Kaybettiğimiz yetenekler

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Yemek tarifi defterleri olurdu eskiden. Öyle defter tutma yeteneğimizi de kaybettik. Neden yazalim ki simdi her yer tarif.
Anneannemin tariflerini annem deftere döktü ve hala yemek yaparken bakar, araştırır günceller. Gerçek bir hazine, gözü gibi bakar anne yadigarı tariflerine.

ansiklopedi, yemek tarifi defterleri derken yaş ortaya çıkıyor, yapma.

Ya var ya durup dururken eline malzeme veriyorum ben de 😄

Anneannemin tariflerini annem deftere döktü ve hala yemek yaparken bakar, araştırır günceller. Gerçek bir hazine, gözü gibi bakar anne yadigarı tariflerine.

O iste anne yadigari olmasindan cok kiymetlidir , deftere baktikca annesiyle bağ kuruyordur.
Yoksa her yer tarif istemedigin kadar hatta : ))

Ben menmunum, konfor iyidir. Bir de insan yerine robotlar çalışıp üretim yapsa tamam olacak..
İnsan ömrü kaç yıl kardeşim, çalış çalış hiçbir şeye sahip olma, farklı şehirler ülkeler görme, güzel lezzetler tatma.
Ömür bitti, şurada ne kaldı.

Şarkı söylemek sesim güzeldi çok güzel türküler okurdum ama ses tellerimdeki nodüller ve uzun süre sigara kullanımı yüzünden söyleyemiyorum artık 🥺

Açtığın konuya verdiğin örnekte mantık hatası var "kardeş"

Navigasyonsuz yola çıkmak... Bu bir yetenek kazanımıdır, yetenek kaybı değildir. Navigasyon kullanmadan yola çıkamamak şeklinde bir örnek verseydin olurdu.

Örneğin, cep telefonlarının hayatımıza girmesi ile en yakınlarımızın dahi numaralarını aklımızda tutmuyoruz artık. Çünkü bu konuda bilişsel becerilerimizi kullanmaya ihtiyaç duymuyoruz.
Veya okullarda öğrendiğimiz birtakım dersleri ezberimizde tutamamak da bir yetenek kaybı sayılabilir. Oysa mantık dersleri oldukça önemli ve ilgi çekici derslerdi.
Türkçesiz seni. Yetenegi oldugu gibi yazabilirsin, zaten basligin mütemmim cüzü ya hahhah

Pratik yapılmayan her yetenek bir süre sonra körelir ancak soruda bahsedilen yetenekten daha çok alışkanlıklar galiba...

Örneğin eskiden araştırma yapmak için kütüphaneye gidilirdi ancak şimdi kaynak doğru mu emin olmadan, araştırmalar internet üzerinden yapılıyor.

Geri