Kendini yakan kişiyle ilgili paylaşıma AK Partili üyenin: Ucuz siyasi manevra! demesi.

• Kullanıcı Eru
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Konu sahibi son olarak 61 gün önce görüldü
eğer ucuzluk arıyorsak önce ensar a bakmalıyız. ensar yetmez ise dön dolas kızılay a bakalım buradan baska ucuzluk göremıyorum. daha bir hafta once vergıden kacınma dıye tabır edılen ensar vakfına yapilan trılyonluk yardımları bu vatandaslarımıza yapmıs olsaydık bu durumlar yasanmazdı. FETÖ ye verdikleri destekleri surıyelilere verdıklerını bızım mılletımıze verselerdı kımse bu duruma dusmezdi ama nedense kımse vatandasın feryadını gormuyor cunku onlar saraylarda şatafat ıcınde yaşarken insanlar soğukdan ac sefıl durumda yasıyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ortada ölen bir can varken olay yine siyasete dönmüş alkışlamak lazım. Ben iki tarafında samimiyetine güvenmiyorum doğrusunu söylemek gerekirse. Twit atan kişiye cevap verenin yaptığı terbiyesizliğin alası ama bunun yanında twit atan kişinin eski milletvekili olduğu Hatay Büyükşehir belediyesi CHP’de. madem böyle bir twit atıyor partisinin yönettiği şehirde yoksul insanların tespit edilmesi ve bu tür durumların tekrar yaşanmaması için çalışma yapılabilir ama biz yapmaktan ziyade konuşmayı severiz. Allah bilir buraya sırf bir partiyi savunmak ve kendince siyaset yapanların hiç biri tek bir fakire yardım etmemiştir. Hepimizin altında en kötü 50-100 bin TLlik arabalar iyi bir dairede oturup şurada tartışıyoruz iş yardım kısmına gelince elimizi taşın altına atmıyoruz. Hiç kimse kusura bakmasın ama vebalini hepimiz çekeceğiz. Ölen vatandaşa Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

• Beğen
Tepkiler: X
Olay yeri ile mesafem araç ile 10 dakika vardır yoktur.

Yine ak troller ampülleri yakmış freni patlak kamyon gibi, şuursuz bir şekilde konuya dalmış. Bu işler öyle birader. Ağır CHP cephesi ve ağır AK PARTI tarafi. Vurun efendiler.:) Yıllardır taraf tutmadığımı ve kişilik sevdiğimi söylerim.

Şimdi efendime söyleyim; o kişi ambulans ile Mersin'e sevk edilirken kalp krizi geçirip vefat etmiş. Bunu yine siyasete vurup, dalga geçer gibi yorumlamanın neyini savunuyorsunuz onu çok merak ediyorum. Ampülleri yakıp bizi aydınlatmayın lütfen. Elektrik faturası yüklü geliyor. Mantıklı cümleler ile aydınlatın bizi -ki- hak verelim. Ulan diyelim! Haklılar ya hu!

Konuyu çekiştirmeden cevap istiyoruz. Saldırıya geçmeyiniz.

Ejder meyveli smoothie içip, huqqada nargile içen tayfanın bu adamın psikolojisini anlaması mucize olurdu zaten.
Yanlışa yanlış dediğiniz günleri görecek miyiz acaba?

Durumu eleştiren potansiyel işverenlerin kaçı tamamen vasıfsız birini bünyesinde çalıştırır acaba?
Devlet,kendisi adına hiçbir emek harcamamış,kendine hiçbir şey katmamış bir insan için ne yapabilir en fazla?
Konudan bağımsız,kuru kuru işsizliği eleştirenlere yazdım.
Konu oldukça trajik,üzücü. Ailesini düşünüp kendisine bir şeyler katmayı tercih etmesi daha güzel olurdu.Elinden geleni tevekkül içerisinde yaptıktan sonra sanmıyorum ki biri işsiz kalsın.
Ne konumda olursa olsun,istedikten sonra insanın kendisine katamayacağı,aşamayacağı konular oldukça sınırlıdır.
Ailesine metanet diliyorum.

Aklıma Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni'yi canlandıran haşmetli oyuncu Halit Ergenç geldi. Sosyete mekanlarından birinden birine doğru arzı endam ederken, "abi ablaya gül al" diyerek çiçek satmaya çalışan çocuklara "kendinizi eğitiminize adayın" diyerek doğru yolu göstermişti.
Aynen öyle. Çiçekçi çocuklar kendini eğitimine adamalıydı.
İntihar eden yurttaşımız da kendisine bir şeyler katıp tevekkül edip iş bulmalıydı.

Vay be. Bunu niye akıl edememişlerdi oysa.

