Karma eğitim

🕒 Konu sahibi 16 saat önce aktifti
Kız Lisesi, Erkek Lisesi diye bir şey sanki yoktu da ilk defa ortaya atılıyor :)

Bir de aklınca dalga geçmiş, daha yaşadığın yerde böyle yerlerin olduğundan haberin yok sloganlara devam :)

Konuyu yine anlamadan yorum yapmissiniz. Ilki konu karma eģitimin tamamen sonlandirilmasi uzerine acilmis. Siz ise dramatik bir sekilde "daha oncede kabatas erkek lisesi var" seklinde yorum yapmissiniz.

Konu sadece kizlara veya erkeklere ozgu okullarda okusun degil ki, bilgisizce kabatas erkek lisesinden bahsediyorsunuz. Anlamadiysaniz bana sorabilirsiniz, elimden geldigince yardimci olurum.

Size ve sizin gibilere ogretmeyi kendime vazife edindim.

Meslek lisesi tanıma epey uyuyor.
Sıfır dişi. Ahlaksızlık seviyesi ise derste masturbasyon yapacak seviyede.
Akademik başarı ise yerin dibinde.

İlkokuldan itibaren kızlı erkekli oturmayı zorunlu hale getireceksin ki alışıp, anlasınlar kızların girilecek bir delik, erkeklerin de tecavüz makinesi olmadıklarını. Ama buna onay verecek hükümet ve destekçileri olan ebevenyler nerede. Sonuçta onlar kızlı erkekli oturmadıkları için bu konu gündemde. Kıskanıyorlar bizi :/

Şahsi fikrim Şu ki

Çocuk çocuktur cinsiyeti olmaz
Sağlıklı bir sosyal gelişim için karma eğitimi gerekli buluyorum
Karma eğitimi kınayan fikirlerin sapık durtulerinin esaretinden kurtulmasini dilerim

Doğru düzgün ebeveyn sahibi çocuklar eğitim hayatlarını arkadaşlar edinerek sürdürür.. kız çocuk sahibi aileler de erkek çocuk sahibi ailelerde korkmaz o halde

Bir kızla bir erkeğin yan yana eğitim göremeyeceğini savunmak sapkınlıktan öte değildir. Ayrı okusunlar diyorsan 2 argümanın olmalı, ya kadınlar erkeklerden (veya erkekler kadınlardan) daha gerizekalı, veya benim çocuğum sapık, cima etsin istemiyorum.

Konuyu yine anlamadan yorum yapmissiniz. Ilki konu karma eģitimin tamamen sonlandirilmasi uzerine acilmis. Siz ise dramatik bir sekilde "daha oncede kabatas erkek lisesi var" seklinde yorum yapmissiniz.

Konu sadece kizlara veya erkeklere ozgu okullarda okusun degil ki, bilgisizce kabatas erkek lisesinden bahsediyorsunuz. Anlamadiysaniz bana sorabilirsiniz, elimden geldigince yardimci olurum.

Size ve sizin gibilere ogretmeyi kendime vazife edindim.

Yine rezil mi olmak istiyorsun çok bilmiş :)

Tamam işte anlamadığın için ben anlatayım. Karma eğitimin sonlandırılması bir şey değiştirmez çünkü zaten daha önce böyle ayrımlar mevcuttu Türkiye'de diyorum. Şimdi basıyor mu kafan ne denmek istediğine ?
Konu sahibi bile bunu anlayıp ona göre yorum yaptı ama senin anlamanı beklemiyorum :)

Sizin görüşünüz nedir, kadın erkek sosyal hayatta karma iken okulda fraksiyone olmaları doğru mu?

Bak bakalım yukarıdaki cümleye. Sanki daha önce hiç örneği yokmuş yaşanmamış gibi sorulmuş. Ben de okulu misal verdim. Senin okuduğunu anlayamayan aklına öğretirim merak etme :)

Yine rezil mi olmak istiyorsun çok bilmiş :)

Tamam işte anlamadığın için ben anlatayım. Karma eğitimin sonlandırılması bir şey değiştirmez çünkü zaten daha önce böyle ayrımlar mevcuttu Türkiye'de diyorum. Şimdi basıyor mu kafan ne denmek istediğine ?
Konu sahibi bile bunu anlayıp ona göre yorum yaptı ama senin anlamanı beklemiyorum :)

Bak bakalım yukarıdaki cümleye. Sanki daha önce hiç örneği yokmuş yaşanmamış gibi sorulmuş. Ben de okulu misal verdim. Senin okuduğunu anlayamayan aklına öğretirim merak etme :)

Cümleyi anlamadan birde bana izahe uğraşıyorsunuz. Cümlede "kadın erkek normal hayatta yan yana iken öğretimde ayrıştırılmasını doğru buluyor musunuz?" diye soruyor.

