Karalahana çorbası, "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesinde 7. oldu

🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
Otantik yemek tarifleri, yemek eleştirmeni incelemeleri ve yemekler hakkında araştırma makalelerinin bulunduğu TasteAtlas sitesinde, Karadeniz mutfağının vazgeçilmez yemeği karalahana çorbası, dünyanın en kötü yedinci yemeği seçildi.

Geleneksel yemekler için deneyimsel bir çevrimiçi seyahat rehberi olan TasteAtlas, yayınladığı "Dünyanın En Kötü 100 Yemeği" listesinde karalahana çorbasına da yer verdi. Çorba, en kötü 100 yemek arasında yedinci oldu.

Makalede, geleneksel bir Türk çorbası olduğu vurgulanan lahana çorbasının içerik ve tarifi de paylaşıldı.

Kaymaklı kayısı da listeye girdi
Öte yandan listeye giren bir diğer Türk yemeği de kaymaklı kayısı tatlısı oldu.

Tatlı, listede elli dokuzuncu sıraya yerleşti.

Kaynak

1702505572774-en-son-ozel-haber-psd-si-1.jpg
1702505590675-ererr.jpg

Hahahah tadını da kokusunu da çok iyi hatırlıyorum. Rahmetli anacığım sobanın üstünde pişirirdi bunu. Saatlerce o kokuya maruz kalırdık. Bahçede lahana hiç bitmezdi, ne sarması ne çorbası, hep bir şeyini yapardı.

Mantıklı bir seçim olmuş ama daha kötü yemekler de var...

Maalesef ki kötü. Mecbur kalmadıkça yemek istemem. Sarmasını da yapıyorlar.

Dünyanın en kötü yemekleri listesine girmiş sabah okumustum da zjxdjd
Hiç yemedim ama bilmem

-Ne safosum ya konuda da onu demiş zaten-

Görsel olarak rahatsız edici gelmiş olabilir.
Kaymaklı kayısı tatlısını da hiç bilmiyorum.

Olm adamlarda arazi yok ki tarım yapsın hayvancılık yapsın. Ne bulursa kazana atıp kaynatmışlar mecburen. Yani karalahana çorbası zevkten yapılan bir şey değil ki güzel olsun. Aşure de öyle. Gemide ne varsa katıp kaynatmış adam. Böyle seyler sıralamaya sokulmaz

gina geldi malatyalılarin her şeye kayısı koymasindan zaten

isabet olmuş, 1 kere yeme gafletinde bulundum. çok kötü yav.

Ne anlarsınız siz ya.
Kuyruk yağı da katcan içine püf noktası bu.
Sarmasına bile kötü diyenler var.
Gidin tarantula çorbası için

1) bafra pidesi
2) tuzlanmış tereyağı
3) rize kavurması

bu üçü hariç karadeniz mutfağını komple yakacağız deseler iyice emin olun kül olduğuna derim.

1) bafra pidesi
2) tuzlanmış tereyağı
3) rize kavurması

bu üçü hariç karadeniz mutfağını komple yakacağız deseler iyice emin olun kül olduğuna derim.
yavrucum, sen yemeklerde maydanoz, dereotu, karnabahar, brokoli vb. şeyleri ayıklayan biri olarak, bence mutfak konularına hiç karışma..... sen saçma sapan bir şey daha yemiyordun, neydi o? domates miydi?....

trabzonluların ahı üzerinize olsun tiplere bak, siz kimsiniz de onaylıyorsunuz… bunu sadece trabzonlu olarak ben onaylayabilirim. evet haklılar çok kötü :( bunun için toplanan bir sülalem olduğunu hatırladıkça üzülüyorum; karalahana çorbası ayini…

yavrucum, sen yemeklerde maydanoz, dereotu, karnabahar, brokoli vb. şeyleri ayıklayan biri olarak, bence mutfak konularına hiç karışma..... sen saçma sapan bir şey daha yemiyordun, neydi o? domates miydi?....
ben bir insanın bunları severek yiyebileceğine ihtimal vermiyorum ya, öğrenilmiş çaresizlik kjdfj

ben bir insanın bunları severek yiyebileceğine ihtimal vermiyorum ya, öğrenilmiş çaresizlik kjdfj
e ben.... ne zaman şinitzel yemek istesen, ona göre sipariş veriyorum ben de. senin tabağındakileri sebze garnitürlerini rahat rahat yiyebilmek için.... EVET SEVEREK.kdshj

Kaymak ve kayisiya yan yana gelince kötü nasıl denebilir ayrica

trabzonluların ahı üzerinize olsun tiplere bak, siz kimsiniz de onaylıyorsunuz… bunu sadece trabzonlu olarak ben onaylayabilirim. evet haklılar çok kötü :( bunun için toplanan bir sülalem olduğunu hatırladıkça üzülüyorum; karalahana çorbası ayini…
annemle erkek kardeşim geleneksel senede 2 veya 3 kez bunun için plan yapıp uyguluyorlar ...

Geri