Kim haklı çıktı?

Konu sahibi son olarak 795 gün önce görüldü

Bir gün lefty i dinlemedigimiz için pişman olacağız gibi

Hocam sanirim seni bir ben anladim senin karsisinda oldugun durum sonuclarinin belirlenememesi, yan etkileri ve alinmayan sorumluluklar
Canımsın.
Salgında karantina tedbiri alınır. Ama karatinaaaa kisitlamaaaa diye tahrik olunmaz.
Aşı çalışması olur. Aşılama yapılır. Ama mRNA aşı teknolojisi ilk defa test ediliyorken bunun bir mecburiyetten dolayı ortaya çıktığını anlamak lazım. Konvansiyonel aşı üretimi ve çoğaltılması yavaştır. Yoksa kötü veya yararsız değildir. Bunu halka sunarken biz bile cevapsız kalabilmisken siz normal vatandaşlar "aşı olmayanlar mutasyonlari arttırdı. Sizin yüzünüzden anam babam risk altında" diyemez. Ben bile diyemem
Maske takarsın. Takmayı ögütlersin. Ama maske takmayan adamı otobüsten yakapaça atamazsın. Kaldı ki Türkiye kısıtlamalara uyumda ve aşı katılımında iyi bir ortalamaya sahiptir.

siz normal vatandaşlar "aşı olmayanlar mutasyonlari arttırdı. Sizin yüzünüzden anam babam risk altında" diyemez. Ben bile diyemem
Normal vatandaşın ne söylediğinin elbette hiçbir önemi yok ve aşısızların salgının seyrini değiştirdiğini söyleyenler de birer uzman.

İsrail örneği üzerinden gidecek olursak; Delta varyantı ile vaka sayıları yükselişe geçerken, ölüm ve ağır hasta sayısı, bir önceki verilere göre çok düşüktü ki bu da aşının ne kadar etkili olduğunu göstermektedir. Aşılı bir insanın virüsü bulaştırma oranı daha düşüktür çünkü aşı sebebi ile viral yük azalıyor ve hastalığı çok daha kısa sürede, ayakta atlatıyor. Durum böyle olunca da yeni varyant oluşumu azalmış oluyor.

İngiltere'nin Ulusal İstatistik Ofisi'nin ilan ettiği sonuçlara göre, 6 aylık aşılama periyodunda yaşanan COVID-19 ölümlerinin sadece %0.8'i 2 doz aşı üzerine 21 gün geçmiş (tam doz aşılanmış) kişilerden oluşuyor; ancak %37.4'ü aşısızlardan oluşuyor; yani aşılanmayanların COVID-19 nedeniyle ölüm riski 47 kat daha yüksek.

Deaths involving COVID-19 by vaccination status, England - Office for National Statistics

There were 640 deaths involving COVID-19 of people who had received both vaccination doses
Count of deaths involving COVID-19 and percentage of all deaths by vaccination status, England, deaths occurring between 2 January and 2 July 2021
Vaccination statusDeaths involving
COVID-19
Non-COVID-19
deaths
COVID-19 deaths
as percent of
all deaths
All deaths regardless of vaccination status51,281214,70119.3
Unvaccinated38,96465,17037.4
Deaths within 21 days of first dose4,38814,26523.5
Deaths 21 days or more after first dose7,28966,5339.9
Deaths within 21 days of second dose18211,4701.6
Deaths 21 days or more after second dose45857,2630.8
Source: Office for National Statistics – National Immunisation Management Service, NHS Test and Trace

Bilimsel konularda masal anlatmak senin tercihin elbette...

Ya bak, ben 2018 de gribe sudafed veriyordum. O kadar şey yaşandı. Halen sudafed veriyorum.

Söyleyeceklerim bu kadar.

Tıp sudafedten öteye gidemedi.
Rezil bir durum.

Ya bak, ben 2018 de gribe sudafed veriyordum. O kadar şey yaşandı. Halen sudafed veriyorum.

Söyleyeceklerim bu kadar.

Tıp sudafedten öteye gidemedi.
Rezil bir durum.
Virüs daha az öldürücü olana kadar bu salgın sürecek mi sürmeyecek mi? Sürecek ve kimse ne kadar süreceğini de bilmiyor.

Sonuçta son aylarda hayatımızda ciddi bir kısıtlama da yok ve tek beklenti aşılamada belli bir rakama ulaşmak...

Anket açsak mi kararsız kaldım tepki almayalım durduk yere

Geri