Oyun Karalama Defteri

Forum oyun
Konu sahibi son olarak 19 gün önce görüldü
20 yaşında kuryelik yapan üniversite öğrencisi çocuğun dağıtım yaparken hiç tanımadığı bir suç makinesi tarafından sebepsizce defalarca bıçaklanması haberini yeni gördüm, sarsıldım tam anlamıyla. hiç tanımadığım şu çocukcağızın başına gelen şu olay, az evvel gördüğüm o masum yüz mahvetti ya beni. onurlu bi yaşam sürüp yok olmak ne zor iş kimileri için... acılar içinde kavrulursun, ölmek için yalvarır da ölemezsin umarım.

@malumatfuruş şimdi ben de bu konuda @Plesk'in paylaşımından gördüm... bu tarz haberlere denk geldiğim her an kendimden uzaklaşıp dünyayı sorguluyorum, varoluşsal krizlere düşüyorum, bir an için mağduru, ya kardeşim ya da bir yakınım olsaydı diye düşünüyorum... önce kan beynime sıçrıyor, sonra yüreğime bir yumru oturuyor. kaç ulan şu sosyal medyadan diyorum, yok kaçamıyorsun.

@malumatfuruş şimdi ben de içini dök kısmında @Plesk'in paylaşımından gördüm... bu tarz haberlere denk geldiğim her an kendimden uzaklaşıp dünyayı sorguluyorum, varoluşsal krizlere düşüyorum, bir an için mağduru, ya kardeşim ya da bir yakınım olsaydı diye düşünüyorum... önce kan beynime sıçrıyor, sonra yüreğime bir yumru oturuyor. kaç ulan şu sosyal medyadan diyorum, yok kaçamıyorsun.

tamamen aynı fikirdeyim, hayatın insanın başına neler getireceği belirsiz. benim başıma gelmez diyemiyorsun hiçbir şey için. umutsuzluk hissiyle dolup taşıyorsun. fakat bir süre sonra hayat eski akışının içine çekiyor yeniden seni. akıp gidiyor bir şekilde ve alışıyoruz. insan olmak işte...

tamamen aynı fikirdeyim, hayatın insanın başına neler getireceği belirsiz. benim başıma gelmez diyemiyorsun hiçbir şey için. umutsuzluk hissiyle dolup taşıyorsun. fakat bir süre sonra hayat eski akışının içine çekiyor yeniden seni. akıp gidiyor bir şekilde ve alışıyoruz. insan olmak işte...

adını sayamayacağım onca kadın cinayetleri, şehit haberleri, masum insanların ve hayvanların katli... asıl korkutucu olan kurbağa deneyi misali gün geçtikçe bu tarz katliamların farkındasızlık - bilinçsiz bilinçlilik altında normalleştirilmeye doğru kabullendirmesinin kaçınılmaz olduğu gerçeğini insanların toplum olarak göremiyor olması... birey olarak bu tarz durumlarda vicdan muhasebemizden öte bir şey yapamıyoruz. toplum olarak örgütlenmek şart diyorum... başa bakıyorum, e balık baştan kokuyor zaten, nerden baksak tutarsızlık

Bugün nişan tebriği için eski departmanımdan bir arkadaşım geldi. O 18 yaşındayken tanımıştım onu, ergenlikten yeni çıkmış gencecik bir kızdı, ben yirmilerimin ikinci yarısındaydım. Çok güzel arkadaşlık ettik, iş alanlarımız ayrılsa bile irtibatımız hiç kopmadı. Bugün beni ziyaretinde “abla ya hani sen bana demiştin ya ‘beyza’nın genç kızlıktan genç kadınlığa evrilişine şahit olduk’ diye, onu hiç unutmuyorum” filan dedi. Ben de “e sen de benim yaş alışıma şahit oldun” dedim. “abla sende hiçbir değişiklik yok senelerdir aynısın” diye itiraz etti. “yok kızım kilo aldım” filan dedim, ona itiraz etmedi, sad story. Ühü.

Önümde güzel bi fırsat var fakat aylardır kılımı kimildatmiyorum.
Öyle garip bi bıkkınlık sardı beni

elleriyle var ettikleri enkazın dibinde ağızda sigara, ellerde çay, bir tufan kahkaha
karışıyorlar karanlığa her gece.

