Karga fotoğrafları

J
  • Kullanıcı Jigsaw
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Hayvanlar Alemi (Arşiv)
tumblr_n9sz0f7Xz21tgm0n3o1_400.gif

Cok severim ben kargalari. Cocukken Behrengi'nin "Ulduz kizin kargalari"ni okumustum sevmistim
Sonra Brandon Lee "The Crow" izleyip sevmistim. Cok uzun yasadiklarini okumustum.
bazi mitlerde omru temsil etse bile daha cok karanlik olarak resmedilmesi bana gore haksizlik.

Cok severim ben kargalari. Cocukken Behrengi'nin "Ulduz kizin kargalari"ni okumustum sevmistim
Sonra Brandon Lee "The Crow" izleyip sevmistim. Cok uzun yasadiklarini okumustum.
bazi mitlerde omru temsil etse bile daha cok karanlik olarak resmedilmesi bana gore haksizlik.

Genel olarak çoğu kuş türüne göre uzun ömürlüler ama bu 500-1000 yıl şeklindeki şehir efsanelerindeki gibi değil.
Max. 60-70 yıl

Bense yuz okumustum . Zeki olduklarina dair veriler var imis,
mesela sosyal olarak gelismis hayvanciklar.
Cocukken bu arkadaslardan birinin yavrusu nasil olduysa bizim kapiya dusmus, tam kapinin onu.
On bes dakika icersinde kapinin onunde toplanan suruyu anlatamam.
Nasil iletisime gecildi, nasil toplanildi hic bir fikrim yok ama evden cikabilmemiz saatlerce surmustu.
Hafizalari ilgimi cekmistir bi de ilkokul kitaplarinda Ataturk'un Makbule hanim ile tarlada kovaladiklari kargalar vardir hatiralarimiza kazinmis bir resimle.
Bilmiyorum karga'ya yavrusu kuzgun gibi gelir ya hani bana da karga kuzgun gibi gelir.

Cocukken bu arkadaslardan birinin yavrusu nasil olduysa bizim kapiya dusmus, tam kapinin onu.
Nasil iletisime gecildi, nasil toplanildi hic bir fikrim yok ama evden cikabilmemiz saatlerce surmustu.
Hafizalari ilgimi cekmistir bi de ilkokul kitaplarinda Ataturk'un Makbule hanim ile tarlada kovaladiklari kargalar vardir hatiralarimiza kazinmis bir resimle.
Bilmiyorum karga'ya yavrusu kuzgun gibi gelir ya hani bana da karga kuzgun gibi gelir.

Evet çok zekiler ve kindarlar, hatta bir anımdan/olaydan bahsedeyim: Erişkinliğe yeni geçmiş ağaçlara çıkmayı çok seven bir kedi vardı bizim sokakta.
Sürekli ağaçlara çıkıp,ağaca konan kuşları yakalamaya çalışırdı.
Bir gün gözüne bir kargayı kestirdi,mutfak camından izliyordum.
Ağacın en tepesine kadar çıktı, kargaya epey yaklaştı fakat karga hiç uçmadı.
Upuzun, sona doğru incelen bir dal vardı.
Kedi kargaya yaklaştıkça karga uçmuyor sadece zıplayarak bir adım yana kayıyordu, taa dalın en ince noktasına kadar böyle yapıp kediyi dalın ucuna kadar çekti ve sonra uçtu.
Uçunca kendi ağırlığı gittiği için ve kedi de dalın ince kısmına geldiği için sarsıldı ve dengesini kaybedip düştü.
Neyse ki ciddi bir yaralanma yaşamadan atlattı durumu .)

Şöyle bir video izlemiştim, hayran kalmamak elde değil ^^

https://www.youtube.com/watch?v=j8qq59l7wLs

[YOUTUBE]j8qq59l7wLs[/YOUTUBE]

Dogru ya izleyince hatirladim alet kullaniminda uzmanlardi :) yalniz performanslari cidden iyimis

Geri