Verdiğiniz örnekler istisnai örneklerdir. Burada kimse kabataşta kız erkek ayrımı okuyor diye sormuyor. Burada ki insanlar Samsun'da veya Antalya'da ki herhangi bir okulda ki kız ve erkek öğrencilerin ayrıştırılmasını tartışıyor. Sizde saf bir şekilde "kabataş erkek liseside var" diyorsunuz. Siz daha konuyu idrak edememişsiniz azizim.

Tüm konuyu çevrenizden bir yetişkine okutursanız o size sağlıklı bir şekilde açıklayacaktır. Başka öğrenmek istediğiniz bir konu varsa yardımcı olabilirim

Cümleyi anlamadan birde bana izahe uğraşıyorsunuz. Cümlede "kadın erkek normal hayatta yan yana iken öğretimde ayrıştırılmasını doğru buluyor musunuz?" diye soruyor.

Verdiğiniz örnekler istisnai örneklerdir. Burada kimse kabataşta kız erkek ayrımı okuyor diye sormuyor. Burada ki insanlar Samsun'da veya Antalya'da ki herhangi bir okulda ki kız ve erkek öğrencilerin ayrıştırılmasını tartışıyor. Sizde saf bir şekilde "kabataş erkek liseside var" diyorsunuz. Siz daha konuyu idrak edememişsiniz azizim.

Kabataş örneğinin niye verildiğini bile anlayamıyorsun ve kafan buna basmıyor demin söylediğim halde sebebini :)

Konu sahibi gayet anladı denmek isteneni ve ona göre cevaplar verdi önce kendin konuyu anla anlamadığın yer olursa söylersin :)

Kabataş örneğinin niye verildiğini bile anlayamıyorsun ve kafan buna basmıyor demin söylediğim halde sebebini :)

Konu sahibi gayet anladı denmek isteneni ve ona göre cevaplar verdi önce kendin konuyu anla anlamadığın yer olursa söylersin :)

Konu sahibide size benim anlattiklarimi izahe ugrasmis.
Konu kabatastaki erkek okulu yada canlica okulunda degildir. Bunlar nadir istidnai orneklerdir.

Ancak biz bunlari degil ornegin Ataturk ilkokulunu, mehmetcik ilkokulunu konusuyoruz. Bir iki okulun degil tum ogrenimin ayristirilmasini tartisiyoruz.

Bir de sıkıstıginizda hakaretlere basvurmayiniz, hakaretsiz mesaj yazamiyorsaniz susmaniz yarariniza olur. Baska bir merakiniz var mi?

Konu kabatastaki erkek okulu yada canlica okulunda degildir. Bunlar nadir istidnai orneklerdir.

Hala bunu yazıyorsun ve anladığını iddia ediyorsun :)

Bu örneğin niye verildiğini anlayabilirsen -pek sanmıyorum ama- tekrar yazarsın, merakın olursa da söylersin gideririz :)

Hala bunu yazıyorsun ve anladığını iddia ediyorsun :)

Bu örneğin niye verildiğini anlayabilirsen pek sanmıyorum ama tekrar yazarsın, merakın olursa da söylersin gideririz :)

Konu sahibi size tüm ülkede ki ayrıştırmayı soruyor. Sizde ona " bu daha önceden vardı" diyerek bu örneği sunuyorsunuz. İyi de azizim biz binlerce okuldaki karma eğitimin sonlandırılmasını konuşuyoruz.

Sizin mantığınıza göre Milli Eğitim İtalyanlara devredilse siz çıkıp "bakın daha önceden İtalyan lisesi var" diyeceksiniz.

Biz size geneli anlatmaya çalıştıkça siz elinizi bir şey almış dönüp dolaşıp "bu nedir" diye soruyorsunuz. Konu İstanbul değil tüm ülkede ki derslikler.

İsterseniz tüm ülke kısmını büyük yazabilirim, ne dersiniz ?

Sizin mantığınıza göre Milli Eğitim İtalyanlara devredilse siz çıkıp "bakın daha önceden İtalyan lisesi var" diyeceksiniz.

Verdiği misale bak :) Kabataş Lisesi MEB'in diğer liselerinden farklı mı ? :)

Ne konuyu ne de verdiğim örneği anlamayıp hala anlamadığın şeyi diretmeye devam edecek misin ? :)

Ben de büyük yazarım istersen anlamıyorsun çünkü :)

Verdiği misale bak :) Kabataş Lisesi MEB'in diğer liselerinden farklı mı ? :)

Ne konuyu ne de verdiğim örneği anlamayıp hala anlamadığın şeyi diretmeye devam edecek misin ? :)

Ben de büyük yazarım istersen anlamıyorsun çünkü :)

Ancak biz bunlari degil ornegin Ataturk ilkokulunu, Mehmetcik ilkokulunu konusuyoruz. Bir iki okulun degil tum ogrenimin ayristirilmasini tartisiyoruz.

