Arkadaşlar 'gözlem' adında bir metod var, adini duymuşsunuzdur. Tüm literatürlerde bilimsel metod olarak kabul edilir.
Bakin, ekşi gibi fanatık kitleler dahil belki yüz binlerce kişi aylar hatta yıllar öncesinden 'aday olmasin ' dedi. Bu yoğun bir kişisel görüşten ziyade 'gözlem ' içeriyordu. Şöyle ki bizim oralarda Naciye teyze diye biri var. Kadın dünya yuvarlak mi bilmez, yılda kaç ay var bilmez, bi ahırında kaç inek var bilir,bir de Kılıçdaroğlu'nun ne kadar kötü bi insan olduğunu bilir yani öyle öğrenmistir. Yıllardır medya mi dersiniz, toplum mühendisliği mi bilmem ülkenin tüm kılcal damarlarındaki kişilere kadar anti kılıçdaroğlu mentalitesi nakşedilmiş. Hicbir kriz de onlara geri adım attırmıyor. Aday olmasın diyenler en çok da bu gözlemlerinin oluşturduğu ehvam ile istemediler ama ne fayda.
Hata biraz da 'ne yapalim kötü ama başka seçeneğimiz yok' deyip oy verenlerde esasında. Ülkede onu destekleyen %48'lik bir kesim olduğuna inaniyor cidden. Bir akpliyi kendi mentalitesi çerçevesinde anlayabiliyorum fakat bu adamı özellikle şu saatten sonra destekleyenleri hicbir akıl ve mantık çerçevesinde anlayamıyor,anlamlandıramiyorum; trollük bile denilemez. Neyse yerel seçimleri de berbat etmek gibi bi hedefi var sanirim ki istifa etmezse, chpye duyulan hinci ne mansur ne ekrem kurtarabilir.