Kısa Mesafe taksiye binmek

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Genelde tavır yaparlar ama geçen bindim marketten eve surat yapmadı adam. Olması gereken de bu aslında ama işte.

Bu konuda taksici tarafındayım. Adam devlet işi yapmiyor. Devlet adına da yapmıyor. Vermek istemiyorum hizmet diyor adam ne yapacaksın? Gitsen döner istesen yok döner kalmadı dese kebapçı "nass olmaz la dönercide döner hasta etmeyin adamı " mı diyeceksin.

Taksici tarafinda olmadığım taraf tekel olmaları. İsteyen yapsın kaydını alsın sertifikasını kessin faturasini taksicilik yapsın. Bana ne sen zokttirik bi plakaya üç milyon verdiysen. Ben mi dedim ver diye. Bana mi verdin hem.

Derhal taksi sayısı beş katına çıkarılmalıdır. Belediye otobüsü var da niye belediye taksisi yok. Olsun.

ankara'da kısa mesafe 15 tl. yani iki adım öteye de gitsek 15 tl vermek durumundayız. durak taksisinden bindiğiniz zaman kısa mesafeyi problem etmiyorlar ama yoldan alan almamayı tercih edebilir, kısa mesafeye laf edene rastlamadım ama iş yeri güzergahımın trafiği anasının nikahı kadar olduğu için biraz huysuzluk edene rastladım. pandemiden beri düzenli taksi kullandığım için alıştılar, semtin bütün taksicilerinin bacısı, yengesi, kardeşi, kızı ve ablasıyım... niye 10 yıl sonra doğmadın diye soran oldu, oğlu benden 10 yaş küçükmüş, abi dedim ben 9 ay bekleyememişim sen 10 yıl diyon... güldü bana :(

Anacığımla çarşıya indiğimiz an market, aktar, fatura ödemeleri derken en fazla 20 tl'ye eve geliyoruz..Düzenli çağırdığımız annemi ablama götürüp saatinde getiren abilerimiz de var...Yanında olsa da olmasa da abonman gibi diğer çağırdığında da ödeyebiliyorsun..

ankara'da kısa mesafe 15 lira. yani iki adım öteye de gitsek 15 lira vermek durumundayız. hiç kısa mesafe gitmediğim için sorun yaşamadım, yüz ekşitene rastlamadım. aksine muhabbet için laf atıyorlar onlar atmazsa ben atıyorum. tüm taksicilerin abisiyim söyleyeceklerim bu kadar.

Biniyoruz ama gel de bize sor o 5 dakikalık yol oluyor sana 5 saat.
Ciddiyim.
Arabayla beş dakikalık bir mesafe için bazen taksi cağırıyorum.
Şöför, yakın mesafeyi duyunca.. bu kadar da yakın olmaz diyor.. ben hissediyorum böyle diyor.
Ay sanki var ya zorla bir yere götürülen cocuk var karşımda.
bi surat asmalar.. bi gergin tavırlar.. senin ruh halini mi cekicem.

Bir de bizim eve yakın olan taksi durağı beni mimlemiş..
Her aradığımda önce adresi soruyor sonra taksi yok diyor. biliyor cünkü kısa mesafe yolcusuyum.. boyumun yettiği yere kadar gidiyorum ne var.
Haksız mıyım @Lefty hanım :D

İndi - Bindi ücreti 20 TL mi ne yanlış bilmiyorsam. İstanbul'da sorun olmuyor artık. Hatta bazı taksiciler belirledikleri güzergahta kısa mesafe mekik dokuyor. Çünkü daha çok kazanıyor.

Vatandaş gözüyle bakacak olursak 500-600 metre mesafeye 15-20 lira hakikaten fazla. Öte yandan taksicilere de hak vermek lazım 10-15 taksilik bir durakta kısa mesafe yolcusu için sırasından çıkıyor ve tekrar en sona geçmek durumunda. Siz de olsanız tepki gösterirsiniz bu duruma.

Benim arabam yok. Uzun bir süre almayı da düşünmüyorum, ülke ekonomisine bakınca istesem de alamam üstelik. Sonuç olarak gideceğim yere en yakın yere metroyla gidip, kalan kısımda taksi kullanmayı tercih ediyorum. Tavır yapan da oluyor. Genelde tavır yapmayan şoförlere bahşiş bırakıyorum. Yapanlara da o günki ruh halime göre. Bazen o insanlar da zor bir gün geçirmiş olabiliyor. Çok sert olmamak gerektiğini düşünüyorum kim bilir kimlerle muhatap oluyorlar. Aleni bir saygısızlık olmadığı sürece zaten arabada kaldığın 15-20 dk maksimum. O kısımda da katlanılır bence, bizler sosyal hayvanlarız neticede.

bulabilirseniz binersiniz.
ya dururlar uzun mesafe söylersin yine almazlar ya da durmazlar. (buradan bir kez daha anıyorum bu taksicileri)

Genelde toplu taşıma kullanıyorum,çok acil omadığı sürece taksiye binmem.toplu taşıma candır,geç kalmamak için erkenden gittiğimde çok olmuştur.bekletmeyi,bekletilmeyi sevmem.

Taksi dedinde şahsıma ait taksi plakam var o aklima geldi :)

Ne zor bir şehir şu İstanbul. Resmen sinir harbi. Sevilecek hiç bir yanı yok. İnsan taksi çevirene kadar yürüye yürüye gideceği yere varıyor. Yaşadım bunu.

dün gece beylikdüzü e-5 üzerinden kavaklı' daki evime (6 km) gitmek için bindiğim taksinin şoförü, "oraya kadar götürme beni abi" dedi. nereye kadar gitmek istiyorsun dedim, e-5'e yakın bir yere dedi. benim canım e-5 e yakın yere gitmek istese metrobüse binerim abi sen de metrobüs şoförü ol madem, böyle para kazanmazsın dedim. biz bu sohbeti yaparken 5 km mesafeyi geçmiştik bile. 26 tuttu 30 verdim.

Bilinenin aksine taksiciler kısa mesafe müşterisini daha çok sever 60km yoku 1 müşteriyle gitmektense aynı mesafeyi 3 müşteri ile gitmek daha karlıdır. Sizi almak istememe sebebi arap olmayışınızdır

taksicilerle hiç sorun yaşamadım, arap sandıkları için de olabilir... hatta aksine hep anlayışlılarına denk geldim, pozitif bi enerjiyle mi taksi bekliyorum acaba? bi kere evime 7-8 dakikalık yürüme mesafesindeydim, her zaman yürüdüğüm yoldu ama saat çok geçti, korktuğum için de taksiye binmek istedim. binerken de adama anlattım durumu, adam anlattığıma kızmıştı. yine de her şeye rağmen ülkemizin gerçekleri dolayısıyla bindiğim her taksinin plakasını çeker, kardeşime ya da gittiğim yerdeki insanlar tanıdıksa onlara atarım. maalesef.

Geri