Blackheart
Gümüş Üye
-
-
-
-
Köşede dursun, estikçe yazacağım.
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.

Kibris'in hayalet sehri Kapali Maras'a hos geldiniz.
Ben hos geldiniz desem de maalesef bu hali ile sehir sizi hos karsilamiyor.
Zaten sehre giris-cikis yasak oldugu icin karsilanmiyorsunuz da..
Sehir , savasin ve anlasmazligin sembollerindendir ve tam 43 yildir yasama kapalidir.
Oldukca mistik ve ilgi cekici goruntusunun baslica nedenleri arasinda , masalarda acik kalmis kitaplar, barlarda yarim kalmis kadehler, otellerde toplanamadan kalmis bavullar vs. olmasidir. Hayat oylece yarim birakilmistir Kapali Maras'ta ve butun o gorkemli yasam bir anda sesslige burunmustur.
Sehir,mudahale sirasinda oylece terk edilip kendi halinde birakilmistir.
Senelerdir imara kapali olan bogede bulunan oteller, eglence mekanlari, bankalar, galeriler muazzam derecede buyuk ve ihtisamli gorunmektedir. Her detay cok iyi dusunulmus, konfor en ust seviyede tutulmustu sehirde.
Hatta Rum muteahhitler plajlara dokmek icin Misir'dan altin sarisi col kumu dahi getirtmislerdir.
Bir zamanlar hayat dolu olan bu sehrin kohne ve ic burkan goruntusu savaslarin anlamsizigini da yuzumuze vurmaktadir adeta.
Bir gun olur da yolunuz Kibris'a duserse ve tabir-i caizse zamanda yolculuk yapmak isterseniz muhakkak rotanizi Kapali Maras'a cevirmelisiniz.
Eski yapilar, eski yollar ve yagmalardan geriye kalan eski esyalar.. Ic ice girmis bu ihtisami ve perisanligi gorunce tuyleriniz diken diken olacaktir.
Kibrisa birçok kez gidip ancak uzaktan bakmakla yetindigim tek yer. Uzaktan fotoğrafın çekilmesi bile yasak ;s Içine girip gezebilmek o tarihî atmosferi biraz da olsa hissedebilmek isterdim. Nasip;d
Benim de gezip ,görmek istediğim yerlerden. Bir gün mümkün olur belki de. Olmadı kaçak göçek bir şekilde girmek gerek : ))