Kanal İstanbul...

Konu sahibi son olarak 7 gün önce görüldü
Proje Amerikan projesi. Lan bu iş askeri değil madem Putin Erdoğan'ı çağırıp niye "aman ha sakın" dedi. Finansman Qatar

Son düzenleme:
Erdoğan olası savaşta aşikar taraf olmak istemiyor. Haklı. Yoksa "tarafım" der ve zaten montrö düşer. Takmazsin kimseyi. Ama işte o zaman İstanbul nasıl bombalanır hayal etmek zor degil. Yani seçeneği yok, yapmak zorunda. Ha bu haliyle avantajımız olabilir. Amerika'yı karşına almak istemezsin. Ama gidip de ticaret gemisi geçecek demeyin bana. Mühendisler anlayacaktır. Kanalın planlanan derinlik ve genişliği ticariler için yetersiz zaten.

Kendi yazdığında kendini ne güzel ele vermişsin :D Bravo aynen değil mi boğazlar için geçerli :) Ler lar eki @kLara cım çoğul ektir, tek bir boğaz için kullanılmaz.
:D

Montrö Sözleşmesi boğazlar için geçerli KANAL için değil ve kanal yapılırsa ve açılırsa Amerika hem savaş gemilerini hem de uçak gemilerini Karadenize çıkarttğı zaman seni görmek isterim. Çünkü Rusya, Amerika için bir tehdit ve soğuk denizlere ulaşamayan Amerika gemilerini bu kanalla rahat bir şekilde parasını ödeyip sokacak.

Boğazlar diyor bak :)
Çanakkaleye de mi kanal yapacaksınız o zaman olurr agsgshddjd :D Hatta Ankara’ya da yapın siz bu gidişle hızınızı almayıp :D
Şimdi @kLara cım sana daha ayrıntılı anlatayım coğrafya konusunda eksiğin var sanırım..

Çanakkale boğazından geçmeden Ege’den Marmara’ya gemi sokamazsın. Boğazlarla ilgili savaş gemileri hükmü de geçerli olduğuna göre :) Ee..

Neyse ben sana atlas atayım denizlerin yerini karıştırdın sanırım
Ege denizinden Marmaraya kanal yapılsa da yapılmasa da Savaş gemisi geçemez.. Geçmesinin de anlaşma da şartları vardır..

Ben bu konuyu araştırdım böyle, Mötro da özel olarak sadece İstanbul boğazı diye hüküm yok her iki boğazı kastederek yazılmış savaş gemisi geçme konusu

Lütfen bir şeye muhalif olurken İmamoğlu zekasıyla değilde, gerçeklerle yapın bunu :) Ülkemiz artık sözcü ile yeniakit arasına sıkışmaktan kurtulsun :)

CAD99CBF-4DC9-4BE8-83AF-A402A756E26C.jpeg

Yukarıda olan İstanbul Boğazı
Aşağıda ve batı da olan Çanakkale

Möntro anlaşmasının hükümleri her iki boğazı da kapsıyor..

Çanakkaleden geçemeyecek bir gemi kanaldan geçecek diyorsanız ilginçmiş :) Marmaraya belki karadan yürüterek geçirirseniz anca ashdhdjr o zaman haklı olursun.. : D :D

İyi güldürdünüz beni thanks :D Bunları da @kLara için anlattım sırf başkası olsa değer verip yazmam bile kıymetini anla işte :emoji_stuck_out_tongue:

Erdoğan olası savaşta aşikar taraf olmak istemiyor. Haklı. Yoksa "tarafım" der ve zaten montrö düşer. Takmazsin kimseyi. Ama işte o zaman İstanbul nasıl bombalanır hayal etmek zor degil. Yani seçeneği yok, yapmak zorunda. Ha bu haliyle avantajımız olabilir. Amerika'yı karşına almak istemezsin. Ama gidip de ticaret gemisi geçecek demeyin bana. Mühendisler anlayacaktır. Kanalın planlanan derinlik ve genişliği ticariler için yetersiz zaten.
Bu projenin bize avantajı yok ha Amerika'yı karşımıza almamak avantajsa evet ama diğer türlü her yönden ülkemizi tahrip edecek.

