Kesilmeyi Bekleyen 100 Köpek Son Anda Kurtarıldı

Konu sahibi son olarak 3455 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir tutmanız çok yanlış,adamlar canlı canlı üstlerine ateş tutuyorlar,canlı canlı derilerini yüzüyorlar.
Ve onları canlı canlı kaynamış kazanlara atıyorlar.
Dini inancı olan kimseler,kurbanda kestiklerini,usule uygun,yani tek seferde,acısız şekilde kesiyorlar.
Hayvanın,diri diri katledilmesine karşı çıkanlara itici demek de nedir?
Hoş,bana göre,hiç bir hayvan ölmesin de,bu ikisini aynı kefeye koymak,çok daha itici bence.

Bir tutmanız çok yanlış,adamlar canlı canlı üstlerine ateş tutuyorlar,canlı canlı derilerini yüzüyorlar.
Ve onları canlı canlı kaynamış kazanlara atıyorlar.
Dini inancı olan kimseler,kurbanda kestiklerini,usule uygun,yani tek seferde,acısız şekilde kesiyorlar.
Hayvanın,diri diri katledilmesine karşı çıkanlara itici demek de nedir?
Hoş,bana göre,hiç bir hayvan ölmesin de,bu ikisini aynı kefeye koymak,çok daha itici bence.

yahu zaten öldürülme şekline herkes karşı. kimse buna tamam demiyor.
köpek yemelerinde sıkıntı yok demek istiyorum veya istiyorlar

Gerçekten insanlar problemli ya, taşak-halk diliyle konuşuyorum- yemek normal, bokun biriktiği bağırsaktan dolma yapıp yemek normal. Köpek yiyince problem.

Anladım hocam.

neden hemen çirkinleşiyosun ?

Köpeklerin, ehli eşeklerin ve katırların yenmesi haramdır. Çünkü köpek pis şeylerdendir. Bunun delili ise Peygamber (a.s.m)'in: "Köpek pistir, onun bedeli de pistir." (1) Diğer taraftan Peygamber Efendimiz (asv) Hayber günü ehli eşeklerle katırların etlerini yemeyi yasaklamıştır.(2)

Bu konudaki hassasiyetlere laf batirmak degil amacim..
Ama bir de su acidan bakalim:
Kopegin mesela koyundan danadan farki ne?

Farkı haram olması, açık bence yeterince

yahu zaten öldürülme şekline herkes karşı. kimse buna tamam demiyor.
köpek yemelerinde sıkıntı yok demek istiyorum veya istiyorlar

Hedef olarak gösterdiğiniz kültürün içine giriyor pişirme şekli de zaten.
Kaldı ki,ben son cümlemde de bütün hayvanları barındırdım,o yüzden bu söyleminize de aynı tepkiyi vermemde bir sakınca olmadığını düşünüyorum.
Teşekkürler.

Hedef olarak gösterdiğiniz kültürün içine giriyor pişirme şekli de zaten.
Kaldı ki,ben son cümlemde de bütün hayvanları barındırdım,o yüzden bu söyleminize de aynı tepkiyi vermem de bir sakınca olmadığını düşünüyorum.
Teşekkürler.

e tamam işte kültürün o kısmını eleştiriyoruz biz de : p

vegan mısınız ?

neden hemen çirkinleşiyosun ?

Köpeklerin, ehli eşeklerin ve katırların yenmesi haramdır. Çünkü köpek pis şeylerdendir. Bunun delili ise Peygamber (a.s.m)'in: "Köpek pistir, onun bedeli de pistir." (1) Diğer taraftan Peygamber Efendimiz (asv) Hayber günü ehli eşeklerle katırların etlerini yemeyi yasaklamıştır.(2)

1.5 milyarlık Çin halkı da İslami usullere uygun yaşıyordu zaten, haklısınız.

Zaten, ben dini goruslere saygi gosteririm. Ama, sizinle ayni dini goruse sahip olmayan insanlarin kopek yemesini elestirmeniz yanlis. Muslumanlarin kopek eti yemesini (belki?) elestirme hakkiniz bulunabilir.

Genis bir perspektifle bakacak olursaniz, sonuc olarak her ikisi de hayvan. Sunu diyebilirsiniz belki, kopek ve kedilerde daha farkli bir bilinc var, bize daha yakinlar, bu yuzden kesilmesini uygun bulmazsiniz. O zaman da kanit sunmanizi beklerim.

Eger elestirecekseniz, hayvanlarin oldurulme seklini elestirin. Hangi hayvanin olduruldugunu degil.

Zaten, ben dini goruslere saygi gosteririm. Ama, sizinle ayni dini goruse sahip olmayan insanlarin kopek yemesini elestirmeniz yanlis. Muslumanlarin kopek eti yemesini (belki?) elestirme hakkiniz bulunabilir.

Genis bir perspektifle bakacak olursaniz, sonuc olarak her ikisi de hayvan. Sunu diyebilirsiniz belki, kopek ve kedilerde daha farkli bir bilinc var, bize daha yakinlar, bu yuzden kesilmesini uygun bulmazsiniz. O zaman da kanit sunmanizi beklerim.

Eger elestirecekseniz, hayvanlarin oldurulme seklini elestirin. Hangi hayvanin olduruldugunu degil.

Yenmesi de, öldürülme şeklide yanlış tabiki.
Konuyu saptırıyosunuz, ben söylediğiniz yoruma göre cevap yazdım zaten.
Aynı dine sahip değiliz ne yazık ki ama olması gereken bu, bunu da ben söylemiyorum.
Neyse bu konuda anlaşamayacığız, kısır döngü olacak. Gerek yok, iyi geceler

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri