Kendime itiraf etmem gereken şeyler var ama hatırlamıyorum.

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Üye Günlüğü
Konu sahibi son olarak 10 gün önce görüldü
Gözlerimiz kapalı ya da yürürüz biz bu yolu Kâmil, bir çakıl taşının yeri değişsin onu da fark ederiz. Biz, biz bu yolun yolcusu. Aklını uzaklar çelmesin Kâmil, sanma ki orada herkes mutlu. Sanma ki herkes keyfinde orada, kimse sikinin üstünde ceviz kırmıyor Kâmil. Hem keyif dediğin serçe boku. Hem uzaklık mesafeyle ilgili bir şey değil, bak şu arabanın arkasında ne yazıyor Kâmil: O da mutsuz! İntikam ateşiyle kurulmuş, dünyaya hayatı buyur eden, adamın içini rahatlatan serin bir cümle, cümle âleme: O da mutsuz!
Herkes gibi o uzağa feda etme kendini Kâmil, bak bu yüzden sen acı çekiyorsun, ben üzülüyorum. Bak inkârla geçti bahar, imhayla geldi yaz, parça tesirliydi sonbahar. Ama madem daha ölmedik, burada olmaya dünyada kalmaya devam. İyi de biz kimin devamıyız Kâmil? Saatler, günler, yıllar ve dünya, nasıl da iğnelendi nakış nakış. Bu benim ellerim, bana kaç zamandır fazla.

Murat Özyaşar, Sarı Kahkaha s.14 “Kepenk”

tumblr_npblvgrTPi1qgyafto1_1280.jpg

Milyon kez yapmışımdır :/
Duyarlı sürücüydük fazla yolcu bindirmezdik :/​

[YOUTUBE]ttRjbeO1dSg[/YOUTUBE]​

Bu gece yanımda olsan
Yüzüne gonca kondursam
Küçücük avuçlarında
Sana masallar anlatsam
O gece benimle kalsan
Sabırsız hayaller kursan
Görmeye mevsim saydığın
Maviyi bana anlatsan
Hiç uyanmasak öylece kalsak
Saatlerce aylarca yıllarca
Üstümüzde mavi etrafımız yeşil
Bir tek senin açtığın kırlarda buluşsak
Düşmedi mi hala cemre başına
Geçmedi mi yağmurun ıslak kokusu
Var mısın bu yolda yanı başımda
Yasla ruhunu bana kır papatyası.​

tumblr_nq3uijMydZ1t6y2mpo1_500.jpg

Okullarda,üniversitelerde,öğretilmeyen bazı dersleri anlatmak için ünvan gerekmez…
sokakta kendi aç yaşarken elindeki son lokmasını paylaşmak isteyen bir çocuğun gözleri daha iyi anlatır her şeyi…

Murat Bozoglu

Kimsenin konuşmadığı, bir dil gibiyim…
Kimsenin inanmadığı ,bir deli…
Yazarının bile ,okumadığı bir kitap…
Hiç çalmayan, bir şarkı…
Hiç sorulmayan, bir soru gibiyim……
Kalabalıklar içinde, varım ama, yok gibiyim….
Murathan Mungan

tumblr_npqrkaWV4p1u3l68wo1_500.jpg

“Ne kadar da isterdim seni görebileceğim yeni bakışı, seni düşünmemi, hissetmemi sağlayacak yeni düşünmeleri ve duyguları yaratmayı!”​

tumblr_npxqnsv6Ja1tkimymo1_500.jpg

Mutsuzuz sanıyorlar bizi. Oysa biz mutsuz değiliz, onlar boş yere bu kadar mutlu..

Oğuz Atay

Birbirine benzerdi
Mevsimlerin bahçelere getirdiği renk
Evlere getirdiği telaş, sevinç, keder..
Yaşamak ağır bir suydu, zamanın
Ve toprağın derin ırmağında
Sürükleyerek bir nice hayatı ince kıvrımlarında
Akar, akardı..

Şükrü Erbaş, YOLCULUK'TAN

tumblr_ng04vg5HRJ1tvryyso1_500.jpg

Kaybettim sandıkların, kurtulduklarındır belki?
Unutma, kimi gittiği yeri mutlu eder, kimi terkettiği yeri.

