Kemal Kılıçdaroğlu

• Kullanıcı Thor
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 1211 gün önce görüldü
Mansur Yavaş aday olsa ve kaybetse Kılıçdaroğlu 11 defa kaybetti diyecekler. O kaybı da onun hesabına yazacaklar.

İnce gibi siyaseten vitaminsiz, alabildiğince boş popülizm kasan birini aday gösterdi. Gerekçe ise sözde taban baskısıydı. Kaybetti. Kaybı Kemal Bey’in hanesine yazdılar.

Beğeniriz/beğenmeyiz ayrı tartışma konusu olmakla birlikte Ekmelettin’i aday gösterdiler. Halk sağcı o yüzden sağcı aday olmalı diyenler muradına erdi. İttifak ortağını dinledi ve aday çıkardı. Bu kaybı da Kılıçdaroğlu’na yazdılar.

2015 seçimleri, Büyükşehir belediyelerinin alınması gibi ilerlemeleri görmeyip 10 defa kaybetti diye goygoy yapanları kaale almamak gerekli. Kendisi şu an en güçlü Cumhurbaşkanı adayıdır.
Abi yapmayın ne olursunuz. Dünden beri böyle "Kemal Kılıçdaroğlu aslında rererö" tadında analizleri hayretler içerisinde okuyorum. Bunun Recep Tayyip Erdoğan'ı hiçbir kötü olay ve durumla bir araya getirmeyen Akp tutumundan ne farkı var? Teknik olarak "Kandırıldık" argümanından farklı olarak ne söylüyor bu tutum?

Şunu kabul edelim, Kılıçdaroğlu bir lider. Bir kararın altına imza attığı andan itibaren o kararın getiri ve götürüleriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. O kararı verdikten sonra "Ya aslında Kılıçdaroğlu da falan filan" demek o pozisyonda biri için doğru değil. Kılıçdaroğlu bu saydığın bütün kararlardan münezzehse o halde beta bir figürdür. Herhangi bir söz hakkı olmayan ve herhangi bir karar noktasında hükmü olmayan bir insandır. Ben bu basitliğe kaçmayacağım. Kılıçdaroğlu lider olarak birtakım kararlar verdi. Doğru veya yanlış, hepsini bir lider olarak, bizim temsilcimiz olarak onayladı veya reddetti ve bunların haliyle birtakım sonuçları oldu. Bugün onu o sonuçlardan uzaklaştırmanın ve sorumluluğu Kılıçdaroğlu'ndan alıp başkalarına yüklemenin lüzumu yok. Ben seni anlıyorum. Söylediğin şeyin dayandığı noktaya da inanıyorum. Kılıçdaroğlu son yıllarda kritik anlarda doğru kararlar vererek liderlik anlamında çok doğru işler yaptı ve en önemlisi muhalefet koltuğunun altını doldurdu ama buna rağmen onu verdiği kötü kararlardan bağımsız olarak değerlendiremiyorum.

Son düzenleme:
@glu

Yaşanan bu süreçten sonra artık dengeler de değişecektir. İttifak bu şekilde kalmaz ve yeni katılımlar olacağını tahmin ediyorum.
Masanın kuruluş sürecinden itibaren yapılan çalışmalardan sonra masayı dağıtmak olmaz.
Seçime az kaldı ve adımları doğru planlayıp zaman kaybetmemek gerekiyor.
Tabii ki dengeler değişecek kıymeti @Lefty

Masadaki Siyasal İslam eskileri esasında İyi Parti'nin yüklendiği küskün muhafazakarların oylarını alma projesinde daha ön plana çıkacak ve bu ön plana çıkmanın Chp adına belli birtakım bedelleri ve o partiler adına da kazanımları olacak. %0,3 oy alan partilerin temsilcileri yarın bakan, cumhurbaşkanı yardımcısı ve iktidar ortağı olup sana bana parmak sallayacak. Yeri gelecek anayasanın değişmez maddelerini tartışmaya açacak, belki de mültecilerle ilgili entegrasyon faaliyetleri yürütecekler. Gerçi bunlar İyi Parti varken de olacaktı ama artık iyiden iyiye Siyasal İslam eskileri at koşturacak.

Abi yapmayın ne olursunuz. Dünden beri böyle "Kemal Kılıçdaroğlu aslında rererö" tadında analizleri hayretler içerisinde okuyorum. Bunun Recep Tayyip Erdoğan'ı hiçbir kötü olay ve durumla bir araya getirmeyen Akp tutumundan ne farkı var? Teknik olarak "Kandırıldık" argümanından farklı olarak ne söylüyor bu tutum?

