Kendini baska bir forumdaymis gibi hissetmek

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
11. sayfaya kadar okuyabildim :/
ilk forum tecrübesi zekirdek olan birisi olarak, fevkaladenin fevkinde bir tecrübe yaşamıştım.
herkes alanen küfretmediği sürece her şeyi rahatlıkla dile getiriyordu.
teröristi de vardı, fetöcüsü de (sonradan anlaşıldı) vardı, anarşisti de vardı, serkeşi de vardı, dincisi de vardı, dindarı da vardı. aklınıza gelebilecek envai çeşitte adam vardı yani anlayacağınız.

ben sonra çıktım gittim oradan. şu anki forumun adıyla aynı isme sahip bir başka forumda takılmıştım uzunca bir süre.

o forumda irc forumu idi yani. despot bir yönetim anlayışı, gak guk deyince admine direkt ban yemeler filan. la, lan, olm vb. gibi yazımlarda direkt iletiyi silmeler filan. epey bir çektirmişti arkadaşlar sağ olsun. buradakilerin çoğu zaten o forumdan gelmedir. yani zihniyet aynıdır. kusura bakmasın 2 yıl kadar oranın da yöneticiliğini yapmıştır. Ve şahsım adına o sitenin en karanlık ve katı yönetimi O'nun döneminde olmuştur. Ve birçok aktif üye forumu terk edip gitmiştir.

Bu tür forum siteleri tamamen IRC mantığıyla yönetilir. esneklik neredeyse sıfırdır. Tolerans neredeyse yoktur.

O buhranlı ortama daha fazla dayanamayıp, kaçıp gidenlerden birisi de bendim. Forumsal'ı keşfedip, oraya takılmaya başlayınca aklıma Zekirdek'in ortamı gelmişti. Rahatlık, mümkün mertebe özgürlük, lakayıtlık yapınca pek ses etmeyen adminler filan. Haliyle herkes evinde gibi takılıyordu. Adminler bile kolay kolay ban atmıyordu mesela.

Şimdi haliyle forumsal satılınca, insanlar sudan çıkmış balık gibi oldu. Tamamen kendi karakterlerine ters bir mecra ile karşı karşıya geldiler. Emre'nin bu umrunda mı değil elbette. Emre cukkasına bakar. Haklı da.

Niye bu kadar detaya girdim. Forumun böyle bir yere satışını bu ortamlarda daha önce bulunmuş birisi olarak çok yadırgadım. Forumsal'a da pek takılmıyordum artık eskisi gibi. @Aze ve @Lena bana gelip de buraya davet edince başıma ve başımıza neler geleceğini az çok tahmin etmiştim. Hatta ikisi de şahittir bizatihi yazdım da "bizimkiler rahat edemez orada, rahat ettirmezler" diye. Ben bilerek ilk etapta girmedim zira tutamazdım kendimi.

Girdiğimden beri bu birleşim konularına denk geldikçe dayanabildiğim kadar ileti okuyorum ki haklılığımı görüyorum. Bu konuda bile @Arkhe beğenmediğini söylemiş ama sanki adam ana avrat sövmüş gibi yüklenmişler adama. Ben de sinir oldum ve bu uzun iletiyi girdim artık. Tahammülsüzlük fazlaca ön plandadır bu platformlarda. Ama buna rağmen gerek bizimkilerin kattığı canlılık gerekse de buradaki arkadaşlar zaman içerisinde aynı potada erime kabiliyetini gösterebilmişler ki şu anda ortam gayet güzel.

Ha yanıldığım bir şey oldu onu da söylemeliyim, yiğidi öldür hakkını yeme demişler.
@x o 2011, 2012 yıllarındaki yönetim anlayışından fersah fersah ötede. Epey bir yol katetmiş.
Tebrik ederim.

Zira bizimkiler şu anda ben de dahil olmak üzere çoğumuz banlıydık.

kısacası win-win ;)

biz rahat insanlarız.
ama saygısız değiliz zinhar!

Oooo ben kaos isterken siz hepimiz kardeşiz türküleri söylemeye başladınız
Napıyorsunuz arkadaşlar ya .s .s

buranın kızları da beni seviyor

Kalabalık olunca kendimi başka forumda gibi hissediyorum, sabah yaptığımız Sarp Apak geyiği doğru aslında, çok kullanıcı çevrimiçi olunca eğreti hissediyorum kendimi. İlk üye olduğumda ondan dolayı hep gece girdim. Şimdilerde prime time dediğimiz zamanda tutunmaya çalışıyorum ama çoook zor. Sabah baktım işin içinden çıkamıyorum hemen kaçtım mesela...

Kalabalık beni başka biri gibi, başka bir yer gibi hissettiriyor!

arkadaslar mal mısınız siz bu kadar sikayet ettiginiz yere düne kadar ugramıyordunuz elestirmek icin mi sinir bozmak icin mi giriyorsunuz bu yöneticiler fazla sabırlı cıktı cocuk gibisiniz begenmeyen girmeyebilir cok basit

ahshdhsjshsjhshs ölcem bu ne

Geri