Kaybettiğimiz yetenekler

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti
Epeydir şarkı açıp dans etmiyorum ama yarin yapacağım....

Navigasyonsuz yola çıkılabiliyorsa yetenek kaybından ziyade yetenek kazanımı söz konusu olmalı da sorun şu ki, bu bir yetenek değil.

Navigasyonsuz yola çıkılabiliyorsa yetenek kaybından ziyade yetenek kazanımı söz konusu olmalı da sorun şu ki, bu bir yetenek değil.
Sen konuyu hiç anlamamışsın kardeş ya
Eskilerden bahsediyorum. Eskiden yapabildiğimiz simdi yapması zor olan şeyler diyebiliriz.

Şey
Biri ile tanışmak herhalde
Yani bence artık çok zor
Tanışmak değil zor olan tanışma isteği yani heves herhalde
Şimdi @No Pasaran gelse slm nbr tnslm mı dese engellerim onu :D

Çevre farkındalığı

iletişim kurmak, muhabbet etmek, düşünmek. şu son dönemde yapay zeka furyasına insanlar bunları unuttu, yakında körelecekler. ileri boyutta olan ruh hastaları muhabbet bile ediyor.

Sen konuyu hiç anlamamışsın kardeş ya
Eskilerden bahsediyorum. Eskiden yapabildiğimiz simdi yapması zor olan şeyler diyebiliriz.
Açtığın konuya verdiğin örnekte mantık hatası var "kardeş"

Navigasyonsuz yola çıkmak... Bu bir yetenek kazanımıdır, yetenek kaybı değildir. Navigasyon kullanmadan yola çıkamamak şeklinde bir örnek verseydin olurdu.

Örneğin, cep telefonlarının hayatımıza girmesi ile en yakınlarımızın dahi numaralarını aklımızda tutmuyoruz artık. Çünkü bu konuda bilişsel becerilerimizi kullanmaya ihtiyaç duymuyoruz.
Veya okullarda öğrendiğimiz birtakım dersleri ezberimizde tutamamak da bir yetenek kaybı sayılabilir. Oysa mantık dersleri oldukça önemli ve ilgi çekici derslerdi.

İnsanlara mı bakalım demek istiyorsun yoksa doğa yeşili mi koruyalım
Otomatik pilotta yaşıyoruz. Algılarımız ne kadar keskin? Tehlike olmadıkça fark edebiliyor muyuz?
Bedeninin durduğu yerde zihnin de durabiliyor mu?

• Beğen
Tepkiler: ne
Gerçeklik kavramının ve algısının şüphe etmeden netleştirilememesi. Misal çektiğiniz bir fotoğrafın gerçek olup olmadığını inandırabilmeniz çok güç. Photoshop dan ziyade Ai ile yapılmış olduğu daha gerçek geliyor insanlara. Çünkü algı algoritmalarımız ile oyun hamuru gibi oynanıyor izin versenizde vermesenizde gerçek bu,
ve nihayetinde gerçek mi gerçekten, gerçek bildiğimiz gerçekler gibi paradoksun içine düşmemek işten bile değil.

Birde ben gondolun en arkasına biner ellerimi birakirdim bu bir yetenekti !! Şimdi yapanlari izlerken dahi böyle oluyorum 😬

1781035978532.jpeg

Yemek tarifi defterleri olurdu eskiden. Öyle defter tutma yeteneğimizi de kaybettik. Neden yazalim ki simdi her yer tarif.

• Alkış
Eskiden çok neşeli biriydim. Çok kolay insanlarla iletişim kuruyordum. Artık yaşlandım zaar, insan sevmirem..​

• sarılma
Geri