Şunu kabul edelim, Kılıçdaroğlu bir lider. Bir kararın altına imza attığı andan itibaren o kararın getiri ve götürüleriyle yüzleşmek zorunda kalacaktır. O kararı verdikten sonra "Ya aslında Kılıçdaroğlu da falan filan" demek o pozisyonda biri için doğru değil. Kılıçdaroğlu bu saydığın bütün kararlardan münezzehse o halde beta bir figürdür. Herhangi bir söz hakkı olmayan ve herhangi bir karar noktasında hükmü olmayan bir insandır. Ben bu basitliğe kaçmayacağım. Kılıçdaroğlu lider olarak birtakım kararlar verdi. Doğru veya yanlış, hepsini bir lider olarak, bizim temsilcimiz olarak onayladı veya reddetti ve bunların haliyle birtakım sonuçları oldu. Bugün onu o sonuçlardan uzaklaştırmanın ve sorumluluğu Kılıçdaroğlu'ndan alıp başkalarına yüklemenin lüzumu yok. Ben seni anlıyorum. Söylediğin şeyin dayandığı noktaya da inanıyorum. Kılıçdaroğlu son yıllarda kritik anlarda doğru kararlar vererek liderlik anlamında çok doğru işler yaptı ve en önemlisi muhalefet koltuğunun altını doldurdu ama buna rağmen onu verdiği kötü kararlardan bağımsız olarak değerlendiremiyorum.
Seni temin ederim ki anlattığın gibi biri olduğunu düşünseydim 2008’den bu yana oy kullandığım seçimlerin en azından birinde ona oy verirdim. Hatalarını savunmuyorum yada yüceltmiyorum. Sadece kötülendiği gibi kötü olmadığını ifade etmek istiyorum. Kaybettiği seçimler tabiki onu da bağlar. Lakin “milletin sesi” adı altında kaç seçimdir pazarlanan adamların o dönemi en çok savunanlar tarafından eleştirilmesine de kayıtsız kalamıyorum.

Tabii ki dengeler değişecek kıymeti @Lefty

Masadaki Siyasal İslam eskileri esasında İyi Parti'nin yüklendiği küskün muhafazakarların oylarını alma projesinde daha ön plana çıkacak ve bu ön plana çıkmanın Chp adına belli birtakım bedelleri ve o partiler adına da kazanımları olacak. %0,3 oy alan partilerin temsilcileri yarın bakan, cumhurbaşkanı yardımcısı ve iktidar ortağı olup sana bana parmak sallayacak. Yeri gelecek anayasanın değişmez maddelerini tartışmaya açacak, belki de mültecilerle ilgili entegrasyon faaliyetleri yürütecekler. Gerçi bunlar İyi Parti varken de olacaktı ama artık iyiden iyiye Siyasal İslam eskileri at koşturacak.
Masanın ortak mutabakat metninde yazılanlara ilave olarak, tek kişi karar vermeyeceği için önemli kararlar da ortak alınacaktır.
Masa kurulurken tüm bu olasılıklar baştan konuşuldu ve bu saatten sonra masanın çalışmalarını yok sayıp da CHP tek başına yoluna devam edemez çünkü ortada emek var. Dalga geçenlere bakma @glu çünkü günlerce ve aylarca mesai harcadılar. Parti yönetim kadroları da ayrıca çalıştı.

Sonuç olarak bu saatten sonra gerçekçi şekilde adım atmak gerekiyor ve masanın daha geniş kitleleri de kapsayacak şekilde çalışmalarını hızlandırması oldukça önemli.

Bizlere düşen de geçmiş hesapları bırakıp şu süreci hep beraber aşmaya çalışmak olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: glu
Kendisini güvenilmez ve seçilmez göstermeye çalışanlara inat, arkasında ona inanan ve değer veren aklı başında bir kitle var. Elbette yanlışları da oldu ancak şu son günlerde yapılanları hak edecek birisi değildi. Yapılan haksızlıkları üzüntü ile izliyoruz.

Kemal Kılıçdaroğlu çok tecrübeli adaylığı hak ediyor

Akp’nin başarısının anahtarı. Hala peşinden koşan milyonların olduğu bir siyasetçi. Söyleyeceklerim bu kadar.

0b11aa90-bc0c-11ed-89f4-f3657d2bfa3b.png

b687f920-bc0b-11ed-89f4-f3657d2bfa3b.png

4bc34030-bc0c-11ed-89f4-f3657d2bfa3b.png

31a8ad30-bc10-11ed-89f4-f3657d2bfa3b.jpg

29e218f0-bc12-11ed-84a1-f38396be2838.jpg

bu soruna öncelik vermesini takdir ettim. en önemli sorun olarak gördüğü/gördüğümüz şu sorunu ülkenin dört bir yanında anlatmalı.

seçim süresince-isterse hep- lefty hanıma uygulamak istediğim tarife…

Bugünlerde çok meşgul, 11. Yenilgisine hazırlanıyor

Geri