Temelsiz nasihatler yıllardır söyleniyor bu ülkede. Dil öğren, kendini geliştir, farkındalık yarat gibi kariyerist masallar bir nesli çürüttü. Bakın;

Bu ülkede ya direkt yada dolaylı olarak ekonomi ile bağlantılı yüzlerce intihar vakası var. Siz işsizliği kendini "geliştirememiş" olmakla açıklayabilirsiniz. Ancak işsizliğin temelinde koca bir ideoloji ve bunun uzantısı olan siyasal bir süreç var. Dilerim tevekkül ettiğiniz ilahi güç bir gün size "çocuklarım aç" lafını söyletmez ve yokluk yüzünden intihar edenleri kendini "geliştirememiş" olmakla suçlamazsınız.

Aklıma Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni'yi canlandıran haşmetli oyuncu Halit Ergenç geldi. Sosyete mekanlarından birinden birine doğru arzı endam ederken, "abi ablaya gül al" diyerek çiçek satmaya çalışan çocuklara "kendinizi eğitiminize adayın" diyerek doğru yolu göstermişti.
Aynen öyle. Çiçekçi çocuklar kendini eğitimine adamalıydı.
İntihar eden yurttaşımız da kendisine bir şeyler katıp tevekkül edip iş bulmalıydı.

Vay be. Bunu niye akıl edememişlerdi oysa.

Temelsiz nasihatler yıllardır söyleniyor bu ülkede. Dil öğren, kendini geliştir, farkındalık yarat gibi kariyerist masallar bir nesli çürüttü. Bakın;

Bu ülkede ya direkt yada dolaylı olarak ekonomi ile bağlantılı yüzlerce intihar vakası var. Siz işsizliği kendini "geliştirememiş" olmakla açıklayabilirsiniz. Ancak işsizliğin temelinde koca bir ideoloji ve bunun uzantısı olan siyasal bir süreç var. Dilerim tevekkül ettiğiniz ilahi güç bir gün size "çocuklarım aç" lafını söyletmez ve yokluk yüzünden intihar edenleri kendini "geliştirememiş" olmakla suçlamazsınız.

İş dünyasinin mevcut koşulları, Alper bey in de bahsettiği şekildeki durumlar varken intihar düşüncesi olan işsizlere önerin nedir? Olayı sürekli siyasi bir ayağa bağlayıp ye iç [ARGO]bok[/ARGO] at mantalitesinin karı nedir ya da? Aç komşusuna beş kuruş koklatmayan patronlar sosyal medyada duyar kasiyor.
Birilerini suçladığım yok, olamaz da.işsizliğin nedenleri ile ilgili durum tespiti yaptığım da yok. Mevcut şartlarda yapılabileceklere yönelik naçizane bir iki öneride bulundum.İkinci postumu da okuduysan anlamış olman gerekirdi fakat edebiyat yapmayı tercih etmişsin,pek seversin zaten.
Duygulandim,kendimden utanip huzurdan ayrılabilirim.

Bazı yorumlar bana çok ilginç geldi, sanki farklı ülkede yaşıyoruz gibi. Ülkenin içinde bulunduğu durumu görmemek mümkün değil, arkadaş yazmış kabaca "çalışana iş çok" gibisinden. Ülkede işsiz olan kişilerin bir milyonu hadi keyfine çalışmıyor ve tembel diyelim ya diğerleri? Ne gibi iş yapabilir mesela, fikir yürütürken yol da göstermek lazım, herkes simit mi satsın? Balon mu satsın? Ayakkabı mı boyamalı? Zaten yüz binlerce bu işleri yapan var. İnsanların belirli iş yapması için sermaye gereksinimine ihtiyacı var.
Şuan ben de işsiz biriyim ve günübirlik işlere gidiyorum, hiç alakam ve mesleğim olmayan işe gidiyorum tanıdığım aracılığıyla. Birileri yaşadığı hayatın keyfini sürerken birileri de içinde bulunduğu çıkmazdan nasıl çıkarım diye düşünmekle geçiriyor günlerini.
Sürekli ötekiler diye bahsedilen insanların maalesef bu ülkede yaşam hakkı yok gibi görünüyor, ölümler o kadar sıradan ki artık insanlar olarak alıştık. Sorumluluğu olan aile bireylerinin yükü gerçekten çok ağır, maddi imkansızlıklar yüzünden son yıllarda evlenen kişilerin boşanma oranı %60 civarında. Kimse bir başka kişinin acısını gerçekten hissetmez, sadece hissediyor ve anlıyor olduğunu düşünür. Aynı ve benzer duruma düşünce bir nebze olsun empati kurabilir yaşanılan olaylar ile.
Mevcut durumda buna benzer kötü haberler almaya devam edeceğiz, insanlar umutsuz ve mutsuz maalesef. Allah rahmet eylesin demekle, kınama yapmak ile bu işlerin çözüme kavuşması mümkün değil..

Mynet'ten alıntı:
Valiliğin ilk açıklamasında, personelin müdahalesiyle söndürülen Yarıcı’nın hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtilerek Yarıcı’nın Sosyal Ekonomik Destek Yardımı, çocukları için de Şartlı Eğitim Yardımı ile Şartlı Sağlık Yardımı aldığı kaydedildi. Açıklamada, “Vatandaş, eşinden boşanmış ve uzaklaştırma cezası almıştır. Psikolojik rahatsızlıkları nedeniyle daha önce de kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur” ifadelerine yer verildi.
Adamın ilk girişimi değilmiş zaten.

