Karaköy

• Kullanıcı Jose
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forum Meydanı
Konu sahibi son olarak 4 gün önce görüldü
Karaköy, İstanbul'un Beyoğlu ilçesine bağlı semt​

Cihangir den assagi sallaninca ara sokaklardan gecip Namlı ya varıp çay içtikten sonra, kadıköy iskelenin oraya yetisince hemen orada midyeci amca var işte, işte orası benim kalbimin attığı yer:p
Icin de Dem ve Nar gibi mükemmel çay evlerinin olduğu harikulade semt. Çok severiz.

Forumda bi yerde okudum karakoy denilince akla genelev gelenler varmış. Istanbulda yaşamayan birinin aklına bunun gelmesi doğaldır diyip geçiyoruz.

*Güllüoğlu Baklava'nın orjinal şube olarak bulunduğu tek yer.

nerde geçerse geçsin ismiyle negatif etki yaratan semt.

Bünyesinde, dar sokakları, Güllüoglu Baklavasını, katlı otoparkını, Köşkeroğlu Tatlıcısını, Karaköyüm Restaurantını, Kadıköy iskelesini, Balıkçıları, simitçileri, Galata Köprüsünü ve tarihi binaları barindiran semt. Iyidir severim. Kafa dinlenecek bi yer.

Hırdavatçı ve elelktrik piyasasının kalbi.
20m2 dukkanı çok fahiş rakamlara kiralayabiliyorlar.
Tamamen ahşap mimari olan selahattin eyyübi zamanlarında yapılmıs arap camisiylede meşhurdur.
Balık pazarına da ugramamanız tavsiye edilir.

Balık pazarının hemen üstünde ki o kısa yol un çıktığı sokak arasında bildiginiz sanat var.... en sevdiğim 2. Semt ...
Ufak ama şirin kaliteli mekanları fransız gecidinin hemen bitimindeki "bej' gibi bir şarap evini kesfettigim yer.
Ama hala yemek yemek için guzel bi yer bulamıyorum sebebini gelince her yer balık....
Alternatif için yeni yerler arıyorum : )

Nedense aklıma direk Zürafa sokak geliyor sanırım içim fesat evet evet sanırım öyle..

Ya filbooks'a niye bu kadar dolusuyorsunuz arkadaşlar gidin diğer yerlerde oturun.
Neyse istanbulda ki en sevdiğim semtlerden biridir.

Karaköyü duyunca ilk aklıma gelen şey baya ünlü yermiş ama daha sonra cafeleri falan çok güzelmiş öyle demişti buradan biri kimdi o çıksın hemen? :nee:

2010 2011 de hiç bir anlam ifade etmeyen elektronik parçacılar için adres olarak verilen bir yerdi. Bi tur atılacaksa Beşiktaş tan başlardı kuzeye doğru ..
Son 3 4 yılda açılan lüks ve şık mekanlarla adından sıkça söz ettiren bir semt haline geldi ..

Milli takımın kamp alanı.
Erkeğin şeysinin kadının şeysine gittiği mekan

Güzel Kelimeler Dükkanı için gidiyorum arada bir.

zürafa sokağın dili olsada yeğenlerini gezdirmeye getiren o dayıları amcaları anlatsa , 90 larda kapılarında duran bekçilerin sararmış bıyıkları ardından gülerek , paran yoksa 1 paket sigaraya içeri soharım yeğenimli
pazarlıklarını anlatsa , oysaki orda yanlızca 1 sokakta vardı bu tarz durum
güzelim karaköyün küçük amsterdam olarak anılmasının sebebi bi takım abazaların kapılarında bacalarında yatarak tüm gün izlemesiydi sadece.. böreğiyle meşhurdur normalde restorantlarıyla , meşhur köfteci sami ustayla

geçtiğimiz cumartesi oradaydık ve inanılmaz bir kalabalık vardı oturacak yer bulamadık. ben şarap içelim diye tutturduğum için bir kadeh şaraba 25 tl verip çıktım benden sonra maria ne yaptı bilmiyorum :d
son zamanlarda popüleritesi arttı yukarıdaki arkadaşlar bayağı eski zamanlarında kalmışlar anlaşılan uzun zamandır gitmiyorlar. tavsiye ederim gidin,görün güzel mekanlar var. :d

Geri