F
Fenerbahçe
Ziyaretçi
Ziyaretçi
Sanırım bi TV'de bi doktordan duydum ya da internette okudum. Kepek ekmeğini sürekli tüketmek kansızlığa yol açar diye. Gerçekten de kepek ekmeğini düzenli tüketmek kansızlık yapar mı?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Evet açar
Kepekli ekmeğin posa (lif) ve fitat (demir, fosfor gibi mineralleri bağlayıp vücutta kullanılamaz hale getiren madde) içeriği daha fazladır. Uzun süre kullanımı demirin bağlanıp vücutta kullanılmadan atılmasına sebep olduğundan demir yetersizliğine bağlı anemi görülebilir. Fitat içeren besinlerle birlikte C vitamininden zengin besinlerin tüketimi fitatların olumsuz etkisini azaltmaya yardımcı olacaktır.
Bu arada kepekli ekmeğin enerji içeriği beyaz ekmekle aynıdır. Arada çok fark yoktur. Yani nasılsa kepekli ekmek yiyorum istediğim kadar yiyebilirim mantığı yanlıştır. Kepekli ekmeğin avantajı posalı olduğundan midede ve bağırsaklarda kalış süresinin uzun olması ve tokluk hissi vermesidir.
Diyette hep öneriyorlar. Az yedirmesi açısından, normal ekmek daha fazla tüketiliyor. Annem demişti bana da sürekli kullanmak kansızlık yapıyor diye; ayda bir hafta normal ekmek tüket demişti.Kepek ekmeğinin baya zararı var diyorlar zaten. kansızlığı yeni öğrenmiştim
buğday ekmeği daha sağlıklı diye düşünüyorum.