Abi yapmayın ne olursunuz. Dünden beri böyle "Kemal Kılıçdaroğlu aslında rererö" tadında analizleri hayretler içerisinde okuyorum. Bunun Recep Tayyip Erdoğan'ı hiçbir kötü olay ve durumla bir araya getirmeyen Akp tutumundan ne farkı var? Teknik olarak "Kandırıldık" argümanından farklı olarak ne söylüyor bu tutum?Mansur Yavaş aday olsa ve kaybetse Kılıçdaroğlu 11 defa kaybetti diyecekler. O kaybı da onun hesabına yazacaklar.
İnce gibi siyaseten vitaminsiz, alabildiğince boş popülizm kasan birini aday gösterdi. Gerekçe ise sözde taban baskısıydı. Kaybetti. Kaybı Kemal Bey’in hanesine yazdılar.
Beğeniriz/beğenmeyiz ayrı tartışma konusu olmakla birlikte Ekmelettin’i aday gösterdiler. Halk sağcı o yüzden sağcı aday olmalı diyenler muradına erdi. İttifak ortağını dinledi ve aday çıkardı. Bu kaybı da Kılıçdaroğlu’na yazdılar.
2015 seçimleri, Büyükşehir belediyelerinin alınması gibi ilerlemeleri görmeyip 10 defa kaybetti diye goygoy yapanları kaale almamak gerekli. Kendisi şu an en güçlü Cumhurbaşkanı adayıdır.
Şunu kabul edelim, Kılıçdaroğlu bir lider. Bir kararın altına imza attığı andan itibaren o kararın getiri ve götürüleriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. O kararı verdikten sonra "Ya aslında Kılıçdaroğlu da falan filan" demek o pozisyonda biri için doğru değil. Kılıçdaroğlu bu saydığın bütün kararlardan münezzehse o halde beta bir figürdür. Herhangi bir söz hakkı olmayan ve herhangi bir karar noktasında hükmü olmayan bir insandır. Ben bu basitliğe kaçmayacağım. Kılıçdaroğlu lider olarak birtakım kararlar verdi. Doğru veya yanlış, hepsini bir lider olarak, bizim temsilcimiz olarak onayladı veya reddetti ve bunların haliyle birtakım sonuçları oldu. Bugün onu o sonuçlardan uzaklaştırmanın ve sorumluluğu Kılıçdaroğlu'ndan alıp başkalarına yüklemenin lüzumu yok. Ben seni anlıyorum. Söylediğin şeyin dayandığı noktaya da inanıyorum. Kılıçdaroğlu son yıllarda kritik anlarda doğru kararlar vererek liderlik anlamında çok doğru işler yaptı ve en önemlisi muhalefet koltuğunun altını doldurdu ama buna rağmen onu verdiği kötü kararlardan bağımsız olarak değerlendiremiyorum.
Son düzenleme: