Karalahana çorbası, "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesinde 7. oldu

🕒 Konu sahibi 6 saat önce aktifti
annemle erkek kardeşim geleneksel senede 2 veya 3 kez bunun için plan yapıp uyguluyorlar ...
aşırı iyi göçmen yemeklerinin kıymetini anlamak için mi…. gidip puççiri munçika gibi şeyler yapmak varken bu eziyete katlandıkları için anneni öpüyorum :*

o değil de bir de mısır çorbası gibi bir şey yapıyorlardı. o da güzeldi bak.... karadenizliler yapın da çağırın bir gün.... @yeLda hanımcanım siz biliyor musunuz?.... elinizden yemek isterim.........

o değil de bir de mısır çorbası gibi bir şey yapıyorlardı. o da güzeldi bak.... karadenizliler yapın da çağırın bir gün.... @yeLda hanımcanım siz biliyor musunuz?.... elinizden yemek isterim.........

Mısır çorbası yoğurtlu.
İçinde arpa ve barbunya da var.
Soğuk tüketilir.

Kışın bir tek Kara Lahana yetişiyor bahçelerde. O da olmasa insan ırkı tükenmiş olurdu.
Kara Lahana üzerine Kar yağmadan yenmez zaten. Pişirmesini ve zamanlamasını bilmeyene tabi ki kötü gelecek. (Ben de sevmem:))

mısır corbasoni soğuk yiyenin nendine saygisi yoktur.

Mısır Çorbası güzeldir. Ama sağlığa çok zararlı. Nerede doyduğumu anlayamıyorum. Bir Tencere yesem yerim valla. (Tencere küçük olsun.:))

Sac'da pişirilmiş Mısır ekmeği ve Kış yoğurdu. :)
Mancar'a sarılmış Taş fırınında pişirilen kışlık ekmek.
Çocukluğumdan hatırladığım şeyler bunlar.

Bizimkisi Fasulye çorbası gibi. Bütün Mısır taneli.

Bir gün Kıbrısa gittim akraba ziyaretine ve düşündüm ki, Kıbrıs tatlısı asıl yerinde yenir. Ama kimse orada bilmiyordu. Sanırım o da Karadeniz icadı.

1) bafra pidesi
2) tuzlanmış tereyağı
3) rize kavurması

bu üçü hariç karadeniz mutfağını komple yakacağız deseler iyice emin olun kül olduğuna derim.
Olm karadeniz mutfağı diye bir şey yok, ben gidince aç kalıyorum. Ne zamandı hatırlamıyorum istanbulda halde, macroda, markette balık altında kaldığımız zamanlar, karadenizde mevsimi geçti hamsi yok demişlerdi ve deniz balığı yiyemedik, rakı balığı yerli çiftlik somonuyla yapmıştık hahahha. Karadenizlilerin restoran açması yasaklanmalı…

Son düzenleme:
Geri