Kendimle Hasbihal

Konu sahibi son olarak 8 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ne zaman gelirsen gel.
Başıma tac olursun.
Sen benim eski değil,
Eskimeyen dostumsun.

İçimde binlerce cam kırığı.
Camdan inşaa ettiğim güven yıkıntıları.
Ah keşke geriye donebilse insan.Susmayi bilirdi.Sırını sinesine haps ederdi belki de...
Kimse kimsenin ne yaşadığını bilmiyor.Anlayiş sadece beklenen bir mecburiyet gibi.Yargilamak ne kolay...
Oysa şimdi ben eski ben miyim? Şimdiki bende kaç bin pişmanlık var.Sen ne anlarsın ki...

“İçimde bir yağmur sonbahardan çalınmış. Bir kaç eylül bir de sen senelerin ardında. Tarabya’da bir santur nihavende gömülmüş. Ümitlerim küçülür saçlarımın kırında. Bir kaç eylül bir de sen senelerin ardında...
Sadri ALIŞIK

Kin, nefret, bitmeyen hırslar,kavgalar, üstünlük savaşları,kulak tırmalayan dedikodular, sevgisiz,ruhsuz,kendini ispat savaşları...
Öyle uzağım ki artık bunlara.
Sevgisiz, samimiyetten uzak her ne varsa,benim dünyam değil bunlar.
Sıcak,samimi, içten, dürüst, olduğu gibi her ne varsa...
Güzel şeyler bunlar.

Aşk, paradoksal olarak romantik bir eşitsizlikle ilerliyordu. İki kişinin birbirini aynı yoğunlukta sevmesi imkansız. Dolayısıyla aşkta acılar ve sevinçler hakkaniyetli paylaşılmaz. Aşk adil değildi. Demokratiklik ve özgürlükçülüğün kıyısından bile geçmiyordu. Dahası istikrar ve kalıcılıktan nasipsizdi. Sana en şiddetli tokadı patlatacak olan eli okşamaktan ibaretti.
Murat Menteş

Benim anlamadığımı mı düşünüyorsun? Var olmak denen o umutsuz düşü? Olur gibi görünmek değil, gerçekten var olmak. Her an bilinçli, tetikte. Aynı zamanda başkalarının mevcudiyetindeki varlığınla kendi içindeki varlık arasındaki o yarılma... Saklandığın yer su geçirmez değil. Yaşam dışarıdan sızar içeri.Ya da bazen içeriden dışarıya sızar.

Dünyanın bütün sabahları için iki bilet al.Ama umutsuz bir yerden olmasın.
Didem Mamak

Güya O’da beni sevmiş Olric.
+Öyle söylemişti Efendimiz.
-Yalanmış Olric.
+O, size yalan söylemedi ki Efendimiz, siz ona inandınız…
~Oğuz Atay

Bugün yaşadığım olayı hala unutamıyorum.Bir insan ne derece şok olur ve ne derece üzülürse hâlâ o haldeyim.
Muhibbe,benim sevgili dostum, benim can kardeşim.Seni tanıyalı 26 yıl oldu dostum.Sen kimsenin kolay anlayamayacağı her şeyime kefildin.Sen mutsuz anımda bile şakalar yapan,omuzuma elinle vuran şen arkadaşım.
Seni ciddi bir kavgayla tanıdım.Ne kadar da gençtik.Sonra can kardeşim, benim ebedi dostum oldun.Geçmisinde onca acılarına rağmen bunu bize hiç hissetirmedin. Ve bir gün anlattın benim güçlü dostum.Hiç kimsenin kolay yasayamayacağ ne çok ızdıraplarin vardı.Sustun sustun ve kendine yazık ettin.
Bu dünyada senin kadar kimseye guvenmedim.Kendime bile anlatamadığımı seninleyken kendime de itiraf ettim.Benim eşsiz dostum.Ne olursan ol,çamurlardan bile çıksan sen gönlümde, başımın üstündesin derdin.
Uzun zamandır sana gelmemekte ne kadar kusurluyum, nerden bilirdim.Geçmisin seni bu hale getirdiğini.
Benim dostum Muhibbem bizim Japon arkadaşımız.
Bugün seninle konuşurken bir anda kayboldun bir boşlukta.Yüzüme baktın baktın ama beni tanımadin.İsmini kaç kez çağırdım.Yüzüme donuk donuk bakan sen mıydın? Boynuna sarıldım ağladım ağladım da beni tanımadin.Seni bu hale getiren hayat olmaz olsun.Dostum geçmişe dönmek için neler veriridim o vakit.Gulmeyi öyle becerdin ki, keşke ağlasaydin doya doya.Böyle etmeseydin kendine.
Dedin ya hani giderken,dostum beni böyle görmeni istemezdim.Cok istedim ama olmadı.Hani insanın içine bir ateş düşer ya öyle yandı içim.
Ah benim dostum biz iki cihanda dostuz inşallah.
Allah'ım kimseyi aklıyla sınama.Ben bugün iki kez ağladım.Hem geçmişime hem de gelecegimdeki bugünüme.

İkimiz birden sevinebiliriz göğe bakalım
Şu kaçamak ışıklardan şu şeker kamışlarından
Bebe dişlerinden güneşlerden yaban otlarından
Durmadan harcadığım şu gözlerimi al kurtar
Şu aranıp duran korkak ellerimi tut
Bu evleri atla bu evleri de bunları da
Göğe bakalım
Falanca durağa şimdi geliriz göğe bakalım
İnecek var deriz otobüs durur ineriz
Bu karanlık böyle iyi aferin Tanrıya
Herkes uyusun iyi oluyor hoşlanıyorum
Hırsızlar polisler açlar toklar uyusun
Herkes uyusun bir seni uyutmam birde ben uyumam
Herkes yokken biz oluruz biz uyumayalım
Nasıl olsa sarhoşuz nasıl olsa öpüşürüz sokaklarda
Beni bırak göğe bakalım

Turgut Uyar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri