Kitaplığından ödünç kitap vermeyen insan

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
ben de hediye ederim ,yenisini alıp koyarım eğer önemliyse.xd

Verdiğin de geri vermiyrlardır.
Çok yaşadım. Benim için anlamı olan bir kitap vardı üçüncü dördüncü kez aldığımı hatırlarım. Sırf sevdiğim için.
En sonuncusunu kaptırmadım şükür .:d

Benim okuduğum kitabın sayfası hiç açilmamiş gibi olur
Dümdüz!
Veremem veresiye defterine çevirirler ona benim davrandiğim gibi iyi davranmazlar

2 yıldır başkasından aldığım bir kitap duruyor raflarda. Yarısı bitti ancak. Sormuyor da aldığım kişi.
İsteseler veririm ben de. Okuduğum kitapların çoğunun pdf'i var nasılsa, olmayanları da bulurum bir şekilde. Bu yüzden raftaki varlıkları çok da mühim değil.

Elime alıp okuması tabi ki ayrı güzel ama ne yapayım, bir de buna mı takılayım?

Kitaplar benim için çok ayrı bir dünya.
Fakat bitirdiğim kitapları tekrar okuma gibi bir huyum yok.
Sorgusuz sualsiz veririm.Geri vermesine gerek yok.

Ödünç veririm isterim ki herkes okusun ancak geri getirilmesini söylerim baktım getirmiyor 1 kere isterim olmadi yine gelmiyor gider aynısını alır ona götürürüm kendi kitabımı isterim =) okuduğum kitap kütüphanemde dursun. Ellerim, kalemim, hayallerim değdi o kitaba ...

Ben hediye etmeyi severim, dokunulmazımdır onlar.

İsteme benden kitap
duyunca düşerim bitap

K İ T A P L A R I M A E L L E Ş M E

Kitaplarım benden birer parça olunca... Kolay kolay vermem, verirsem geri isterim, gelmezse de yenisini alır aynen yerine koyarım.
Kitapları çok değerli olan kişiler anlar bunu; kenarlarını teker teker bantlarım, kırıştırmam, yıpratmam. Başkalarından da aynı titizliği beklerim.

Ödünç vermem lakin kitap hediye etmeyi çok severim.

Kitaplar çok değerlidir. Onlar çok şey anlatırlar. Güzel dostluklar biriktirmek isteriz mesela. Bunu kitaplarla da yapabiliriz. Zarar gördüğümüz insanlardan daha faydalı ve değerli oldukları zaten tartışılmaz. Keşke kocaman bir kütüphanem olsa...

Vermiyorum artık , giden geri gelmiyor.

Veririm ya.
Niye vermeyeyim kitablarimi ödüntsch?
Hep geri gelmislerdir.

Ben seviyorum bu tarz insanları. Bu prensiplerde ince bir aidiyet duygusu var. Sevdiği şeyleri sahipleniyorlar.

Kitaplar verilir, alınır, saklanır ama saplantı haline getirip sadece rafı doldurmak, göz boyamak kimseler ile paylaşmamak bir rahatsızlık sebebidir kanımca.

Tedavi için yapmanız gereken aldığinız kitabı önce okumak sonra bir yenisini alıp, okuduğunuz kitabı paylaşmaktan geçer, çünkü fiyatlar malum.

Ortalaması günde 1 sayfa kitap okumak olan ülkemizde, bu kadar çok "kitapseveri" görmekte duygulandırdı ayrıca. Yoksa "rafta kitap severmisiniz" demeli? neyse.

Geri