Kendimle Hasbihal

Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
”Görmemiştir kimseler canın tenden gittiğini. Ben gözümle gördüm ; İşte şu giden canım benim!”

Ezel gününde sevgilinin gözü bana bir merhaba lûtfetti. O gün bugündür, o bakışın mestliğiyle başka birinin merhabasını hiç tanımadım...

Tık tık, müsaade var mı?
Hasbihalin o yalın dinginliği huzurla güzel. Hep görmek istemiştim sayfanı, hayırlı olsun.:))

oLSrhS.jpg
Amak- ı Hayal kitabını çok severek okumuştum.
Oradan bir deyiş:

Alemde meşhud olan bu deveran
Tekamül içindir,kemale doğru.

Her nokta cevval,her zerre raksan
Uçup giderler visale doğru.

Ekvan ,insan koşup giderler.
Tutulmaz,kapılmaz hayale doğru.

İnsan isen gel,matlubu anla
Yorulma ,gitme Celal'e doğru.

Ufk-ı ezelde doğan bir güneş
Gider mi aceb zevale doğru?

İfate etme kıymetli vakti
Çevir yüzünü Cemal'e doğru.

Dünyada gece-gündüz devam eden bu hareketlilik ,bir tekamül içerisinde olgunlaşmaya doğru gitmektedir.
Her nokta ve her zerre hareket etmekte ve hepsi Rabbine kavuşmak için yol almaktadır.
Kainat ve insan da belirsiz bir hayale doğru koşup gitmektedir.
Eğer sen insansan gel,senden istenen şeylerin ne olduğunu anla.
Yorulma ve Allah'ın çok şiddetli olan Celal sıfatından kaçın!
Başlangıcını bilmediğimiz zamandan beri ufukta doğan güneş acaba bir gün hiç doğmaz olur mu?
Şu üç günlük dünyada değerli vaktini boş yere harcama!
Yüzünü Rabbine ,O'nun güzelliklerine doğru çevir.

(Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi)
Hosgeldin canım benim.Başımin üstünde yerin var.Hiç açmak gibi bir düşüncem olmamıştı.Ne bileyim işte:) Ama sonra neden olmasın dedim.Postu serdik bir kere :) Her zaman beklerim canım.Bu arada Amak-ı Hayal kitabını hep heveslendim ama bir türlü okuyamadım.Bunu okumam gerek.Tesekkur ederim katkın ve varlığın için ❤

Hoş buldum:)) Teşekkür ederim.
Aynalı Baba ve Raci'nin hasbihalleri çok güzeldir. Aynalı Baba ney üfler, Raci hayale dalar.
Dünyanın seyir alemine yolculuğa çıkar. Her hayaldeki hikaye hisse verici. Sonunda anlar ki bu dünya yalnızca rüyadan ibaretmiş.

tumblr_nw9pm5Vrib1sjt6sco1_500.gif
[/QUOTE
Aynen bu dünya sadece bir rüya.Bunu duymuştum sanki.Bu arada Ney harika bir müzik aleti kim alemlere düşmez ki

Çavla n bu arada varlığın güzel be dostum.Telefonu şarja takayım dönecem sana öpüyorum.Hem daha çay içmedim.Iyi ki varsın

Can Yücel - Ateş İle Su

Ateş bir gün suyu görmüş yüce dağların ardında;
sevdalanmış onun deli dalgalarına.
hırçın hırçın kayalara vuruşuna,
yüreğindeki duruluğa...
...demiş ki suya:
gel sevdalım ol,
hayatıma anlam veren mucizem ol...

su dayanamamış ateşin gözlerindeki sıcaklığa, al demiş;
yüreğim sana armağan...
sarılmış ateşle su birbirlerine sıkıca, kopmamacasına.

zamanla su, buhar olmaya, ateş, kül olmaya başlamış.
ya kendisi yok olacakmış, ya aşkı...
baştan alınlarına yazılmış olan kaderi de
yüreğindeki kederi de alıp gitmiş uzak diyarlara su...

Yabancıların en yakınıydın sen!
Nilgün Marmara

" Onun ruhunu dolduran hüzün benim ruhuma da doluyordu ; her birimiz kalbinde hissettiğini öbürünün yüzünde görebiliyor , göğsünde sakladığı şeyin yankısını öbürünün sesinde duyabiliyordu "

Allah'ım kibirden sana sığınırım.Kendimi öyle zelil etmeme izin verme ya Yarabbi!

Ne sıradan bir sevgiyi yaşayacak kadar basit biriyim,
Ne de seni sıradan bir sevgiye malzeme yapacak kadar herhangi biri...

Cemal Safi

Gonul kuşunun yuvası, dağınık saçlarının içindedir; ey peri, en nerde olsam, gönlüm senin yanındadır.
Ey hekim! Ben aşk derdinden memnunum, bana ilâç vermekten vazgeç; tedaviye kalkışma ki beni öldürecek olan zehir, senin ilâcmdadır.
3. Nazlanarak, düşkünlerinden eteğini çekme; eteğine sarılıp yalvaran ellerin göklere açılıp sana beddüa etmesinden çekin.
4. Naz uykusuna dal, gözlerini yum, yani kirpiklerini bir araya getir de, yüz parça olan gönlüm derlenip toplansın, bu perişanlıktan kurtulmasın; çünkü, o paramparça olan gönlümün her parçası senin bir kirpiğinin ucundadır.
Mademki ölüm denilen hadisenin doyulmaz zevki, ancak senden ayrı yaşamakla tadılabillrmiş, o halde, senden ayrı oldukları halde bu zevki tatmayan, yani hâlâ yaşayan kimselere şaşıyorum.
Ey Fuzulî! Fitil, yanmadıkça, mumdan nasıl ayrılmazsa, sevdiğin güzelin, senin can ipliğine sarılıp bükülmüş olan saç kıvrımları da, sen mum gibi yanmadan, can ipliğinden ayrılmaz, (korkma!).

Fuzûlî

Bir rüzgâr esse ellerin fesleğen kokuyor
Kırlangıçlar konuyor alnına akşamüstleri
Bu yüzden bir kanat sesiyim yamaçlarda
Üzgün bir erguvan ağacıyla konuşuyorum
Ayrılığın zorlaştığı yerdeyim ve dalgınlığım
Bir mülteci hüznüne dönüyor artık bu kentte

Çocuksun sen alnına kırlangıçlar konan

Bir bulutun peşine takılıp gittiğimiz yer
Okyanus diyelim istersen ya da sen söyle
Batık bir gemiyim orda, seni bekliyorum
Upuzun bir sessizliğim fırtınalar patlarken
Gövdem köle tacirlerinin barut yanıkları içinde
Ve gittikçe acıtıyor yaralarımı tuzlu su
Ahmet Telli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri