Karalahana çorbası, "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesinde 7. oldu

🕒 Konu sahibi 7 saat önce aktifti
karalahana corbasi nasil dunyanin en kotu 100 yemegi listesinde olabilir yav. ben cok cok cok seviyorum (ok, ultra karadenizli here). bunun yerine sirgan yemegi dunyanin en kotu 100 yemegi listesinin 7. sirasinda olmaliydi ya. su an aklima geldi. ben turkiye'nin guneydogu sehirlerini gezdigim esnada ac kaldigimi hatirliyorum. her yerde yemek var, evet, her yerde ET var, evet, ama damak tadima uygun yemek yoktu. oradayken canim bir karalahana corbasi cekmisti mesela. vay be. demek ki dunyanin en kotu 100 yemegi listesinde 7 numero. vaaaaaay be.

• Alkış
Tepkiler: W
Aynen basiyorlar aciyi basiyorlar aciyi ne bicim sindirim sistemleri var....

Jersey yetiştiriciliği yapılan bi topraga yemek kültürü fakir diyebilmek için sabahları kahvaltıda ciğer kavurma falan yemek gerekir sanırım.
Icinde et namına bi sey olmayan her şeyi eliyolar

sirgan yemegi geciyor mu listede? bak iste bunu merak ederim :d listeyi paylasacak olan varsa paylassin :d

arkadaslar, sirgan yemegi (/corbasi) ile tanistirayim:
1702668149204.png

dusmanlara yedirebileceginiz bir corba, a la karadeniz mutfagindan. moi moi.

Ya da bu ic anadolu bolgesinde şlup şlup yuttuklari arabasi corbasi :d hupletirken nasil bogazda kalmiyor hayret....

Haksızlık edilmiş, En kötüde 1. olmalıydı.
İstanbul'da yeni açılan ve her şeyi Karadeniz'den getirme fetişi bulunan yöresel restoranlarda ilk 3-5 ay bu çorbayı bulursunuz. Daha sonraları menuden bir anda yok olur ve yerini klasik mercimek veya ezogelin alır. Çünkü Karadenizliler dışında bir kişiden dahi " bu çorbayı beğendim" cümlesini duymadım. Ama Karadenizliler herkesin beğenebileceği zannına kapılıp gururla bu çorbayı menunun ilk sıralarına yazarlar işte.

arabaşı çorbasının özellikle tavşan etiyle yapılanı çok lezzetlidir ama hamur yutma kısmı herkese hitap etmez. göze de hitap etmiyor, bi itici... bu dayı videoya çekildiğini bildiğinden geyiğine löp löp yutuyor, yoksa hamuru çiğnemeden çorbadan da bi kaşık alıp birlikte yutması lazım. böylece boğazda da kalmaz. ender gelişen osasuna atakları gibi ilk defa memleketimin daha iyi olduğu bir meseleyle karşı karşıyayız, bu konu geride kaldıkça hortlatılsın

“Türkiye'nin En Kötü Yemeği” seçilmişti; satışları patladı, fiyatı arttı

Gastronomi dünyasının en prestijli platformu Taste Atlas, 2023 yılının en kötü yemeği listesini geçen gün açıkladı. Listeye karalahana çorbası yedinci sıradan giriş yaptı.

Karadenizliler bu listeye ayaklanınca birçok kentte 'karalahana' etkinliği yapıldı, etkinlikte çorbalar dağıtıldı.

Öyle ki karalahananın satışları patladı, fiyatı 2 katına çıktı.

Pazarda bağı 5 liraya satılan karalahana talebin artmasıyla 10 liraya yükseldi.

Kaynak

Mısır ekmeğini banıp banıp yemek vardı.
Mısır ekmeğinin uzerine tereyagi bi de yayık ayran
Üf

“Türkiye'nin En Kötü Yemeği” seçilmişti; satışları patladı, fiyatı arttı

Gastronomi dünyasının en prestijli platformu Taste Atlas, 2023 yılının en kötü yemeği listesini geçen gün açıkladı. Listeye karalahana çorbası yedinci sıradan giriş yaptı.

Karadenizliler bu listeye ayaklanınca birçok kentte 'karalahana' etkinliği yapıldı, etkinlikte çorbalar dağıtıldı.

Öyle ki karalahananın satışları patladı, fiyatı 2 katına çıktı.

Pazarda bağı 5 liraya satılan karalahana talebin artmasıyla 10 liraya yükseldi.

Kaynak
karadenizliler fındık ve karalahana dışında bir şeye ayaklansa zaten ülke kurtulacak ama mümkünü yok...
afiyet olsun, yarasın hepsine.

Geri