Kendinizi bir gözden geçirseniz, beni sevindirirsiniz. Zira beni siz delirttiniz ^^

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bir kadını paranla etkilediysen bu senin kaliteli olduğunu değil,
Onun satılık olduğunun ıspatıdır birgün daha iyi fiyat veren onun sahibi olur ..

Bu mesaj, tapatalk kullanılarak gönderilmiştir..

Acı insanları değiştirir, eğer bir insanın değişmesini istemiyorsanız onu kırmayın..

Bitti mi söyleyeceklerin,
yıllarca biriktirdiklerin,
buruşuk kağıtlar gibisin,
sen ve gerek tüm cümlelerin..

12227213_1174900045873304_7591658441899132924_n.png

[YOUTUBE]qWE1Agk58ek[/YOUTUBE]

Bugün hangi kişiliğini giydin üstüne hayatım?
Üstten azıcık renk mi vermiş, kırışık mı onlar canım?

[YOUTUBE]K0376zmqATA[/YOUTUBE]

Bildiği gibi değilmiş buralar, o her şeyi mor severmiş.
Kim girse hayatına "seni seviyorum" der ve gidermiş.
Kalbi kırılmış bir kadın, belki de saçları ondan kısaymış.
Konuşulacak şeyler varmış daha, ama avazı çoktan çıkmış.

İşte bu yüzden leş gibidir buralar,
İyi ve güzel kadınlar hep ağlar.
Zor be kadın ama sen dur bakalım,
yakında yeni bir gezegen bulunur nasıl olsa.

İnce ince doğranmış herkese bi parça dağılmış.
Sıradan hayalleri varmış ama hepsi ondan alınmış.
Kalbi kırılmış bir kadın,
ve hiç zamanı olmamış alışmaya.
Yaşamak bir meslektir buralarda,
zaten inancı kalmamış mutlu sonlara.

[YOUTUBE]aZ-gP-eKcX0[/YOUTUBE]

Beni kalbinden çıkarma
Başkası dokunmasın sana
Bizim şarkımız çalarken
Sen yine beni hatırla

İnsan neye benzer ;

İnsan doğar can kazanır,büyür güç kazanır,gücünü ikrarından alır.

İkrar verdiği kararlardır eğer kararında adaletli ise erdemli olur.
Adaletinde kemali bulursa kamil olur,işte o zaman Yunus Emre'nin dediği gibi ; canlar canını bulur.

Ölse bile bedeni ölür ama o sonsuza dek yaşar.Bunlardan biri eksik olursa çıtalı uçamaz insan da kamil olamaz,kamil olamayana da insan denmez zaten,beşer denir.

Beşer deri demek bildiğiniz deri hani şu üstümüzde olan,ayağımızda giydiğimiz yemeni gibi hani,ama o sonsuza dek yaşayamaz dayanıksızdır çünkü,işte bu yüzden beşer hep şaşar.

Zayıftır çünkü,ona güç verecek onu yaşatacak olan şey eksiksiz adaletle alacağı kararlardır,ancak işte o zaman insan olur...

#yedigüzeladam

[YOUTUBE]oGmjy5bJesA[/YOUTUBE]

Üzgünüm bu defa pek hoş değil konu

Kendime gelirken yoruldum,
işte bütün hikayem budur.
Eskiden denize nazır tüm
Hayatlar su alıyor yavaş yavaş.

Acaba ben üzülmeyeyim diye de
birşeylerden vazgeçen oldu mu bu hayatta..
Yoksa bu sadece bana özel bir gerizekalılık mı?
Olaylara iyi tarafından bakmaktan boynum tutuldu.
Yüksek dozda mutluluk istiyorum..​

[YOUTUBE]CAiLgtARjOI[/YOUTUBE]

Bir yerden sonra kaçıncı kez replay tuşuna bastığınızı bile unutacaksınız..

Bazen beni cidden çok güldürüyorsun (: yapma böyle yahu çocuktan betersin büyü artık (:

Gemileri yakmak

Berberiler Batı Afrika’da yaşayan göçebe bir toplumdur. Kökenleri Orta Asya’ya uzanan bu topluluk, Emevi Müslümanlarının buralara yayılmaları sonrası Müslüman olmuştur. O dönemde Kuzey Afrika valisi Nusayr oğlu Musa idi. Avrupa’ya yayılmak için Berberi askerlerden oluşan bir ordu hazırlaması için, gene bu halktan olan kölesi Ziyad’ın oğlu Tarık’ı görevlendirdi. Tarık on iki bin kişilik bir ordu hazırlayıp, gemilere bindirerek, karşı sahildeki bir dağa ulaştı ve oraya Tarık Dağı adını verdi (Cebelitarık)

O dönemlerde o bölgede kökenleri Cermen ırkına dayanan, Batı Roma İmparatorluğu’nu yıkarak, Roma’yı yağmalayan Batı Gotları (Vizigotlar) adlı barbar bir kavim hüküm sürmekteydi. Bunlar oradaki halka ağır bir şekilde zulmetmekteydi. Tarık’ın, 7000 kişilik ordusu ile bu bölgeye geldiği haberini alan Vizigotlar sayıca daha üstün olan 90 000 kişilik ordularını onların üzerine doğru sürdü. Çarpışma yaklaşıyor ve gerilim yükseliyordu. İşte bu noktada Tarık, askerlerinin zoru görünce kaçmasını önlemek için, oraya gelmek için kullandıkları tüm gemileri ateşe verdi. Askerlerine “Artık bizim için geri dönmek imkânsızdır. Önünüz düşman, arkanız deniz ile çevrili bulunuyor. Direnmekten başka şansınız yok. Canınızı kılıçlarınızla kurtarmaktan başka bir şey yapamazsınız. Kısa bir süre derde ve güçlüğe katlanmayı göze alırsanız, uzun süre rahat edersiniz. Ben düşmana hücum ediyorum, siz de arkamdan gelip saldırın. Ben ölürsem zafere ulaşana ya da şehit olana dek savaşın”. Son söz olarakta
‘En ucuz malın can olduğu bu pazara sadece sizi sürmüyor, bilakis önce kendi canımdan başlıyorum...’

[YOUTUBE]VVagCk3K3xg[/YOUTUBE]

Ah muhtemel aşk için
Virane oldum
Bir an-ı aşk ömrüme
Divane oldu

Ölüm bahçesinde en kırmızı gül benim.
Dün denen yalanla geçti bak en güzel günlerim
Dün değil bugündeyim bu dün senin bu gün benim
Ve öyle sert de değilim eğer gülseniz gülümserim​

Geri