Kedi Seven Kadın

Konu sahibi son olarak 440 gün önce görüldü
Kediyse, kendi varoluşunun başlı başına bir mutluluk kaynağı olduğu inancındadır, ödün vermez. Nankör sayılması bu yüzdendir sanırım. Almaktan çok paylaşmayı sevenlerin hayvanıdır Kedi. Uyudu mu kinini de unutur.”
— Tomris Uyar

Herkes burada kediyi tekmeler, minnoş diye bir kedi var. Beni ise yalar o da elimi ve yüzümü yalar, iyi severim.”
— Ergin Günçe

“Benim küçük bir kedim vardı, ahmak bir ayak ezdi. Benim en güzel çocukluğumu ahmak bir ayak ezdi.”
—*Asaf Halet Çelebi

“Ayrılmalar birer kaçış gibidir alışmış bir kedi varsa. Kedi yokken gitmeli ya da bizden bıktığını bilmeli, gitmeli.”
—*Behçet Necatigil

Sazlarım vardı, ırmaklarım vardı çok, çakıl taşlarım vardı benim. Ama sen başkasın anlıyor musun? Tut ki karnım acıktı, anneme küstüm, tüm şehir bana küskün. Bir kedim bile yok anlıyor musun? İklim değişir, Akdeniz olur, gülümse.”
—*Kemal Burkay

Kedi kadının yanındaydı, kadın gecenin yanındaydı. Kedi gitti geceye değdi, karardı, döndü kadına değdi. Bir kadın portresi belirdi; Elinde siyah bir gül vardı, kucağında kırmızı bir kedi.”
—*Özdemir Asaf

“Bir hayvanın yalnızlığı diyor da başka bir şey demiyor. Bakıyor duvarın üstündeki sarı kediye.”
—*Sabahattin Kudret Aksal

“Su başında durmuşuz. Su serin, çınar ulu, ben şiir yazıyorum, kedi uyukluyor, güneş sıcak. Çok şükür yaşıyoruz. Suyun şavkı vuruyor bize, çınara, bana, kediye, güneşe. Bir de ömrümüze…”
—*Nazım Hikmet Ran

İki kedi oturmuş duvara, karşılıklı, iki sevdalı kedi, iki totem gibi.”
—*Oktay Rıfat

Geçer sokaktan bakışsız bir kedi kara. Çuvalında yeni ölmüş bir çocuk, kanatları sığmamış. Bağırır eskici dede, bir korsan gemisi girmiş körfeze.”
—*Ece Ayhan

“Kediler anlamaz aşktan, duydukları yalnız şehvet; Ben hiç kedi olmadım mı yaşarken, nasıl hayır derim? Oldum elbet.”
—*Sedat Umran

“Kalbe aşina bütün rastladıklarım, herşey eskisi gibi, herkes bahtiyar, iyi! Bana büyük babamı hatırlatan ihtiyar, çocukluk arkadaşım sarı benekli kedi.”
—*Ziya Osman Saba

Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde, çok uzak değil yakın bir ülkede, sevimli, uslu küçücük gözlü, küçük kediler yaşarmış. Yemekleri ortak, yatakları birmiş, sevinçleri hepsininmiş.”
—*Bülent Ortaçgil

Yalnız kediler, ölecekleri zaman bir iz bırakmadan kaybolurlar.”
—*Oğuz Atay

“Biz kadınız, bilmeden seviyoruz bu kedileri Seviyoruz, bir sevilme içgüdüsüyle.”
— Edip Cansever

“Ve şimdi uysal bir kedi gibi sokuluyorsun gergefini sessizce işleyen gecenin koynuna. Usulca okşuyorsun yalnızlığını, usulca ve sessizce yaşamak diyorsun buna. Oysa hayat açılmamış bir yumak gibi duruyor ellerinde. Ah yalnız kuş! Belli ki sen hiç bilemeyeceksin uçmayı.”
—*Ahmet Telli

Radyo tiyatrosu dinlenirdi bir zaman içimde. İçimde dünyanın en eski kedisi, eski bir sobanın yanında uyuyordu.”
— Didem Madak

Kedileri severken ağlayınız.*Beyaz değil aslında mahzundur kediler”
— İsmail Uyaroğlu
len

“Sizken tek sahipleri, kalabalık isterler. Belki hepsi sizin gibi yalnız kediler.”
—*Behçet Necatigil

Sevgi çoğu zaman karşılıksızdır.*Bir kedi yavrusunu kucaklamanın, bir köpeğin başını okşamanın, uzaklarda*yanan bir orman için yanmanın, okyanustaki balinaları sevmenin ne karşılığı*olabilir ki?..”
— Bekir Coşkun

dar Ergü

Geri