Kısmet Kervanı

Konu sahibi son olarak 4439 gün önce görüldü
II. Karşılaşma​

Eve dönerken işlediği günahın semeresini nasıl ödeyeceğini düşünüyordu. Elbet bunu, o günahı işlemeden evvel düşünmeliydi. Gerçi bu kulvarda yaptığı ilk günah da değildi bu. Sıkıntı bastı, gömleğinin yaka düğmesini açtı ve nemlenmiş alnını sol elinin tersiyle sildi. Şeytanın parfüm kokusu halen üzerinde cirit atıyordu.

*​

Sorunsuz bir uykudan sonra yine yüzünü yıkayamadan üstünü giyip dışarı çıktı. Hava biraz yumuşamış gözüküyordu. Yine de ellerini cebinden çıkarmadan, mâlikânesi olan köşe başındaki çöp konteynerına doğru adımlarını sürdürdü. Bu sefer evine yakın bir yerde dilenecekti. Yeterince yorgundu, halsizdi.

Çöp konteynerinin yanında bulduğu bir kaç kartonu altına serdi ve klasik bağdaş pozisyonunda elini açarak dilenmeye başladı. Sokak bu sefer eskisinden de sessiz ve sâkindi. Hâsılat sözcüğü içinden kıkır kıkır gülüyor gibiydi. Fakat umutsuzluğa yer yoktu. Nefesler tükenmediği sürece rızık her dâim vardı, var olacaktı.

Ana cadde tarafından gelen bir genci fark etti. Bir kaç adım sonra dilenci adamın önünden geçecekti. Üzerinde gri bir palto ve altında parlağa yakın mavi bir kot pantolon vardı. Genç tam dilencinin hizasından geçerken yüzünü dilenciye doğru çevirdi. Dilencinin elleri aynı şekilde duruyordu ama bu sefer ağzı da açık bir şekilde ellerine eşlik etmekteydi. Gencin de yüzü pek farklı sayılmazdı. Onun da sîmâsında şaşkınlık ifâdesi alenen belli oluyordu.

Hayat, ikisini ummadık bir zamanda karşılaştırmıştı. Biri emekli bir Hayat Bilgisi öğretmeni, diğeri ise onun 4-5 senelik öğrencisiydi.

Kudrettin Şafak E.

Hamûş FaRaH Fasl-i Mavi Gazel Mueddeb Nevra NiL` ReSTFuL Sonsuz MechuL

Heyecanlı bir yerde bitmiş:) Merakla devamını bekliyorum

niye banlanmış bu arkadaş anlayamadım :T:

Geri