MEB'in kontorlündeki tüm öğrenimin ayrıştırılmasından bahsediyoruz. Biz size 62.000 okulda kız erkek ayrılacak diyoruz, siz bize 2 okulu örnek gösteriyorsunuz.

MEB'in kontorlündeki tüm öğrenimin ayrıştırılmasından bahsediyoruz. Biz size 62.000 okulda kız erkek ayrılacak diyoruz, siz bize 2 okulu örnek gösteriyorsunuz.

Misalinin yanlışlığını anladın, güzel.

Hala neden o okulların misal verildiğini anlamıyorsun izah ettiğim halde. Yukarıda yazdım oraya bakıp anlamaya çalış.

Nerede özgürlük çığırtkanlığı yapanlar lan alternatif olarak hepsi sunulmalı isteyen istediğine göndersin bırakın çocukları aileleri yönlendirsin kime ne

Hiç...zorunlu eğitim de kalksın, 7-8 yaşında kızlar da evlendirilsin, bırakın aileler istediği adamın altına versin çocuklarını, nerede özgürlük çığırtkanlığı

Misalinin yanlışlığını anladın, güzel.

Hala neden o okulların misal verildiğini anlamıyorsun izah ettiğim halde. Yukarıda yazdım oraya bakıp anlamaya çalış.

Bu ülkedeki okullar kabataş ve çamlıcadan ibaret değil ki adlarında zaten erkek ve kız diye ayrılmış. Ülkede 62.000 tane okul var ve bunlar karma eğitim veriyor. Biz bunların ayrılmasından bahsediyoruz. Verdiğiniz örneklerin ne kadar saçma olduğunu ve alakasız olduğunu sizin dışınızda herkes anladı. Örneğin Atatürk Kız Lisesinden kimse rahatsız olmaz çünkü vasfını adında belirtmiştir. Atatürk lisesi karma eğitim veriyor ve siz bunu dini bahanelerle ayırmaya çalışırsanız bu yanlıştır. Konuda zaten bunun üzerine açılmıştır.

Kaldı ki yabancı okulların bile denetim hakkı MEB'dedir. Sadece bu okulların statüleri farklıdır.

Başka öğrenmek istediğiniz bir şey var mı ?

Bu ülkedeki okullar kabataş ve çamlıcadan ibaret değil ki adlarında zaten erkek ve kız diye ayrılmış. Ülkede 62.000 tane okul var ve bunlar karma eğitim veriyor. Biz bunların ayrılmasından bahsediyoruz. Verdiğiniz örneklerin ne kadar saçma olduğunu ve alakasız olduğunu sizin dışınızda herkes anladı. Örneğin Atatürk Kız Lisesinden kimse rahatsız olmaz çünkü vasfını adında belirtmiştir. Atatürk lisesi karma eğitim veriyor ve siz bunu dini bahanelerle ayırmaya çalışırsanız bu yanlıştır. Konuda zaten bunun üzerine açılmıştır.
?

Hala örneklerin niye verildiğini anlayamamış ülkedeki okullar kabataştan ibaret değil diyor :)

Biz ülkedeki bütün okullardan bahsediyoruz diyerek verdiğim örnekleri niye verdiğimi hala anlayamacak bir zekaya sahip olman beni ilgilendirmiyor :)

Başka öğrenmek istediğin bir şey varsa sorabilirsin.

Özellikle beyin gelişimi için 0-3 yaş dönemi hayati önem taşır. Beyin gelişiminin % 80'i bu dönemde tamamlanır ve beyin ölçüsü neredeyse yetişkinlikteki büyüklüğe ulaşır. Ayrıca bu dönemdeki hataların ve ihmallerin telafisi mümkün değildir. Eğer 0-3 yaş döneminde çocuk ihmal edildiyse; kesintisiz ve kaliteli uyumadıysa, sağlıklı beslenmediyse ve iyi bakılmadıysa bunlar beyin gelişimde geriliğe yol açarak ileriki yaşlarda telafisi olmayan durumlara neden olabilir.

Konu gerçekten eğitimmiş. Sen önce konuyu açanın yazdıklarına bak sonra konuş :)

Konuyu açan haklı sebepler göstermiş, bir kızla bir erkeğin yan yana çarpım tablosu öğrenmesine engel olan veya art niyet arayan zihniyet sapık zihniyettir, direkt olmasa da konuyla dolaylı yoldan alakalı, burada ki cimanın da bu sapkınlığı temsil ettiğini anladığını farz ediyorum.
Yukarıdaki temel tuvalet eğitimi hariç bir eğitim almamış (ki o da şüpheli) yazılarından çıkan kokunun logar kapağından çıkan kokulardan farksız olan arkadaşı sırf seninle aynı görüşte diye körü körüne savunmak amacıyla yazdıysan zaten hiç konuşmayalım, dediğim gibi dinle alakası olmayan bir konu

Geri