Nalan23
Bronz Üye
-
-
-
-
Hayata Dair Her Şey...
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Teşekkür ederim.Ancak insan,kendi sayfalarının dünyasında daha özgürdür.Iyi günler kardeşim.hayırlı olsun.
biz de kendimizle konuşabiliyor muyuz bu sayfada?
Hosgeldin canım benim.Başımin üstünde yerin var.Hiç açmak gibi bir düşüncem olmamıştı.Ne bileyim işteTık tık, müsaade var mı?
Hasbihalin o yalın dinginliği huzurla güzel. Hep görmek istemiştim sayfanı, hayırlı olsun.)
Amak- ı Hayal kitabını çok severek okumuştum.![]()
Oradan bir deyiş:
Alemde meşhud olan bu deveran
Tekamül içindir,kemale doğru.
Her nokta cevval,her zerre raksan
Uçup giderler visale doğru.
Ekvan ,insan koşup giderler.
Tutulmaz,kapılmaz hayale doğru.
İnsan isen gel,matlubu anla
Yorulma ,gitme Celal'e doğru.
Ufk-ı ezelde doğan bir güneş
Gider mi aceb zevale doğru?
İfate etme kıymetli vakti
Çevir yüzünü Cemal'e doğru.
Dünyada gece-gündüz devam eden bu hareketlilik ,bir tekamül içerisinde olgunlaşmaya doğru gitmektedir.
Her nokta ve her zerre hareket etmekte ve hepsi Rabbine kavuşmak için yol almaktadır.
Kainat ve insan da belirsiz bir hayale doğru koşup gitmektedir.
Eğer sen insansan gel,senden istenen şeylerin ne olduğunu anla.
Yorulma ve Allah'ın çok şiddetli olan Celal sıfatından kaçın!
Başlangıcını bilmediğimiz zamandan beri ufukta doğan güneş acaba bir gün hiç doğmaz olur mu?
Şu üç günlük dünyada değerli vaktini boş yere harcama!
Yüzünü Rabbine ,O'nun güzelliklerine doğru çevir.
(Şehbenderzâde Filibeli Ahmed Hilmi)
Hoş buldum) Teşekkür ederim.
Aynalı Baba ve Raci'nin hasbihalleri çok güzeldir. Aynalı Baba ney üfler, Raci hayale dalar.
Dünyanın seyir alemine yolculuğa çıkar. Her hayaldeki hikaye hisse verici. Sonunda anlar ki bu dünya yalnızca rüyadan ibaretmiş.
[/QUOTE![]()
Aynen bu dünya sadece bir rüya.Bunu duymuştum sanki.Bu arada Ney harika bir müzik aleti kim alemlere düşmez ki
Merhaba kardeşim.Teşekkür ederim.Çavla n dostum başta olmak üzere samimi yüreklere kapımız açık.Hosgeldiniz kardeşim.
Şükür çok şükür hem de binlerce şükür.Sabir çok sabir hem de çok sabir.Sabir,benim en büyük imtihan gecitimdir.Umut,benim gecitlerimin yoludur.