` Oscar Wilde

[YOUTUBE]cLbgNvjyS4I[/YOUTUBE]

“Yan dairede tıngırdayan bir piyano
Kalbimin ne anlama geldiğini söyleyen anlamlı sözler
nergisler
Ve uzun heyecanlı kablolar
Ve mum ışıkları
martılar
Bahar güzelliği''​

[YOUTUBE]42JRfrNTqGY[/YOUTUBE]

Arapçamı Hintçe mi bilmiyorum ama hoşuma gitti :/​

Ger kurmê darê ji darê nebe, zewala darê na be.
Ağacı kemiren kurdu yaratan da ağacın kendisidir.​

tumblr_njx3lgFEss1snpxtuo2_500.jpg

Tebessüm bu resmi gördüğüm andaki yüz ifademdir.
Geri fasafiso​

Türkçe Yazar Kürtçe Ağlarım
'' Metropollerde gördüğünüz kalın şiveli ve martı kaşlı gençlerin, sabahın sekizinde okula gittiğinizde bir inşaatın tepesinde anadiliyle bir ezgi çığıran işçinin, bir cemaat evinde beyaz soykırım geçirmiş şakirdin, Nişantaşın'da yürürken bir arabanın içinde çalan “Ahmet Kaya"nın , parayı bulduktan sonra barlar sokağında kaybolmuş varoşun, arka bir semptte şivesini düzeltmeye çalışan beyaz tülbentlinin, yüreğindeki hisleri çıplak sesiyle savuran dengbejin, üniversitede bir kemalist kızdan hoşlanan Hakkarili'nin,çığlığıdır "Türkçe yazar,Kürtçe ağlarım”.
Hayatımın özetidir bir nevi''.

masiyeres.

tumblr_neubryaJAP1snpxtuo1_500.jpg

tumblr_neubryaJAP1snpxtuo2_250.jpg

''Çocukları savaşın olmadığı bir dünyada saklayın!''​

tumblr_n9warbj6fH1snpxtuo1_500.jpg

''Roboskiye bile ses çıkarmayan bu iki yüzlülerin Şengal'de katledilen Êzidilere ses çıkarmasını beklemiyorum zaten. İnsan olmadan Müslüman veya başka bir şey olmaya çalışan kişilerin vahşetini izliyoruz.''

masiyeres

''Ben atarinin kolunun kablosunu atariye dolayarak çalıştıran nesildenim. Bana hiçbir şeyi çöpe attıramazsınız.

İçinden çıkan taso için cips alan, tasoyu alıp cipsi arkadaşına veren nesildenim. Bana ihtiyacım olmayan şeyleri paylaşmayı anlatmayın.

Mahallenin en iyi top oynayan çocuğunu takımına almak için adım atan nesildenim, bana adaleti anlatmayın.

Ben sevdiği kızı arkadaşı seviyor diye var gücüyle ona ayarlamaya çalışan nesildenim. İçi yana yana sarıldıkları anı izleyip gülümseyen nesildenim bana delikanlılığı anlatmayın.

Ben futbol topunu poşetin içine koyup tekmeleyerek okula götüren nesilim. Bana coolluktan bahsetmeyin.

Öğrenci zili çaldığı anda yerlerini alan, öğretmen geldiği anda hızlı bir şekilde ayağa kalkan, derste elleri çiçek olan, izin almadan tek kelime konuşmayan nesildenim bana büyüklere saygıyı öğretmeyin.

Ben avucunu camla kesip, acımamış gibi yapıp, kankasıyla tokalaşıp kan kardeşi olan nesildenim. Bana dostluğu öğretmeyin.

Akşam karanlığında mezarlıklarda saklambaç oynayan nesildenim. Bana cesareti öğretmeyin.

Sırf çabuk bitmesin diye aldığı kremalı bisküvinin ilk kremasını yiyerek sonra bisküvisini yiyen nesildenim ben.Bana tutumluluğu öğretmeyin.

Komşu teyzeye ‘cici anne’ diyen, evinden çıkmayan böreklerini çöreklerini yiyen nesildenim. Bana komşuluğu anlatmayın.

Bayram sabahı erkenden kalkıp bütün mahalleyi kapı kapı dolaşıp şeker, harçlık toplayan nesildenim. Bana bayramları anlatmayın.

Arkadaşı düşüp yaralandığında, onun ağladığını görüp gözleri dolan nesildenim. Bana şefkati anlatmayın.

Ibızıttın mı?’ diyip ‘he?’ diye cevap alındığında ‘zıııııttt erenköy’ diye bağırıp gülmekten yerlere yatan nesildenim bana mizahı anlatmayın.

Kemal Sunal filmlerini yüzlerce kez izleyen nesildenim bana film kültürünü öğretmeyin.

Bütün bilyelerini tasolarını gözü gibi koruyan saklayan biriktiren nesildenim. Bana koleksiyondan bahsetmeyin.''

Kaynağını bulamadım (:

tumblr_n75wd5BeFl1snpxtuo1_500.jpg

Evrensel bir nimet olan sessizlikten zevk alabilenler, dünyanın en mutlu kişileridir.

Geri