Oggy
Platin Üye
bu zihniyetin aynısı kanlı canlı bu forumda var...... hatta bu konuya da yazmış eksik kalmamış...... allah bunlara aynı acıyı yaşatsın inşallah başka söylenecek söz yok......
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Kimse parti demedi ama siz sürekli parti ismi telafuz ediyorsunuz. Biraz vicdanınızın sesini dinlerseniz sizde bu olayın parti değil ÇARESİZ bırakılan vatandaşın meselesi olduğunu anlarsınız. Herkes sizin gibi şanslı olmayabilir. Biraz vicdan lütfen.
Durumu eleştiren potansiyel işverenlerin kaçı tamamen vasıfsız birini bünyesinde çalıştırır acaba?
Devlet,kendisi adına hiçbir emek harcamamış,kendine hiçbir şey katmamış bir insan için ne yapabilir en fazla?
Konudan bağımsız,kuru kuru işsizliği eleştirenlere yazdım.
Konu oldukça trajik,üzücü. Ailesini düşünüp kendisine bir şeyler katmayı tercih etmesi daha güzel olurdu.Elinden geleni tevekkül içerisinde yaptıktan sonra sanmıyorum ki biri işsiz kalsın.
Ne konumda olursa olsun,istedikten sonra insanın kendisine katamayacağı,aşamayacağı konular oldukça sınırlıdır.
Ailesine metanet diliyorum.
Alper bak ben bu hususla ilgili fikrimi burada belirttim
https://www.ircforumlari.com.tr/tur...rek-kendini-yakan-baba-hayatini-kaybetti.html
Bu başlığın konusı CHP li Yarkadaş ile Akpli bilmem kimin arasında geçen tartışma. Yanı konu başlığı siyasi. Ve partilere dayalı. Başlığı tekrar oku lütfen. Ayrıca bu forumun genelinin Muhalefete oy verenlerden oluşması, bana ve birkaç kişiye ağzına gelen hakareti etme hakkını neden veriyor acaba?
Eğer fikirlerimizi söyleyemeyeceksek, Chpyi hdpyi eleştiremeyeceksek banlayın bizi, foruma giremeyelim. Ve hep aynı fikirlilerle mutlu mesut geçinin.
Bu arkadaş yöneticiliğini kullanıp bana hakaret ediyor, sen gelmiş beni haksız eleştiriyorsun.
Biri olayı siyasi olarak kullanıp timsah gözyaşları döküyor, diğeri bu siyasiye sinirlenip aslında ona tepki verirken mağduru da arada kaynatıyor.
Afrikadakiler niye kendini yakmıyor demiş.
Yahu afrikadakilerin derdi sadece yiyecek, ilaç ve barınacak biryer. Türkiye ve batıdakilerin derdi internet kotasının bitmesi, ve para olmadığı için yeni paket yükleyememeleri
Söylediklerinde genel manada haklısın kardeşim lakin atladıgın yada farketmedigin bir durum var. Olayın yaşandıgı il HATAY belkide suriyeli nufusunun en yoğun yaşadıgı illerden başı çekiyordur. İşveren hamal bile alacak olsa bir Türk vatandaşı asgari ücret sigorta vs dedigin zaman 4000-5000tl gibi bir rakama çıkıyor masrafı ve elinin altında suriyeli gibi insanları 1000-2000 arası gibi sigortasız çalıştırmak varken türkleri almıyor işe.
Devlet bu adamdan her şekilde vergisini alıyor ama? Yediginden içtiğinden yaktıgına kadar o zaman demiyor sen kendine bir şey katmamışın, emek harcamamışın sen vergi verme ulan ayı demiyor? Çatır çatır alıyor vergisini bir de böyle düşün.
Bir insanın kendini öldürmesi hele ki yakarak öldürmesi öyle sıradan şeyler yaşadıkdan sonra yapılacak şeyler değildir. Allah kimseye yaşatmasın. Kimin neler çektigini bilemeyiz.
Bu tarz olaylarda beni en çok etkileyen 2 çocugu üşümesin diye fön makinasını açıp çocuklarını ısıtmaya çalışıp diğer odada intihar eden abla geliyor aklıma. Basit şeyler olarak görmeyin.
