'Kayyum Mitingi' Etkisi: Erdoğan'dan Özel ve İmamoğlu'na Tazminat Davası

Konu sahibi son olarak 17 gün önce görüldü
2nymD0P.md.jpg

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve CHP lideri Özgür Özel hakkında, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in tutuklanmasını protesto etmek için Esenyurt'ta yapılan mitingdeki konuşmalar gerekçesiyle 1'er milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 'Cumhurbaşkanına alenen hakaret' ve 'iftira' suçlarından suç duyurusunda bulundu ve 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı. Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında ise, Esenyurt'ta yaptığı konuşmada kendisine yönelik 'iftira içeren asılsız ithamlarda' bulunduğu gerekçesiyle 1 milyon liralık manevi tazminat davası açtı.

CHP liderinin konu olduğu dilekçede, Özel'in üzerine atılı suçlardan en üst sınırdan cezalandırılması için gerekli işlemlerin yapılması talep edilerek, "Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı makamı nezdinde ve Cumhurbaşkanı'mız Recep Tayyip Erdoğan özelinde ağır bir hakarete uğramıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin itibarına ve şerefine karşı alenen suç işlenmiştir" ifadeleri yer aldı.

İBB Başkanı İmamoğlu'nun konu olduğu dilekçede ise, İmamoğlu'nun, Erdoğan'a yönelik kullandığı "eli sopalı" ve "karanlık hamlenin peşinde koşan bir iktidar" ifadelerinin amacını aştığı, Erdoğan'ın itibarını zedelemekle kalmayıp halkı kin ve nefrete sürüklediği ve gerçekleri saptırdığı belirtilerek, İmamoğlu'nun konuşmasının ilgili bölümüne ve bu bölüme ait video kaydına yer verildi.

1'ER MİLYON LİRA

Erdoğan'ın, Özgür Özel için açtığı davanın dilekçesinde, "Müvekkilimin zarar ve mağduriyetinin bir nebze olsun azaltılması amacıyla sayın mahkemeye başvurarak, dava konusu eylem için 1 milyon TL manevi tazminat ödenmesine karar verilmesini talep etme zorunluluğu doğmuştur" ifadeleri yer aldı.

İmamoğlu için açtığı davanın dilekçesinde ise, açıklanan nedenlerle davanın kabul edilerek, 1 milyon lira manevi tazminatın olay tarihi olan 31 Ekim 2024'ten itibaren işleyecek yasal faiziyle tazmin edilmesi, yargılama giderleriyle vekalet ücretinin karşı tarafa yüklenmesi istendi.

KAYNAK

Kokunun ecele faydası yok.Sayın iktidar...

Bazıları sarayda oturur gözünüze batmaz Ekrem in Paris te evi var diye bi tarafınıza batar ….
Dediğin gibisiniz.
Olsun, CHP'de iç savaş çıktığında ben Ekrem İmamoğlu'nu destekleyeceğim. En büyük zararı o verebilir.

Adamlar nereden para kaldıracağını biliyor.
Kılıçdaroğlunu bu tazminatlar ile don gömlek bıraktılar.

@ismail89 sağlam bir yandaşsın!!!
Apo meclisde konuşma yapacağı gün "kan emici" ile beraber ön saflarda da olursun sen, hatta sevinçten gözyaşlarını dahi gizlemezsin.

Son düzenleme:
Yanlış anlamışsın CHP Li değilim objektif olmaya çalışıyorum sadece :)
Yanlış anlaşılan bir durum yok. Objektiflik hiç yok.
Saray bir makam. Makama kim gelirse o oturur. Diğeri İstanbul Belediyesine ödedilen bir haftalığına şahıs adına kiralanan bir Ev veya Sarayı veya neyse. Adam tatilini Belediye'ye ödetmiş. Ama Belediye çalışanlarının SGK primlerini ödemiyor. Siz de alkışlıyorsunuz. Çünkü kendi zihniyetinizin temsilcisi. Pantolonsuz sokağa çıksa yine alkışlarsınız.

@ismail89 sağlam bir yandaşsın!!!
Apo meclisde konuşma yapacağı gün "kan emici" ile beraber ön saflarda da olursun sen, hatta sevinçten gözyaşlarını dahi gizlemezsin.
Tekrardan başın ağolsun kardeşim. İstersen artık yuvana dön. İnsanın memleketi gibisi yok. Memleket Konya bile olsa.

