Karma eğitim

🕒 Konu sahibi 19 saat önce aktifti
Bilimde, teknolojide ilerleyen ulkeler karma egitime mi karsiymis da biz o durumu benimseyecegiz? Komik komik hala su konulari konusuyorsunuz. Karma egitimin ne gibi bir zarari varmis?

Bilim ve teknolojide ne karma ne de tek cinsiyetli okulun olması bir şeyi değiştirmiyor. Zarardan maksat nedir ? Hangi ülkelerin karmaya karşı oldukları söylendi ? Mühim olan okulun niteliğidir, başarısıdır. Konuyu tekrar gözden geçirin derim.

Bilim ve teknolojide ne karma ne de tek cinsiyetli okulun olması bir şeyi değiştirmiyor. Zarardan maksat nedir ? Hangi ülkelerin karmaya karşı oldukları söylendi ? Mühim olan okulun niteliğidir, başarısıdır. Konuyu tekrar gözden geçirin derim.

Onu diyorum iste. Egitimin kalitesiyle ilgilenelim, erkek ve kadinlari ayirmak yerine. Ayni basariyi karma egitimle de saglayabilirken, bu ayrimin amaci nedir?

Onu diyorum iste. Egitimin kalitesiyle ilgilenelim, erkek ve kadinlari ayirmak yerine. Ayni basariyi karma egitimle de saglayabilirken, bu ayrimin amaci nedir?

Aynı soruyu kendinize sormalısınız. Aynı başarı farklı cinsiyetle de karmayla da yakalanabiliyorken, sadece karma okulları dayatmanın mantığı nedir ? Eğer kaliteyle ilgileniyorsanız tek cinsiyet olmuş erkek-kadın olmuş farketmemesi lazım sizin için.

Aynı soruyu kendinize sormalısınız. Aynı başarı farklı cinsiyetle de karmayla da yakalanabiliyorken, sadece karma okulları dayatmanın mantığı nedir ? Eğer kaliteyle ilgileniyorsanız tek cinsiyet olmuş erkek-kadın olmuş farketmemesi lazım sizin için.

Karma egitim dayatmak mi?

Verdiginiz Kabatas ve camlica orneklerini unutmus gibisiniz. Demekki karma egitim dayatilmiyormus. Birde kendinizi baski altinda hissetiginizde gereginden fazla emoji kullanmayiniz, zira zorlandiginizi cok belli ediyorsunuz.

Ulkenin su durumunda ayrimin nasil sonuclari dogurabilecegini gorebilmeniz lazim. Karsi cinsin merhaba bile demesine bir anlam yukleyen, karsilikli oturup konusamayan, kendisini ifade edemeyen bir nesil yerine kadin ve erkegin esit bireyler oldugunu, ayni ortamda bulunmanin cok normal oldugunu idrak edebilen ve icsellestirebilen bir nesil yetistirmek daha mantikli olsa gerek.

Enteresan bir sekilde dayatmak diyorsunuz. Tek bizim ulkede mi olan bir sey ki bu dayatilmis oluyor? Diger gelismis ulkelerde boyle bir tartismaya bile rastlaniyor mu? Ne gibi bir artisi var tek cinsiyetteki egitimin de boyle bir durumu savunabiliyorsunuz ben hala anlayabilmis degilim. Uzerinde dusunulmesi gereken cok daha onemli noktalar var, egitimin karma olup olmamasini tartismak yerine.

hic bişiyi üzülmüyorum ...

Dinsizlerin işi burada kendi caplarında forum üzerenden Propaganda yapmak buna kapılıpda banlanmak ahh ahh ibadeath kötü söz yazık ettin kendine hayırlı seyler soylemek lazım bunlara sakin olmak lazım mesala (Allah ıslah etsin,
Allah dogru yolu göstersin ) deyilmesi lazım.

hic bişiyi üzülmüyorum ...

Dinsizlerin işi burada kendi caplarında forum üzerenden Propaganda yapmak buna kapılıpda banlanmak ahh ahh ibadeath küfür yazık ettin kendine yaw bunlara deymez hayırlı seyler soylemek lazım bunlara mesala (Allah ıslah etsin,
Allah dogru yolu göstersin ) deyilmesi lazım.

selam nağyttbulüü, yoktun sanırım burada dün gece, öncelikle ibadeath dediğin herif benim yüzümden banlandı, normal bir tartışmayı yediremeyip küfür etmeye başladı, o yüzden "dinsizler" kelimesi yüzünden sana hakkımı kesinlikle helal etmiyorum bu bir, konuyla hiç alakasız bir kıza da küfüretti, konuyla yine alakasız müslüman bir adama da küfür etti, 3 kişinin de vebali boynuna dindar kardeşim

aegishjalmur benim sizde bir hakkım varsa o helal olsun kotü söz soyliyenindir güzel seyler deyil bunlar.

senin bende bir hakkın yok, emin ol ama o dinsiz sözün için iki elim yakanda...
kötü söz; salak, gerizekalı, beyinsiz vs.dir. cinsel organla yapacağını iddia ettiğin şeyler, hatta aileye varacak kadar, küfürdür. Sen de bu adamın arkasından ah vah çekiyorsun .) Konuyu azıcık okusaydın, din ile alakalı yorum yapmadığımı da görürdün.

7-8 yaşında kızlar da evlendirilsin,bırakın aileler istediği adamın altına versin çocuklarını

kardesimiz Allah'dan kotü bir söz soylememiş soyleseydi Allah korusun ne olacaktı halimiz simdi.
tahrik'lere kapılmamak lazım kapılmıs arkadasımız malisef ....