Kendi yazdığında kendini ne güzel ele vermişsin :D Bravo aynen değil mi boğazlar için geçerli :) Ler lar eki @kLara cım çoğul ektir, tek bir boğaz için kullanılmaz.
:D

Montrö Sözleşmesi boğazlar için geçerli KANAL için değil ve kanal yapılırsa ve açılırsa Amerika hem savaş gemilerini hem de uçak gemilerini Karadenize çıkarttğı zaman seni görmek isterim. Çünkü Rusya, Amerika için bir tehdit ve soğuk denizlere ulaşamayan Amerika gemilerini bu kanalla rahat bir şekilde parasını ödeyip sokacak.

Boğazlar diyor bak :)
Çanakkaleye de mi kanal yapacaksınız o zaman olurr agsgshddjd :D Hatta Ankara’ya da yapın siz bu gidişle hızınızı almayıp :D
Şimdi @kLara cım sana daha ayrıntılı anlatayım coğrafya konusunda eksiğin var sanırım..

Çanakkale boğazından geçmeden Ege’den Marmara’ya gemi sokamazsın. Boğazlarla ilgili savaş gemileri hükmü de geçerli olduğuna göre :) Ee..

Neyse ben sana atlas atayım denizlerin yerini karıştırdın sanırım
Ege denizinden Marmaraya kanal yapılsa da yapılmasa da Savaş gemisi geçemez.. Geçmesinin de anlaşma da şartları vardır..

Ben bu konuyu araştırdım böyle, Mötro da özel olarak sadece İstanbul boğazı diye hüküm yok her iki boğazı kastederek yazılmış savaş gemisi geçme konusu

Lütfen bir şeye muhalif olurken İmamoğlu zekasıyla değilde, gerçeklerle yapın bunu :) Ülkemiz artık sözcü ile yeniakit arasına sıkışmaktan kurtulsun :)

Ekli dosyayı görüntüle 32480

Yukarıda olan İstanbul Boğazı
Aşağıda ve batı da olan Çanakkale

Möntro anlaşmasının hükümleri her iki boğazı da kapsıyor..

Çanakkaleden geçemeyecek bir gemi kanaldan geçecek diyorsanız ilginçmiş :) Marmaraya belki karadan yürüterek geçirirseniz anca ashdhdjr o zaman haklı olursun.. : D :D

İyi güldürdünüz beni thanks :D Bunları da @kLara için anlattım sırf başkası olsa değer verip yazmam bile kıymetini anla işte :emoji_stuck_out_tongue:
Cool cuğum niye böylesin sen kalem kalemde anlattım ama yok..

Ama çok sempatiksin TAMAM .. :D

Ulan lafa bak. Çanakkale noolacak diyo. E atarım saros körfezinde Şarköy'e bi kesik, al sana Çanakkale kanalı. Dert mi.

ABD nin Karadenize rahat girmesine
Rusların da sıcak denizlere inmesini sağlayacaktır!
Başka sözüm yok

Herkesin bir şey yazması kendince ama antlaşmanın hükümlerini okumamış olmanız ne kadar ilginç :)

İşte Türk toplumunu Kemalisti,Dincisi,Kürtçüsü,Türkçüsü ile mahveden tam olarak budur.. Gerçek ne diye bir bilincimiz yok.. Politik ideolojik gözlüklere o kadar kapılmışız ki yazılanı anlamayacak noktaya gelmişiz..

Orjinalini de atabilirim isterseniz boğazlar yazıyor, İstanbul Boğazı yazmıyor sadece :)

Metnin İngilizcesin de çoğul eki var kelimede ;) İsterseniz onu da paylaşabilirim..

