerinden

başörtüsü takılıyor diye onu engellemeye çalışan devlet işlerinde görmek istemeyen okullarına almayan insanların yada aynı kafada olan insanların başörtüsüne itaat et aileye itaat et geride kal gibi görüşleri garip geliyor bana

mesela bir kzı çocuğu okumuştur ama aile zoruyla istemediği bölüme girip (aile baskısıyla)hayatı boyunca çalışması için çocukluğunu yaşatmaksızın bir yarışa sokar yarış atı gibi davranır çocuklarına daha iyi köleler olsun diye kimisi yakalı kimisi yakasız köleler bu baskıcılığı görmezden gelip sadece başörtüsünde tercihleri sorgulaması ve ailesinin baskı yapıor düşüncesi ilginç yani hepsi birbiriyle ters düşen işine gelindiğince düşünülen şeyler ben artık insanları anlayamıyorum

Bir baskıyı gösterip diğerini meşru kılma çabasını da ben anlayamıyorum. :)

Bir baskıyı gösterip diğerini meşru kılma çabasını da ben anlayamıyorum. :)

dediğini yapanlara hitaben yazdım zaten sen olayı yanlış anlamışsın

baş örtüsü takma konusuna aile baskısı diyen zihniyetin çocuklarına büyük bir baskı altına alarak orada okuyacaksın bunu okuyacaksın şunu okuyacaksın tarzında olan insanları çok gördüm

bir çocuğa baskıy apılmasına karşıysan sadece kendi hayat biçimi olarak belirlemediğin şeye karşı tepki sözleri ne kadar içtendir

insanlar sadece kendi işine gelmeyen şeye baskı diyor işine gelen kısmına öyle olması gerekir diye düşünüyor

mesela dindar bir aile buna baskı demiyor ama aksi kişiler baskı diyor

herkes işine geldiğini meşru kılıyor kızdığım nokta budur yani iki taraf içinde kızıyorum işine geldiği gibi davranılan herşeye

dediğini yapanlara hitaben yazdım zaten sen olayı yanlış anlamışsın

baş örtüsü takma konusuna aile baskısı diyen zihniyetin çocuklarına büyük bir baskı altına alarak orada okuyacaksın bunu okuyacaksın şunu okuyacaksın tarzında olan insanları çok gördüm

bir çocuğa baskıy apılmasına karşıysan sadece kendi hayat biçimi olarak belirlemediğin şeye karşı tepki sözleri ne kadar içtendir

insanlar sadece kendi işine gelmeyen şeye baskı diyor işine gelen kısmına öyle olması gerekir diye düşünüyor

mesela dindar bir aile buna baskı demiyor ama aksi kişiler baskı diyor

herkes işine geldiğini meşru kılıyor kızdığım nokta budur yani iki taraf içinde kızıyorum işine geldiği gibi davranılan herşeye

Yok gayet de doğru anlamışım. Ben de diyorum ki, bu konudaki baskı örneği bu. Eğitim konusunda, hayat tarzı konusundaki baskılara örnek olacak bir konu olsun. Ben de gelip orada dile getireyim bu baskıların nasıl sonuçlar doğurabileceğini.

Ama bu biraz şey gibi "bak ben burada yanlış yaptım ama sen de burada bana bunu demiştin" tarzı bir argüman.

Yok gayet de doğru anlamışım. Ben de diyorum ki, bu konudaki baskı örneği bu. Eğitim konusunda, hayat tarzı konusundaki baskılara örnek olacak bir konu olsun. Ben de gelip orada dile getireyim bu baskıların nasıl sonuçlar doğurabileceğini.

Ama bu biraz şey gibi "bak ben burada yanlış yaptım ama sen de burada bana bunu demiştin" tarzı bir argüman.

demek istediğini anladım evet biraz öyle gibi görülüyor bakınca ama malum insanlar tek bir yöne yükleniyor başka şeylerde kaçıyor karada ötü olarak ben tamamını konuşmayı yeğlerim tabi benim dile getirdiğim meselelerin açılacağı bir görüntü yok forumda malesef:)

demek istediğini anladım evet biraz öyle gibi görülüyor bakınca ama malum insanlar tek bir yöne yükleniyor başka şeylerde kaçıyor karada ötü olarak ben tamamını konuşmayı yeğlerim tabi benim dile getirdiğim meselelerin açılacağı bir görüntü yok forumda malesef:)

Sen aç o zaman, ben arka çıkarım.

Bu tavsiyelerin yarısından fazlası mümkün değil gibi görünüyor.
Nerde bulabilirsin örnek olan aileler ve nerde aile dostları bulacaksın aynı şekilde çocuğunu yetiştiren?
Üstelik her küçük yaşta tesettüre alıştırılan ileride de kapanacak veya kapalı kalacak diye birşey yok bence. Eğer içinde yoksa yine örtünmez.
Bence anne baba olarak yanlışı doğruyu öğretmek lazım ilk olarak, ve tesettüre çocukluktan zorlamanın anlamı yok diye düşünüyorum. İlk olarak anne tesettürlü olmalı :))))))

En önemlisi ahlaklı ve terbiyeli olması, hal ve hareketi iyi yetiştirilmesi, dedikodu, gıybet, hak yemek, yalan'ın daha kötü günahların olduğunu öğretmek gerek.

Geri