Karalahana çorbası, "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesinde 7. oldu

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
Olm karadeniz mutfağı diye bir şey yok, ben gidince aç kalıyorum. Ne zamandı hatırlamıyorum istanbulda halde, macroda, markette balık altında kaldığımız zamanlar, karadenizde mevsimi geçti hamsi yok demişlerdi ve deniz balığı yiyemedik, rakı balığı yerli çiftlik somonuyla yapmıştık hahahha. Karadenizlilerin restoran açması yasaklanmalı…
Screenshot_20231214_125312_Gallery.jpg

serkan yeter gömdün yemeklerini.. biliyoruz biz de çok kötü olduğunudghfj
karalahana çorbasını deneme gafletine düşmedim..görselden kokusunu aldım..öh

serkan yeter gömdün yemeklerini.. biliyoruz biz de çok kötü olduğunudghfj
karalahana çorbasını deneme gafletine düşmedim..görselden kokusunu aldım..öh
Karadenize gidince yapabileceğin en iyi şey sabah akşam kuymağa pide banmak olabilir anca gahshshdh yok abi, karadeniz kahvaltısını bile en iyi istanbulda yapabiliyorsun, samsunun döneri, bilmem nerenin pidesi, mısır ekmeği, bunlar en iyi istanbulda. Cafede çay bile kötü zift gibi…

karadeniz turu yaparken ne yediğini açıkla ayehamur, madem bu kadar bokladın… uno premium ekmeğine jambon mu koydun da gezdin?
+ dönerin iyisi artvin’dedir, cahil cahil konuşmayın. ben sevmem o ayrı.

Yazık garibim de karadeniz mutfağı kapatılsın yazmış yukarıda olm, sahile gidiyorsun bira patates yaparsın di mi, şişe bira bile kötü, patates çiğ agshdjjdjf
nilüfer'in herkese dislike vermesi ama "siz şundan hiç yemediniz herhalde" gibi bi laf edememesi daha da yazık dkfkg

döner yemek için mutlaka erzurum’a uğrayın arkadaşlar üüf…
artvin merkez’e gittim bildiğin dağ.. aşağısı uçurum. en tepede avm. neresinde döner yapıyorlar melo….

Pideleri güzelllllll hele ilk yaptığında

döner yemek için mutlaka erzurum’a uğrayın arkadaşlar üüf…
artvin merkez’e gittim bildiğin dağ.. aşağısı uçurum. en tepede avm. neresinde döner yapıyorlar melo….
erzurumlular bizden öğrendi zaten… artvin’de kimse alışveriş yapmaya heveslenmesin, tüketim çılgınlığına son verelim diye avm’yi öyle bir yere yaptılar :emoji_writing_hand: her şey planlı… sjsja. dede kebap en iyisi lena, ardanuç’ta. bana o kadar sek et dokunuyor ama sevenler için bir numara… tabii öğleden önce gidip sıraya girmeniz lazım.

o değil de bir de mısır çorbası gibi bir şey yapıyorlardı. o da güzeldi bak.... karadenizliler yapın da çağırın bir gün.... @yeLda hanımcanım siz biliyor musunuz?.... elinizden yemek isterim.........

Bizde bir değişik versiyonu yapılıyor, Nyctophilia'nın bahsettiği gibi yoğurtlu değil. Ama anneme sordum yoğurtlu olanını da biliyor. Lezzetli yemek alternatifimiz az olsa da sana en leziz tatları ellerimle tabii ki hazırlarım Stockholmcüğüm.. :)

Görele'li arkadaşlar pidelerinin başka hiç bir yerde bulunayacağını söylerdi. Ben Pide'den anlamıyorum sanırım, farkı göremedim. Gurbet'te herkes memleketinin toprağını suyunu özler ve abartır. Mutfağımız o kadar da kötü değil. Yörelere göre farklı. Yoğurtlu Mısır çorbasını ilk sizden duydum meselâ. Balığı da aslında sevmem ama gözlere iyi geliyor diye kendimi zorluyorum. Hamsi'nin kılçıklarını ayıklamak kadar gıcık bir uğraş ta bilmiyorum. Ama Kara Lahana milli yemek. Neredeyse her şeyde kullanılıyor. Çünkü her yerde yetişiyor ve zor koşullardan en az etkilenen sebze türü. (Şahsen hiç sevemedim) Annem nedense bayılıyor.

Kara lahana çorbasını seviyorum ayrıca taste atlas kim lan diyip sitelerini ziyaret ettim, about us kısmına girip kendilerinin kim olduğuna baktım… Illuminati olabilirlerdi neticede… Kendilerini anlattıkları bölümde “Seyahat edin, araştırın, yiyin, için…Yöresel yemekleri keşfedin, takdir edin ve yemekleri yapan kişilere saygı duyun” gibi bir paragraf vardı… Hani nerede respect, nerede appreciate…Ayrıca en beğenilen yemekler listesinde, hünkar beğendi gibi mükemmel bir yemeği 77. Sıraya koymuşlar, hünkar beğendinin önüne bulamaç gibi yemekleri yerleştirmişler, çok sinirliyim

karadeniz turu yaparken ne yediğini açıkla ayehamur, madem bu kadar bokladın… uno premium ekmeğine jambon mu koydun da gezdin?
+ dönerin iyisi artvin’dedir, cahil cahil konuşmayın. ben sevmem o ayrı.
Ramazan ayı olduğu için restoranlar yemek vermedi, iftar sonrası da yanımızda köpeğimiz olduğu için almadılar içeri, uçsuz bucaksız bahçelerine bile sokmadılar hahah benzinlikten biskrem alıp yedik…

Geri