2024 yılı bütce görüşmeleri meclisde devam ederken AKP Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman, mangal partisi düzenlerken neden gelipde burda laf etmedin. Milletin çocukları ölürken yenidoğan çetesi hakkında basını sus turarak osmanlıya ihanet eden filistin halkı için sahte gözyası döküyorsunuz oradan değilmi sizin sahte müslümanlığınız. Mısır da öldürülen rabia kızımız için 4 parmak diye adlındırılan rabia işaretını yaptınız mısır devlet baskanı sisiyi darbecı yapıp katil sisi yaptınız sonra darbeci sisi yı kırmızı halı karsıladınız. Tıpkı YPG LİDERİ salih müslimi ankara da kırmızı halı sererek karsıladiğiniz gibi şimdi o kırmızı halı serdiğiniz adam terörist oldu.
Dünyada tek kendini teröristini yaratan ülkedekedeyiz. Siz bu devletin genelkurmay baskanını terörist yapan zihineyetsiniz. Kürtleri seçim zamanı hatırlayıp kürt düğününde poşi takıp kürtce konusup kendi mitinginizde milliyetcılık yapanlardansınız. Yeni teorınız yeni anaya için kürtleri kullanmak O kadar ileri gittiniz ki katil terörist dediğiniz adamı meclise davet ediyorsunuz ama lafa gelince sizden milliyetcısı vatanseveri yok. Diyanet işleri başkanının bu ülkeye verdiği faturayı muslumanlık altında savunup sızden olmayan ınsanları burada karalamak ancak sizde görülür. 29 ağustos da kaybolan narin kızımızla ilgili bir sonuç bulamayan adalet ve içişleri bakanlığı bugun ülkede adalet ve hukukdan bahsediyor. Zamanında Eğer bu yüzükten fazla bir şeyim varsa bana hırsız diyebilirsiniz diyen cumhurbakanının bugun olmayan neyı var söylermisin. FETÖ ile kolkola gezip PKK ile habur da halay çekip devletin hakimini savcısını habura gönderen zihniyetın bugun ve yarın burada konusmaya hakları yoktu. FETÖ ye ne istediniz diye vermedik diyenlerin bugun bu ülkeye neden adalet hukuk vermedıklerını sormak istiyorum. Kendi ülkesinde yasayan 5 ile 8 yasındakı kız çocuklarını koruyamayanlar bugun Nato toplantısına 5 ucakla gidiyorlar. Bugun 21 makam aracı olan bir cumhurbaskanı var karsımızda zamanında eskı cumhurbaskanımız Ahmet Necdet Sezer marketde bile sıraya gelip alısverisi kendisi yapardı
Sen önce ekrem imamoğlunu karalayacağına 6 yasındakı kızın evlendirmesıne onay verenlere karsı cık.
Yenidoğan cetesının üstünü kapatanlara karsı çık.
Öcalan ı meclise cağirip konusmasını isteyenlere karsı çık .
İcazet almak için FETÖ nün sümüklü mendili almak isyenlere salyalı çorbasını almak için birbirini ezenlere karsı çık.
Doğu ve güneydoğu da T.C tabelalarını kaldıranlara karşı çık.
ANDIMIZI Kaldıranlara karşı çık.

Tıpkı Binali yıldırım Melih gökçek gibi hepinizi karanlığa gömeceğiz. Bir zamanlar beraber yürüdüğünüz Fetö gibi yok olacaksınız.

Ekrem İmamoğlu için sıkıntı yok. Haftalığı 249.000 Avroya Pariste Ev kiralayabilen, 1 Milyon'u da öder. Ama Özgür Özel biraz zorlanabilir.
Ekrem İmamoğlu haftalık 249 bin Euro'ya Paris'te ev mi kiraladı?

Son düzenleme:
Tekrardan başın ağolsun kardeşim. İstersen artık yuvana dön. İnsanın memleketi gibisi yok. Memleket Konya bile olsa.
Ahhhh canım, hala gerçekten inanıyorsun demi kurgularına. Çok tatlısın.
Gene de cevap verirsen iyi olur, "kan emici" ile beraber Apo'nun meclis konuşmasına katılıyormusun yoksa böyle bir şeyi kabul etmiyormusun?