Kalbim atıyor hızlı hızlı. Çok sıkıldım bugün…

Bu valoda agzini geyerek konusan erkolar kapatilsin
Womenslerden bahsetmiom bile .s

Bu pandalar çok tatlı ve insani tepkileri var. Keşke evde besleyebilsek…

İnsanın kendini bilmesi ve bunu tanımlaması çok güzel takdir ettim

bazı konular hakkında güzel narkozlar veriyorum yine kendime ...
hiçbirşey olmamış gibi uzaklaşıyorum ...

Çağrılmayan Yakup…
kurbağalara bakmaktan geliyorum.
Bütün iskemleler ağır ve hastalıklı.. bir gidip bir geliyordum kendime aptallaşarak
IMG_9635.jpeg

Nefret etmeyi öğrenmek için nefret edilmek mi gerekirdi acaba? Nefret edildiğini nasıl bilirdi ki biri? Çabalamak mı gerekir nefret edilmek için? Neden sevilmemek ister ki biri? Hadi istedi, ne yapmalı ki sevilmemek için?

benim henüz 15-16 yaşlarımda matrax dinlerken, zekirdek forumda ve zeki'nin gösterilerinde tanıştığım yüz bin yıllık kankim rıza'nın, -içlikom da tanır rıza'yı- çok küçükken kadıköy'de nişanlımla aynı sokakta oturup komşu olmaları, hatta nişanlımın çok yakın bi arkadaşının kafasını taşla yarması konusu açıldı dün akşam. ve kayınvalidem rıza'yı hatırladı. ve koptuk tabi. rıza'yı o kadar severim ki, yıllardır her sorunumda akıl danıştığım -kendisine zerre faydası olmayan- bilge bir akıl hocası gibidir benim için. şimdi nişanlımı benden daha çok seviyo. sürekli takılmaya çağırıyo hahaha.
ve ben bu olayı düşündükçe dumur oluyorum. ne bu yaa? böyle şeyler hep benim mi başıma geliyo yoksa herkes birbirine görünmez bağlarla falan mı bağlı??

benim henüz 15-16 yaşlarımda matrax dinlerken, zekirdek forumda ve zeki'nin gösterilerinde tanıştığım yüz bin yıllık kankim rıza'nın, -içlikom da tanır rıza'yı- çok küçükken kadıköy'de nişanlımla aynı sokakta oturup komşu olmaları, hatta nişanlımın çok yakın bi arkadaşının kafasını taşla yarması konusu açıldı dün akşam. ve kayınvalidem rıza'yı hatırladı. ve koptuk tabi. rıza'yı o kadar severim ki, yıllardır her sorunumda akıl danıştığım -kendisine zerre faydası olmayan- bilge bir akıl hocası gibidir benim için. şimdi nişanlımı benden daha çok seviyo. sürekli takılmaya çağırıyo hahaha.
ve ben bu olayı düşündükçe dumur oluyorum. ne bu yaa? böyle şeyler hep benim mi başıma geliyo yoksa herkes birbirine görünmez bağlarla falan mı bağlı??

Bence seninki daha komik ama bende de benzer bir hikaye var:d bir iş arkadaşım var çok çok severim, eşinin görevlendirmesi sebebiyle yurtdışına taşınıyorlar, o git gel ve ayarlama sürecinde benim nişanlandığımdan haberi yok. Neyse kurumun önünde ayaküstü onu gelişmelerden haberdar ettim, bu arada ben de bir yere gideceğim, “arkadaşım aracıyla gelecek, seni de bırakalım” dedi, bu sırada nişanlımın nereli olduğunu sordu ve aslen ordulu olduğunu söyledim, o da aracıyla gelecek olan arkadaşının da aslen ordulu olduğunu söyledi. Neyse bu arada arkadaşı geldi bindik arabaya. Mehmet dedi çocuğa “lari’nin nişanlısı da orduluymuş”, çocuk ilçesini sordu, söyledim. Çocuk da o ilçeliymiş. Sonra ahaha güldük biz böyle akraba mı çıkacaklar diye :d hayır akraba çıkmadılar ama tanıdık çıktılar :d bence bütün insanlar değilse de, bazı ordulular ve kadıköylüler birbirine görünmez bağlarla bağlı…

Geri