Kapadokya'dan Kareler

• Kullanıcı Özlem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Türkiyeden Kareler
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
aaa öylemi haberim olsun geldiğinde Barış'cım :)
Tabiki Özlem’cim çok sevinirim. Pandemide 1 buçuk yıldır ertelediğimiz bir proje için gelecem. Kapanma olmaz diye düşünüyorum artık bana da hem gezme hem iş olacak.

Haber veririm canım.

Eyvallah Barış. Turistler için güzel eğlence, bizimkiler anca sanal tura katılıyor :)

Herkes bütçesine göre yaşıyor ya. Turistlere belki dokunmuyor ama Türkiye’den 3 kişilik bir aile için o ay ekonomisini sarsacak. Onu düşünüyor bir de çıkıp elime şıçaydım boşa para ödedim demek var : )

Herkes bütçesine göre yaşıyor ya. Turistlere belki dokunmuyor ama Türkiye’den 3 kişilik bir aile için o ay ekonomisini sarsacak. Onu düşünüyor bir de çıkıp elime şıçaydım boşa para ödedim demek var : )
3 kişilik aile 7500tl ödemek zorunda kanka hiç sorma.

Bu paraya ben Singapore için gidiş dönüş bileti alıyorum be haha

Tabiki Özlem’cim çok sevinirim. Pandemide 1 buçuk yıldır ertelediğimiz bir proje için gelecem. Kapanma olmaz diye düşünüyorum artık bana da hem gezme hem iş olacak.

Haber veririm canım.
Yok canım artık kapatmazlar kolay kolay..Hem vakitte var daha o zamana kadarda zaten biter inşallah.Bende çok sevinirim haberleşiriz o halde canım.

Son düzenleme:
yılın harika bi zamanına denk getirip gitmiş olmanın haklı gururunu yaşıyorum..... tek tük turist.... hafta sonu sokağa çıkma yasağı, sıfır yerli halk..... hes kodu zorurunluluğu olduğu için gelemeyen gurbetçiler..... bütün kapadokya benimdi sanki..... balon 50 yüroydu..... arkadaş, taksitle maksitle bas bin işte salaklık...... ben gezmeye gideceğim zaman rabbim bu ülkeden pandemileri eksik etmesin inşallah..... :emoji_innocent:

4a8on70.jpeg

Ben anlamıyorum. Kapodokya ne, neresi. Mesele bacaysa Malatyadada var peri bacası. Kapodokya sayılır mı.

Ben anlamıyorum. Kapodokya ne, neresi. Mesele bacaysa Malatyadada var peri bacası. Kapodokya sayılır mı.
Hayır çünkü Kapadokya ismi sadece bu bölgeyi tanımlar yani peri bacası olan her yeri tanımlamak için verilmiş bir ad değildir.

Kapadokya Aksaray Tuz Gölü fayı ile Niğde Ecemiş fayı dahil Kayseri’ye kadar olan bölgeyi kapsar. Dünyada benzer topoğrafik bölgeler olmakla beraber Kapadokya bu konudaki en büyük alanlardan biridir. Kapadokya’yı eşsiz kılan özelliklerden biride diğer benzer bölgelerden farklı olarak insanlar tarafından bir yerleşim bölgesi olarak kullanılmasıdır.

M.Ö 6. Yüzyıla kadar devam eden Geç Hititler dönemi Perslerin bölgeyi işgal etmeleri ile bitmiştir. Kapadokya ismini Pers dilinden almıştır ve Kapadokya bu dilde Güzel Atlar Ülkesi demektir

Kaynak

Geri