Ahhhh canım, hala gerçekten inanıyorsun demi kurgularına. Çok tatlısın.
Gene de cevap verirsen iyi olur, "kan emici" ile beraber Apo'nun meclis konuşmasına katılıyormusun yoksa böyle bir şeyi kabul etmiyormusun?
Ben yetkili olsaydım astırırdım. O adam zaten Avrupa'lıların bir yerlerini öpüp idamı obların isteğiyle kaldırtan tayfadan. Başbakan seçildiğinde bile anca ikinci adam olabilmiş bir ezik.

Ben yetkili olsaydım astırırdım. O adam zaten Avrupa'lıların bir yerlerini öpüp idamı obların isteğiyle kaldırtan tayfadan. Başbakan seçildiğinde bile anca ikinci adam olabilmiş bir ezik.
Tamam söylediğine katılıyorum da senin biat ettiklerin o adamı önden yollayıp konuşturuyor. Bak şimdi onun söylediklerini destekliyor ama 10 yıl önce gene onların isteği üzerine yapılan açılımda konuşan ve bugün belediye başkanı olan suç işlemiş oluyor. Oynanan oyunları, hileleri, algıları,....... görmek istemiyorsun.

Üzerine alınma ama öyle. Avrupa'daki esrar kaçakçılığını yönetenler ve mafya'nın başındakiler ağırlıklı olarak sizinkiler.

Üzerine alınma ama öyle. Avrupa'daki esrar kaçakçılığını yönetenler ve mafya'nın başındakiler ağırlıklı olarak sizinkiler.
Yooo ben asla üzerime alınmıyorum ve Kürt falan da değilim. Sen devamlı kurgu yapıyorsun ama hep hayal.
Ama tekrar sen sorularıma odaklan ve cevabını çok merak ediyorum.
Suç işleyenleri, suç örgütlerini,.... savunmaman sevindirici ama neden bu sadece tek taraflı? Ben mesela tümüne karşıyım, sadece Kürtlerinkine değil.

Yooo ben asla üzerime alınmıyorum ve Kürt falan da değilim. Sen devamlı kurgu yapıyorsun ama hep hayal.
Ama tekrar sen sorularıma odaklan ve cevabını çok merak ediyorum.
Suç işleyenleri, suç örgütlerini,.... savunmaman sevindirici ama neden bu sadece tek taraflı? Ben mesela tümüne karşıyım, sadece Kürtlerinkine değil.
Yeme beni.

Yok İsmail inanki öyle kurguladığın gibi değil. Sen siyasete duygusal bakıyorsun ve buna ek olarak da liderine biat ettiğin için gözün çıplak gerçekleri görmüyor.
Bak mesela biatt ettiğin lider bir dönemler Fetö ile yatıp Fetö ile kalkıyordu ve ülkeyi bir felakete sürükledi. Gene aynı zat koltuk için Apo'yu över duruma geldi, sonrasında mektubunu okutup oy devşirmek istedi ve bugün gene Apo'dan medet umar bir hale geldi. Ekonomik açıdan ülkeyi bir felakete getirdi. Koltuk uğruna dini kullandı, hukuku yok etti, topluma korku saldı ve şeytanla dahi yatağa girer. Ve sen bu konularda 3 maymunu oynuyorsun. Seninle gır gır şamata güzel, reel hayatta da bu çerçevede yan yana gelebilriz ama ciddi konularda malesef sıfır bilgiye sahipsin ve kaale alınacak bir düşüncen de yok.

Yok İsmail inanki öyle kurguladığın gibi değil. Sen siyasete duygusal bakıyorsun ve buna ek olarak da liderine biat ettiğin için gözün çıplak gerçekleri görmüyor.
Bak mesela biatt ettiğin lider bir dönemler Fetö ile yatıp Fetö ile kalkıyordu ve ülkeyi bir felakete sürükledi. Gene aynı zat koltuk için Apo'yu över duruma geldi, sonrasında mektubunu okutup oy devşirmek istedi ve bugün gene Apo'dan medet umar bir hale geldi. Ekonomik açıdan ülkeyi bir felakete getirdi. Koltuk uğruna dini kullandı, hukuku yok etti, topluma korku saldı ve şeytanla dahi yatağa girer. Ve sen bu konularda 3 maymunu oynuyorsun. Seninle gır gır şamata güzel, reel hayatta da bu çerçevede yan yana gelebilriz ama ciddi konularda malesef sıfır bilgiye sahipsin ve kaale alınacak bir düşüncen de yok.
İnsanlar başkalarını da kendisi gibi bilirmiş.

Geri