Kedi yemeğinizi yalasa yer misiniz?

• Kullanıcı ne
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Soru - Cevap
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Keske sizin o cok temiz gordugunuz agziniz ve kedinin agzi incelense de o surat ifadenizi gorsem..
3 gun yikanmasa kokan insanlar hic yikanmadan mis gibi olan kedilerden tiksiniyor. Ilginc gercekten.
Temizlik pislik mi olay sadece emare. Herkes kedi sevmek zorunda olmadığı gibi aynı tabaktan yemek zorunda da değil…..
Kedileri çok severim ama herkes kendi yemeğini yalasın ltfn….

Sevmek, sevmemek ayrı, bir canlının yemeğine konması ayrı. Hoşlaşmam devamını getiremem..

Hayvanların tükürüğünde bazı enzimler var. Bunlar eti eritir veya çürütür. Diş geçirilen Köpek mesela fazla yaşamaz. Yavaşça erir, zayıflar ve ölür. Komodo ejderlerinin tükürüğü (Büyük Kertenkele) yaban domuzlerını canlı olarak çürütüyormuş.

Ummadığınız hastalığa yakalanabilirsiniz.

Ya simdi agzimi actiracaksiniz. Gercekten ayip konusmak istemiyorum ama sevgililerinizi kocanizi karinizi her neyinizse opmuyor musunuz yada baska seyler dnsks ne bileyim bana tiksinc gelmiyor ama kediler pismis gibi konusulmasi sacma geliyor. Bana da tam tersi insanlar tiksinc geliyor. Onu napicaz. Sizde buna saygi duyun o zaman..
Bi insanin tabagindan yer misiniz deseniz yok derim mesela..
Enfeksiyonu insan agzindan da alabiliyosunuz bu arada.. sadece hayvandan degil. Cok ince dusunurken tek tarafli olmasaniz keske.

ben kedinin yaladığı yemeği de kocamın yaladığı yemeği de yemem... yemeğimden uzak dursun hayvanı da insanı da:d
emare çok tatlı sinirleniyor bu arada... biraz daha bulaşırdım ama nys...

İki saattir aynı kafede oturuyorduk ve ben ne büyük bir eşşekmişim ki, iki saattir kedi muhabbeti dinleyip "mmm, tabii tabii, aynı fikirdeyim" diye anlattıklarını onaylıyordum. "Kedi asildir" dedi, onayladım; "kedi karakterlidir" dedi, "bravo!" dedim. Sonra başladım ben de kediyi övmeye. "Başladım" dediysem niyetlendim sadece. Çünkü o, kedinin bütün meziyetlerini övmüştü ve bana övecek bir şey kalmamıştı. "Kedi eee… Kedi ööö…" deyip övecek bir hâlini, tavrını arıyordum, ama bulamıyordum. Sonunda hem biraz bulamamaktan, hem biraz da benim ne kadar coşkun bir kedi sever olduğumu anlayıp etkilensin diye "ben var ya, kedinin …şşağını yiyim be!" dedim. Hatta iyice gaza gelip "keşke imkân olsa da hepimiz kediye bi' kere versek, öyle seviyorum yani" diye de ekledim. Ben böyle deyince, kısa bi suskunluk oldu. Kahvelerimizden son bir yudum aldıktan sonra hesabı isteyip kalktık.

(...)

Umut Sarıkaya'nın Hayat Beceriksizi adlı yazısından.

"KEŞKE İMKAN OLSA DA HEPİMİZ KEDİYE Bİ' KERE VERSEK"

Ya simdi agzimi actiracaksiniz. Gercekten ayip konusmak istemiyorum ama sevgililerinizi kocanizi karinizi her neyinizse opmuyor musunuz yada baska seyler dnsks ne bileyim bana tiksinc gelmiyor ama kediler pismis gibi konusulmasi sacma geliyor. Bana da tam tersi insanlar tiksinc geliyor. Onu napicaz. Sizde buna saygi duyun o zaman..
Bi insanin tabagindan yer misiniz deseniz yok derim mesela..
Enfeksiyonu insan agzindan da alabiliyosunuz bu arada.. sadece hayvandan degil. Cok ince dusunurken tek tarafli olmasaniz keske.

tiksinme duygusu kişiseldir, enfeksiyon riski bağlamsaldır. burada kedinin ağzı insandan daha temizdir, ya da insan ağzı kediden daha temizdir gibi bir yarıştırma yapmıyor çünkü mikroskobik ölçüde ikisi de pistir. evet enfeksiyonu insan ağzından da alabiliyorsun ancak ortada şöyle bir nüsans var; risk = temas + bağışıklık durumu + hijyen.

dişlerini ağzını yıkamayan, sapsarı dişli, ağız ve diş hijyenine dikkat etmeyen birini de gidip de ağzından öpmezsin herhalde değils mi ? böyle sevgilin olsa ayrılma sebebidir. sanki yoldan geçen köprü altı şarapçısı ile öpüşüyormuş insanlar gibi kıyaslama yapıyorsunuz.

sen yersen yersin, başkası yemezse yemez. yemeyen insanları ötekileştirmek etik değil. aynı şekilde yiyen insanları da eleştirmek doğru değil. herkesin kendi tercihi kendi seçimi.

insanları kendi yaptığı tercihlerden dolayı eleştirmeyi bir kenara bırakıp herkes kendi hayatına bakmalı.

kedin ve sana sağlıklı günler dilerim.

