Kedi Seven Kadın

Konu sahibi son olarak 440 gün önce görüldü
“Temmuzlar kedi yavruları gibi sokulurken ağustosa ve ağustoslar eylüle. Bir yol alış duygusudur ki, biliriz insanlar zamanlardan önce boğulur.”
— Edip Cansever

Bir kedi miyavlar yalnızlık hakkında.”
— Cahit Zarifoğlu

Tırnakları sipsivri, hani düşman? Bir süsü gibi taşırlar, yaşamak oyun onlar için, her zaman aramızda, ne gurur ne kin, bir gün gidiverirler gölge - varlıklarını biz duymadan.â€
—*Sedat Umran

Beni turnasız türkülerin, beni solgun bir kedinin kalbinde unuttular.”
—*Haydar Ergülen

İnsanı kediyle melezlemek mümkün olsaydı, insan gelişir ama kedi bozulurdu.â€
—*Mark Twain

Delirmiş kadınlar kedilerle konuşur,*şair adamın kendisi ile konuştuğu gibi.”
—*Mahmut Avcı.

Masal dinlememiş çocuklar büyüyünce kedi resmini bile cetvelle çizerler.â€
—*Cemal Süreya

Yüzüm de bir kedidir boş zamanlarımda,*kalbimde kuş kadar bir köpek havlar.”
—*Ergin Günçe

Kedilerle insanlar arasındaki en büyük fark bu işte; Biz yaşıyoruz, onlar hayatlarıyla dövüşüyor.â€
—*Oya Baydar

Kedilerin varlığında bir şey var… Yalnızlığın acılığını azaltan bir şey.”
—*Louis Camuti

Deniz ve vapurlar, ay ve ağaçlar ne de kedi.*Ne de elin ayakların duydukların gerçek yerlerinden değil.*Şimdi geç bunları geç parkları geç, hepimizin yırtılır gibi olan ağzına bak.â€
—*Cahit Zarifoğlu

Bir yetim çocuğun başını okşa, o zaman onun gözlerinde Allah'ı görürsün. Bir fakire yardım et, onun gözlerinde Allah'ı görürsün. Bir kediye yiyecek ve su ver, onun gözlerinde Allah'ı görürsün.â€
—*Murat Menteş

Dönüşür nasılsa*deltasında düşlerim aslına, kedilerin kirpiklerini okşadıktan sonra.”
— Halim Yazıcı

Kediler mağrurdurlar gerçekten de. Alis’in dediği gibi onlar ‘Krallara bakabilirler’ ve bir şairimizin tamamladığı gibi ‘Hatta onları tırmalayabilirler’ de. Kralların yaşadığı ülkelerde, insanların kedilerden öğrenebilecekleri bir şey vardır.â€
—*Enis Batur

Kimdi o kedi, zamanın*eşyayı örseleyen korkusunda*eğerek kuşları yemlerine,*bana ve suçlarıma dolanan?“
—*Nilgün Marmara

Kedi nefreti; Çirkin, aptal, hoyrat, yobaz bir ruhun yansımasıdır. Bu Çirkin Ruh’la uzlaşmak imkansızdır."*
—*William S. Burroughs

Ve şimdi kedi ruhlu iyi insanların sayısı o kadar az ki; Burada ve evrenin ara sokaklarında pek çok kedi büyük bir zarafetle aylakça geziniyor şimdi.“
—*Charles Bukowski

İnsanların kedilere besledikleri hislerin ve tabi kedilerin insanlara verdikleri tepkilerin, o kişinin karakteriyle ilgili ciddi bir veri olduğuna inanırım.”
—*Kristin Cast

Belki önemli değil ama çekip gidelim kedilerin kendilerinin olan akşamına.”
—*Turgut Uyar

Bakınız kedi sevmeyen kadın;

[YOUTUBE]b5zIpIuRZuo[/YOUTUBE]

Geri