Alper ilk mesajım bu
Burada nerede parti savunuculuğu yapılmış söyle lütfen.
Eğer hala var diyorsan tamam ben konudan çıkıyorum
Buyrun
Kendini yakan birine siyasi manevra deniyor, bunuda bir sekilde savunacak birsey bulan insani vallahi ben yakalasam yuzune tukururum.
Adam olmus gitmis, dogrudr yanlistir Allah rahmet eylesin. Ucuz siyasi manevra nedir yahu, Allahsiz kitapsiz hicmi vicdan merhamet kirintisi kalmadi icinde, iblis bile senden daha sereflidir.
Eğer kendini yakan Mağdura dediyse Allah onu bibeter etsin.
Fakat o Siyasi manevra yapmakla suçladığı kişi Chpli Yarkadaş, Mağdur kişi değil.
En azında bu mesajlaşmalarından ben bunu anladım. Gerçekten Ölen kişiye mi dedi siyasi manevra kelimesini?
Biri olayı siyasi olarak kullanıp timsah gözyaşları döküyor, diğeri bu siyasiye sinirlenip aslında ona tepki verirken mağduru da arada kaynatıyor.
Afrikadakiler niye kendini yakmıyor demiş.
Yahu afrikadakilerin derdi sadece yiyecek, ilaç ve barınacak biryer. Türkiye ve batıdakilerin derdi internet kotasının bitmesi, ve para olmadığı için yeni paket yükleyememeleri
Bu kendini yakan abinin derdi sence ferrarisine benzin alamamasımıy dı? Sırf bu konuda Chpli Barış yarkadaş paylaştı diye siyasi olarak bakıp savundugun partinin ideolojisiyle bakıyorsun olaya dürüst olalım lütfen.
Cidden sildim mesajı ama bu düşünceler çok iğrenç acı üzerinden siyaset yapmak yada karşıt görüş birisi söyledi diye Afrikadakileri örnek göstermek iğrenç ve yersiz güzel kardeşim. Kendi kapısının önündeki pisliğe bakmadan komşusunun kapısının önündeki pisliğe laf etmek ayrı bir olay tabi.
Eğer kendini yakan Mağdura dediyse Allah onu bibeter etsin.
Fakat o Siyasi manevra yapmakla suçladığı kişi Chpli Yarkadaş, Mağdur kişi değil.
En azında bu mesajlaşmalarından ben bunu anladım. Gerçekten Ölen kişiye mi dedi siyasi manevra kelimesini?
Yahu azizim bir insan bir sebepten dolayi kendini yakmis. Boyle bir kafa yapisina geliyor, burada bir insanlik drami varken bu isi siyasilestirmek, ahlaksizligin dip alasidir.
Bu iktidarin 17 yildir ayakta kalmasinin en buyuk sebeblerinden biri yaptigi sosyal yardimlardir, doğrusuyla yanlisiyla birseyler yaptilar bugünlere kadar geldiler.
Halktan kopus bir kere basladimi, bu isin devami ekmek bulamiyorlarsa pasta yesinlere kadar gider. Bu tarz iktidar imkanlariyla zengin olan normal sartlarda kapina bekci kopegi diye baglamayacagin insanlari ya susturacaksin yada yol verip gondereceksin. Lakin o kadar çoğaldilarki iktidarin sonunu bu mahluklar getirecek.
Kimse açlıktan kendini yakmaz demiş. Burada kendini yakanı yalancılıkla suçlamış. Bu noktada içine etmiş zaten. Ardından Afrika ülkelerini sıralamış. Bak orada kimse kendini yakmıyor demek istemiş. Sonra da ucuz siyasi manevralar bunlar demiş. Kendini yakana dediği belli. Kendini yakanın CHP'li olduğunu sanıyordur. Tıpkı senin bizi CHP'li sanman gibi...
Derin nefes al, ve başlığı tüm ön yargılarını bir yere bırakıp tekrar oku. Kime demiş tekrar söyle.
Şu anda ülkede 2 ittifak var. Ben cumhurdanım, sen ötekindensin. Hdp Chp ne farkeder? Kafa yapıları aynı değil mi ittifak içinde olanların?