neden deli olayım azizim, okumuş etmiş kendi standartlarını oturtmuş bir adamım. 3 katlı müstakil evim var, denize yüz metre uzaklıkta yazlığım var, arabam var, maaşım beni idame ettiriyor. istediğim zaman uçak biletimi alıp istediğim avrupa ülkesini gezip, görüp geri dönebiliyorum. sen nereye gidebiliyorsun istedğin zaman ? şurada kıçı kırık 3. sınıf bir avrupa birliği ülkesine girmek istesen bile vize alamıyorsun.
senin tarih hocana oksijen veren ağacın köklerine tuz ruhu dökeyim azizim. türk kökenlileri baskıyla türkiye'ye göçe zorlanmadı tam aksine atalarım balkanlara göçe, sürgüne zorlandı. çünkü tarihi kenarında köşesinden az bucuk doğru kaynaklardan okuyan herkes bilir ki, türklük kavramına en çok zarar verilen dönem osmalı dönemiydi. osmanlıda türkler 2. sınıftı, padişahlar tarafından her zaman hor görülüp aşağılanmıştı. osmanlı dediğin bir aileydi. halkı fakirlikle boğuşurken; halktan topladığı vergilerle saraylarda yaşayıp cariye kovalayan, şatafattan taviz vermeyen bir hanedanlıktı. bunun travmasını ben değil sen yaşamalısın bence. iyi ki benim atalarımı sürgün etmişler de medeniyeti görmüşüm ve o topraklar sayesinde kaçış biletimi kazanmışım.
@Serçe bebeğim bakma işte konuşuyor her zaman ki ismail ama yine de seviyoruz kendisini, karşıt görüşlü birileriyle tartışmak bile insanın ufkunu açıyor herkes her konuda hemfikir olsaydı ne anlamı kalırdı münazaranın ?