tiksinme duygusu kişiseldir, enfeksiyon riski bağlamsaldır. burada kedinin ağzı insandan daha temizdir, ya da insan ağzı kediden daha temizdir gibi bir yarıştırma yapmıyor çünkü mikroskobik ölçüde ikisi de pistir. evet enfeksiyonu insan ağzından da alabiliyorsun ancak ortada şöyle bir nüsans var; risk = temas + bağışıklık durumu + hijyen.

dişlerini ağzını yıkamayan, sapsarı dişli, ağız ve diş hijyenine dikkat etmeyen birini de gidip de ağzından öpmezsin herhalde değils mi ? böyle sevgilin olsa ayrılma sebebidir. sanki yoldan geçen köprü altı şarapçısı ile öpüşüyormuş insanlar gibi kıyaslama yapıyorsunuz.

sen yersen yersin, başkası yemezse yemez. yemeyen insanları ötekileştirmek etik değil. aynı şekilde yiyen insanları da eleştirmek doğru değil. herkesin kendi tercihi kendi seçimi.

insanları kendi yaptığı tercihlerden dolayı eleştirmeyi bir kenara bırakıp herkes kendi hayatına bakmalı.

kedin ve sana sağlıklı günler dilerim.
senden etkileniyorum.

Kediniz aşilı bi ev kedisi ise bir sey olma olasılığı %0 dolaylarındadır. O yüzde sifir dolaylarindaki olacak olan sey de max. aft benzeri agiz yaraları, gecici mide rahatsizligi, kusma ishal vb.
Kuduz (asisi var saydık zaten) toxoplasma gibi daha ağır enfeksiyonlar bu yolla gecmez, fiv fip gibi ağır kedi enfeksiyonlari da insana gecmez zaten.
Yaslilik gebelik immunsupresif hastalik gibi bi durumunuz yoksa dert edilecek bi sey degil. Bu biraz da kedinizi tanimaniz ile alakali. Ben mikrobiyolojik acidan bile taniyordum. Agzindan hucre kulturu- ekim yapmis oldugum kedilerim oldu. (zevkine acaba ne var diye) ögrenciyken pizzamdaki eti isirtirdim falan ama kedisini tanima bazinda bu benim, herkes de ben degil... Böyle islere girismeseniz daha iyi; mesele sadece saglik da degil kedinizin sinirlarini bilmesi ve sizden bi ölcüde cekinmesi lazim.

Kediniz aşilı bi ev kedisi ise bir sey olma olasılığı %0 dolaylarındadır. O yüzde sifir dolaylarindaki olacak olan sey de max. aft benzeri agiz yaraları, gecici mide rahatsizligi, kusma ishal vb.
Kuduz (asisi var saydık zaten) toxoplasma gibi daha ağır enfeksiyonlar bu yolla gecmez, fiv fip gibi ağır kedi enfeksiyonlari da insana gecmez zaten.
Yaslilik gebelik immunsupresif hastalik gibi bi durumunuz yoksa dert edilecek bi sey degil. Bu biraz da kedinizi tanimaniz ile alakali. Ben mikrobiyolojik acidan bile taniyordum. Agzindan hucre kulturu- ekim yapmis oldugum kedilerim oldu. (zevkine acaba ne var diye) ögrenciyken pizzamdaki eti isirtirdim falan ama kedisini tanima bazinda bu benim, herkes de ben degil... Böyle islere girismeseniz daha iyi; mesele sadece saglik da degil kedinizin sinirlarini bilmesi ve sizden bi ölcüde cekinmesi lazim.
etkileniyorum senden.

@yoSun burası herkesin kendini özgürce ifade edebildiği bir platform diil mi?

Yemeyin yani size bisey diyen mi var Allah askina. Sadece bi siz temizmissiniz gibi davranmaniz itici. Yememeniz tuhaf degil ama tavirlariniz ilginc ve sevimsiz. Ben yerim seve seve. Siz de otede tiksinin olsun bitsin.

Kediler, sağlıklı ve doğal şeyleri yemek isterler. Kedinin yediği şeyden zarar gelmez diyorlar, dilleri de steril olduğu için antibakteriyelmiş ama ben yine de götünü yalayan bir hayvanın mikrop barındırmayacağını düşünmüyorum. Cins kedilerim olduğu için bizim yediğimiz yiyecekleri de yemiyorlar, sofraya da gelmiyorlar. Ama sokaktan sahiplendiğim tekir kedinin ete, süte, yoğurda geldiğini farkettiğimde mutfağı kapatmak zorunda kalıyordum. Çok seviyorum kedileri yemeğimi de paylaşırım ama yaladığını görünce yaladığı kısmı alır, kendi tabaklarına koyarım..​

@Ophelia biliyor, en son yaralı güvercini kurtaracağım diye nefes nefese kalmıştım, kendim kargalara yem oluyordum az kalsın. büyük hayvanseverim yani. hatçem kızmasın ama bunun hayvanseverlik ya da koca öpmeyle aynı şey olduğunu düşünmüyorum. ha, yiyen yer, tercih meselesi ama dediğim gibi insan öpme, yalama, yemeyle kıyaslanacak bir şey değil. kediyle, köpekle, kuşla dudak dudağa, yanak yanağa çok fotoğrafım var; severken de bebek sever gibi severim ama yaladığını da yemek…... yani ne bileyim..... yemeğimi paylaşırım seve seve... yalarsa da @OkyanusunKalbi nin dediği gibi koparır veririm, ben yemeye devam ederim.

Geri