Soru C Kitap okumak için motivasyon teknikleri nelerdir?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
boş boş oturmaktansa zamanı değerlendiriyorsun, keyif alıyorsun, öğreniyorsun. eve gelmişsin yorgunsun, yemek siparişi veriyorsun o yarım saatlik süreçte bile azımsanmayacak kadar okuyorsun. ben genelde bu şekil boş vakit olduğunda üç beş sayfa okuya okuya devam ediyorum. günümüzün en büyük sorunlarından biri hızlı tüketim, odaklanma olduğu için uzun bir süredir aynı anda birkaç kitap okuyorum. birinde yarısına geldiğimde diğerine yeni başlamış oluyorum. sıkıldıkça araya başka aktivite sokup kitap okuyacağım zaman diğer kitapla devam ediyorum. odaklanma süresini ve okuma isteğini artırıyor. öneririm. bir de her kitabın bir okuma dönemi oluyor. bu o anki durumumuzla alakalı oluyor, yaşımızla alakalı oluyor. zorlamamak gerekiyor bazen. o kitaba başka bir zaman şans vermek gerekiyor. bir de çok kalın kitapları kış dönemine bırakıyorum. yazın çekilmiyor.

Bu aralar ben de kısa zaman aralığı da olsa okumaya gayret ediyorum.

NİHAT DOĞAN'IN KİTAPLARLA VERDİĞİ POZLARA BAKARIM VE DERİM Kİ, BENİM DE EN AZ NİHAT DOĞAN KADAR BİLGİLİ OLMAM LAZIM ÇOK OKUMAM LAZIM DERİM.

İDOLÜM ND.

cdc5733fbadc4792118ec8a481c1778d_k.jpg

Geri