Kızını 7-8 yaşında mal gibi satıp, dini nikah kisvesi altında satan adamları mı savunuyorsunuz gerçekten ? Kurduğum cümlenin neresini anlamadınız ?

7-8 yaşında kızlar da evlendirilsin, bırakın aileler istediği adamın altına versin çocuklarını,

Üslüp diyorsunuz ya üslup bu üstekimidir ben utanıyorum o yazdıgınız seyi yazmaya neyini savunuyorsun ki benim savundugum bişiy yok carpıtmayın simdi .

Üslüp diyorsunuz ya üslup bu üstekimidir ben utanıyorum o yazdıgınız seyi yazmaya neyini savunuyorsun ki benim savundugum bişiy yok carpıtmayın simdi .

Teşbihte hata olmaz, üzgünüm. Üslupta yanlışlık yok, hatta bu eylemi yapanlar daha ağır hakaretleri de hak ediyor.

Ulkenin su durumunda ayrimin nasil sonuclari dogurabilecegini gorebilmeniz lazim. Karsi cinsin merhaba bile demesine bir anlam yukleyen, karsilikli oturup konusamayan, kendisini ifade edemeyen bir nesil yerine kadin ve erkegin esit bireyler oldugunu, ayni ortamda bulunmanin cok normal oldugunu idrak edebilen ve icsellestirebilen bir nesil yetistirmek daha mantikli olsa gerek.

Enteresan bir sekilde dayatmak diyorsunuz. Tek bizim ulkede mi olan bir sey ki bu dayatilmis oluyor? Diger gelismis ulkelerde boyle bir tartismaya bile rastlaniyor mu? Ne gibi bir artisi var tek cinsiyetteki egitimin de boyle bir durumu savunabiliyorsunuz ben hala anlayabilmis degilim. Uzerinde dusunulmesi gereken cok daha onemli noktalar var, egitimin karma olup olmamasini tartismak yerine.

Diğer gelişmiş ülkelerde öyle şeyler tartışılmıyor çünkü mühim olan bilim ve teknoloji olduğu için kadın üniversitesi, sadece kızların-erkeklerin gittiği okullar var ve bu kimseyi rahatsız etmiyor. Siz hala bunu anlamak istemiyorsunuz. İlla karma olsun diye zorluyorsunuz. Forumda gelişmiş ülkelerde tek cinsiyetli okulların varlığından haberdar olmayanlar bile var. Gelişmiş ülkeler bu konunun ne kadar gereksiz olduğunun farkındalar. Çünkü erkek-kız veya karışık olması ne okulun kalitesini ne de başka bir şeyi değiştirmiyor.

Diğer gelişmiş ülkelerde öyle şeyler tartışılmıyor çünkü mühim olan bilim ve teknoloji olduğu için kadın üniversitesi, sadece kızların-erkeklerin gittiği okullar var ve bu kimseyi rahatsız etmiyor. Siz hala bunu anlamak istemiyorsunuz. İlla karma olsun diye zorluyorsunuz. Forumda gelişmiş ülkelerde tek cinsiyetli okulların varlığından haberdar olmayanlar bile var. Gelişmiş ülkeler bu konunun ne kadar gereksiz olduğunun farkındalar. Çünkü erkek-kız veya karışık olması ne okulun kalitesini ne de başka bir şeyi değiştirmiyor.

Kadin universitesi nerede var? ben bunu bilmiyorum. Yalniz dediginiz gibi, boyle bir opsiyon var (benim bildigim lise de dahil bu uygulama var, universiteye ben rastlamadim), tutup tum okullari tek cinsiyete cevirmiyorlar. Dediginiz ulkelerde, kadin erkek esitligine onem veriliyor, kadinlar ikinci sinif muamele gormuyor, bilim ve teknolojiye onem veriliyor, dini bakis yuzunden bilimsel konularin ogretilmesi engellenmiyor. Toplum olarak belirli bir seviyenin ustundeler, ki bizim o seviyede olmadigimiz cok acik degil mi?

Bu tarz konularda toplumun yapisinin iyi incelenmesi ve demokrasi/insan haklari/bilim-sanat-teknolojinin toplumdaki yeri gibi bir suru durumu ele almak gerekiyor. Egitim seviyesi yerlerdeyken, boyle bir ise kalkismanin kimseye faydasi olmayacagi gibi, daha da cinsiyet ayrimciligini artiracagi cok acik. Bence siz de bu yonunu dusunun biraz.

Kadin universitesi nerede var? ben bunu bilmiyorum. Yalniz dediginiz gibi, boyle bir opsiyon var (benim bildigim lise de dahil bu uygulama var, universiteye ben rastlamadim), tutup tum okullari tek cinsiyete cevirmiyorlar. Dediginiz ulkelerde, kadin erkek esitligine onem veriliyor, kadinlar ikinci sinif muamele gormuyor, bilim ve teknolojiye onem veriliyor, dini bakis yuzunden bilimsel konularin ogretilmesi engellenmiyor. Toplum olarak belirli bir seviyenin ustundeler, ki bizim o seviyede olmadigimiz cok acik degil mi?

ABD'de, Güney Kore'de mevcut kadın üniversiteleri. Ben karma okullar hakkında faydasız demedim, faydalı da demedim. Ben bu okullar yanında tek cinsiyetli okulların olmasının hiçbir zararı olmadığını söylüyorum.

Yukarıda verdiğim örneğe bakarsanız görürsünüz, ABD'de her 2 dakikada 1 kadına tecavüz edilmektedir. Böyle bir yerde kadın üniversitesinin kurulmasında sakınca olmuyor da Türkiye'de niye oluyor ?

Geri