Neyse her şey açık :)
Gerçek benim yazdığım gibi.. Ama siz diyorsanız ben Çanakkaleye de kanal yapacağım ya da karadan Marmara denizine bilmem kaç tonluk gemi indireceğim diyorsanız tamam anlarım :)

Cahil olmadığımı anladığınıza göre dağılabilirsiniz agsgsgss :emoji_sunglasses:

B440A133-66DB-4DB8-A6CC-B5C096AFF970.jpeg

Al ise. Bir bunak daha. Ula Rusya sıcak deniz olayını Suriye'yi ilhak ederek Lazkiyeden sağladı zaten. Eğer bu iş russia ve ABD için win win olsaydı, bugün samsunu Antalya'ya kanalla bağlar, yozgatli çomarı denizle bulustururduk

@kLara Amerikan karşıtlığını takdir ettim ama :) Bravo bunu asla kaybetme.. :)
Aynı hassasiyeti Nato ve yabancı asker konusunda göstermen dileğiyle..
Hatırlarsan İyi Parti’nin Natocu elemanları konusunda biraz çelişkili bir şeyler yazmıştın :)

Bağımsızlıkçı insanlara vatanseverlere saygım sonsuz çünkü ben de öyleyim.. :)

Neyse, bence
Türkiye’nin öncelikli konusu kanal değil zaten çok sonra belki ekonomi iyi olursa yapılsın mesele değil 50-100 sene sonra falan ama şuan çok saçma..

Konumuz,
NATO’dan Çıkış olmalıdır..
Ülkemde yabancı asker istemiyorum nokta.

Amerikan bayrağı Türkiye topraklarında sallanırken, böyle boş şeyleri konuşmanın çok anlamı yok.

ABD 1954 de Türkiye’yi esir etti halen özgür olamadık..

Al ise. Bir bunak daha. Ula Rusya sıcak deniz olayını Suriye'yi ilhak ederek Lazkiyeden sağladı zaten. Eğer bu iş russia ve ABD için win win olsaydı, bugün samsunu Antalya'ya kanalla bağlar, yozgatli çomarı denizle bulustururduk
bunak senin dedendir jkfs
Rusların sıcak denizlere inmesini, Lazkiye ye üs kurmakla sınırlı sayıyorsan
başka bişi demiyorum
Rusların da çıkarı olmasa, pütin ortalığı yıkar valla

E Putin ortalığı yıkıyor zaten. Hayır sıcak deniz diyonuz da Ruslar zaten istediği zaten boğazdan ticari gemi geçiriyor. Askeri gemi geçirip ne yapacak? Gümülcine'yi mi ilhak edecek. Ya az akıllı olun.

Bu Cahiller ( herkes cahil kelimesini ağzına sakız etmiş, sanırsın kendi aynştayyn) Marmaraya, Havalimanına, ist. ve çanakkale köprülerine de karşı değillermiydi?
Neyse, Rahmetli özalın bir lafı vardı. Bunlar bir icraate sessiz kalıyorsa onu yapmam rafa kaldırırım. Çığırtkanlık yapıyorsa temelini atarım. Bu da o hesap.
Yapılacak ve herkes caz cuz ettiğiyle kalacak.
İst havalimanı haberlerini, tartışmalarını hatırlayın. Bi milyon kişi boş yapıp duruyor.
İmamınoğlunun söykedilerine bakmayın. Kazdağlarını talan ettikleri gibi Kanalın çevresindeki arazileri toplamıştır belkide.

He bide Oggy Kamil beye adından dolayı hakaret etmiş.
Ulan senin adın Muhammed. O güzel ismin yüz karası olduğunu düşünmeden insanlara ne sarıyosun? Her lafında müslümanlara hakaret eden sen, git adınıni değiştir önce.
Cincon, contiri falan yaptır adını.

Kurunun yanında yaş yanmasın diye çalışıyor bu iktidar klara. Hayalindeki 1950 Türkiyesi yok artık. Bunu kabul edin. Ülke Projeler ülkesi oldu. Bu arada istikbal göklerdedir.
Siha sezgine selamlar

Ulan senin adın Muhammed. O güzel ismin yüz karası olduğunu düşünmeden insanlara ne sarıyosun? Her lafında müslümanlara hakaret eden sen, git adınıni değiştir önce.
Hakaret etti diye eleştirene bakınız ..
Oggy burdaki birçok adamım diye gezinenden daha adam ve cinsiyetçi yaklaşımla yaptığın şu yorumda senin kaliteni gösteriyor çok yazık..

Hahahaa shehehw oggye laf sokmuş ahshsgss

Oggy ‘i bırak Coolumsu’ya takıl sen de :D afsgsgsh
Bak hitap konusunda ben en iyiyim herkese ismiyle hitap ederim :)

Geri