Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.

Bu projenin bize avantajı yok ha Amerika'yı karşımıza almamak avantajsa evet ama diğer türlü her yönden ülkemizi tahrip edecek.Erdoğan olası savaşta aşikar taraf olmak istemiyor. Haklı. Yoksa "tarafım" der ve zaten montrö düşer. Takmazsin kimseyi. Ama işte o zaman İstanbul nasıl bombalanır hayal etmek zor degil. Yani seçeneği yok, yapmak zorunda. Ha bu haliyle avantajımız olabilir. Amerika'yı karşına almak istemezsin. Ama gidip de ticaret gemisi geçecek demeyin bana. Mühendisler anlayacaktır. Kanalın planlanan derinlik ve genişliği ticariler için yetersiz zaten.
Cool cuğum niye böylesin sen kalem kalemde anlattım ama yok..Kendi yazdığında kendini ne güzel ele vermişsinBravo aynen değil mi boğazlar için geçerli
Ler lar eki @kLara cım çoğul ektir, tek bir boğaz için kullanılmaz.
Montrö Sözleşmesi boğazlar için geçerli KANAL için değil ve kanal yapılırsa ve açılırsa Amerika hem savaş gemilerini hem de uçak gemilerini Karadenize çıkarttğı zaman seni görmek isterim. Çünkü Rusya, Amerika için bir tehdit ve soğuk denizlere ulaşamayan Amerika gemilerini bu kanalla rahat bir şekilde parasını ödeyip sokacak.
Boğazlar diyor bak
Çanakkaleye de mi kanal yapacaksınız o zaman olurr agsgshddjdHatta Ankara’ya da yapın siz bu gidişle hızınızı almayıp
Şimdi @kLara cım sana daha ayrıntılı anlatayım coğrafya konusunda eksiğin var sanırım..
Çanakkale boğazından geçmeden Ege’den Marmara’ya gemi sokamazsın. Boğazlarla ilgili savaş gemileri hükmü de geçerli olduğuna göreEe..
Neyse ben sana atlas atayım denizlerin yerini karıştırdın sanırım
Ege denizinden Marmaraya kanal yapılsa da yapılmasa da Savaş gemisi geçemez.. Geçmesinin de anlaşma da şartları vardır..
Ben bu konuyu araştırdım böyle, Mötro da özel olarak sadece İstanbul boğazı diye hüküm yok her iki boğazı kastederek yazılmış savaş gemisi geçme konusu
Lütfen bir şeye muhalif olurken İmamoğlu zekasıyla değilde, gerçeklerle yapın bunuÜlkemiz artık sözcü ile yeniakit arasına sıkışmaktan kurtulsun
Ekli dosyayı görüntüle 32480
Yukarıda olan İstanbul Boğazı
Aşağıda ve batı da olan Çanakkale
Möntro anlaşmasının hükümleri her iki boğazı da kapsıyor..
Çanakkaleden geçemeyecek bir gemi kanaldan geçecek diyorsanız ilginçmişMarmaraya belki karadan yürüterek geçirirseniz anca ashdhdjr o zaman haklı olursun.. : D
İyi güldürdünüz beni thanksBunları da @kLara için anlattım sırf başkası olsa değer verip yazmam bile kıymetini anla işte
![]()

bunak senin dedendir jkfsAl ise. Bir bunak daha. Ula Rusya sıcak deniz olayını Suriye'yi ilhak ederek Lazkiyeden sağladı zaten. Eğer bu iş russia ve ABD için win win olsaydı, bugün samsunu Antalya'ya kanalla bağlar, yozgatli çomarı denizle bulustururduk
sdgfbhjmngfsedgtyuıjtgrewergyuıkyhrwsqaKurunun yanında yaş yanmasın diye çalışıyor bu iktidar klara. Hayalindeki 1950 Türkiyesi yok artık. Bunu kabul edin. Ülke Projeler ülkesi oldu. Bu arada istikbal göklerdedir.
Siha sezgine selamlar
Hakaret etti diye eleştirene bakınız ..He bide Oggy Kamil beye adından dolayı hakaret etmiş.
Ulan senin adın Muhammed. O güzel ismin yüz karası olduğunu düşünmeden insanlara ne sarıyosun? Her lafında müslümanlara hakaret eden sen, git adınıni değiştir önce.
Cincon, contiri falan yaptır adını.
Hahahaa shehehw oggye laf sokmuş ahshsgssHe bide Oggy Kamil beye adından dolayı hakaret etmiş.
Ulan senin adın Muhammed. O güzel ismin yüz karası olduğunu düşünmeden insanlara ne sarıyosun? Her lafında müslümanlara hakaret eden sen, git adınıni değiştir önce.
Cincon, contiri falan yaptır adını.