Hatay'da benzin döküp kendini yakan adam hayatını kaybetti - Diken

Bazı yorumlar bana çok ilginç geldi, sanki farklı ülkede yaşıyoruz gibi. Ülkenin içinde bulunduğu durumu görmemek mümkün değil, arkadaş yazmış kabaca "çalışana iş çok" gibisinden. Ülkede işsiz olan kişilerin bir milyonu hadi keyfine çalışmıyor ve tembel diyelim ya diğerleri? Ne gibi iş yapabilir mesela, fikir yürütürken yol da göstermek lazım, herkes simit mi satsın? Balon mu satsın? Ayakkabı mı boyamalı? Zaten yüz binlerce bu işleri yapan var. İnsanların belirli iş yapması için sermaye gereksinimine ihtiyacı var.
Şuan ben de işsiz biriyim ve günübirlik işlere gidiyorum, hiç alakam ve mesleğim olmayan işe gidiyorum tanıdığım aracılığıyla. Birileri yaşadığı hayatın keyfini sürerken birileri de içinde bulunduğu çıkmazdan nasıl çıkarım diye düşünmekle geçiriyor günlerini.
Sürekli ötekiler diye bahsedilen insanların maalesef bu ülkede yaşam hakkı yok gibi görünüyor, ölümler o kadar sıradan ki artık insanlar olarak alıştık. Sorumluluğu olan aile bireylerinin yükü gerçekten çok ağır, maddi imkansızlıklar yüzünden son yıllarda evlenen kişilerin boşanma oranı %60 civarında. Kimse bir başka kişinin acısını gerçekten hissetmez, sadece hissediyor ve anlıyor olduğunu düşünür. Aynı ve benzer duruma düşünce bir nebze olsun empati kurabilir yaşanılan olaylar ile.
Mevcut durumda buna benzer kötü haberler almaya devam edeceğiz, insanlar umutsuz ve mutsuz maalesef. Allah rahmet eylesin demekle, kınama yapmak ile bu işlerin çözüme kavuşması mümkün değil..
Ama herkesle de acı çekilmez. Bir yere kadar empati kurarsın, üzülürsün, sonra baktın bunalıma girmişsin. Hayat devam ediyor ve edecek. Kendi çektiğin acıları dahi bir gün unutursun (yada hatırlamak istemezsin) çünkü seni mutsuz eder. Karamsarlık ile ne bir şey düzeliyor, ne de sana bir şey kazandırıyor.

Başkaları için üzülmeyi bırakalı artık yıllar geçti.

Haber yalan mi yani
Yok artik

Edit. gördüm şimdi

Son düzenleme:
Allah bu iftiracıların, ortalığı yalan yere velveleye verip halkı ayaklandırmaya çalışanların BELASINI VERSİN !!!

Noldu şimdi?
Değdi mi o kadar hakaretlerinize günah almalarınıza ???

Allaha havale ediyorum.
Terbiyesizler...

Klasik akepe zihniyeti şaşırmamak lazım. Çok eminim o kendini yakan meftanın arkasından "gebersin gitsin " diyenler olduğunu. Hatta şimdi bu iğrenç düşünce yapısına göre yanan merhum kesin cehennemlik ve bunu düşünüp biraz olsun öfkelerini soğutuyorlardır.
İşsiz kalmayan işsizliğin ne olduğunu bilmeyen,ailesine çocuklarına ekmek götürememe endişesini yaşamayan salatalıklar boş laf yapmasınlar. Yakın zamana kadar ben de bu durumdaydım. Üstelik donanımlı ve vasıflı olmama rağmen yeniden iş bulabilmem 9 ayımı aldı. Ve bu zaman zarfında intihar düşüncesinin kaç kez kafamdan geçtiğinin sayısını hatırlayamıyorum bile.
Haberde konu olan şahıs ise çok daha zor bir durumdaymış bu belli. KİMSE ANASININ KARNINDAN PSİKOLOJİK HASTALIKLARI OLAN BİRİ OLARAK DOĞMAZ.
Bu yanan adam Türkiye'de ki milyonlarca işsiz vatandaşın meşalesi olmuşken yine bu ülkede ki milyonlarca bencil nankör ve vicdansız insanların da cehennemi olacaktır inşaAllah. HERKESİN HESABI ENİNDE SONUNDA GÖRÜLECEK.

İkinci açıklamada tasdikliyorlar ismail nickli arkadaş bi şeyi de düzgün paylaş sosyal deney mi yapiyorsun

Son düzenleme:
Hangi insan ucuz siyasi manevra uğruna kendini yakar birinin bu embesillere anlatması lazım. Cukkaladiginiz paralarla gtünüzü yasladiginiz yerden böyle twitler atmak kolay.

Geri