Kanal İstanbul...

Konu sahibi son olarak 6 gün önce görüldü
Kanal İstanbul olmalı-olacak zaten..! Huyun kurusun CHP..

Bir haftadan bu tarafa haberleri açıyoruz Kanal İstanbul izliyoruz izliyoruz yine Kanal İstanbul. Peki neden bu kadar çok Kanal İstanbul Projesi hakkında istemeyiz de istemeyiz çığırtkanlığı yapılıyor. Herkes iyi bilir ki zamanında Atatürk Ankara'daki yol için ayırdığı arazi şeridi herkesin çok garip karşıladığı Ama tabi bir şey diyemediği bir görüştü. Aradan 100 Yıl Geçti bugün Ankara'nın yollarının Neden o kadar büyük arazi şeridi lazım olduğu ortada kimsenin en ufak bir itiraz olamaz Hatta artık yetmiyor. Aynı olay ence bu Kanal İstanbul projesi Mondros boğazlar mütarekesinin yapıldığı tarihlerde boğazlardan yıl içinde geçen gemi ortalama 3500 civarında imiş. Bugün boğazlardan geçen yıllık gemi kaç tane tahmin edebiliyor musunuz 60-65000 adet. Her yıl hiç yaşanmıyorsa en az 3 veya 4 tanker veya geminin yaşanan bir teknik arıza nedeniyle İstanbul kıyısında bir yalıya tarihi esere veya iskeleye çarptığını haberleri görüyoruz değil mi? Bu bugün için ortaya çıkan istatistikler, peki ilerleyen zaman içerisinde hep böyle mi kalacak? Elbette ki hayır. Bir kere ülkesini Seven milletini seven İstanbul'u seven bir insan ülkemiz tarihinde çok önemli bir yeri olan İstanbul'un boğazda yaşlanacak bir facia sonucu mahv olmasını kesinlikle istemez değil mi? Oluşan gemi trafiğinin ne kadar tehlikeli olduğu ortada ilk evvela bundan dolayı Kanal İstanbul projesini desteklemeli ve istemeli. Gerisi laf gerisi boş.. Ayrıca dün bir haber okudum sayın İstanbul belediye başkanımız özellikle memurlarına gay-eşcinsel ve lezbiyenler ile ilgili eğitim seminerlerini zorunlu kılmış bir yandan da Kıbrıs'ta meydana gelen İmam Hatiplerin kapatılması olayına karşı olan tepkiyi gereksiz görmeye başlamış. Ne diyeyim ben ilk bakışta dedim ki belki adamdır. Ama ne yapayım; huyun kurusun CHP!

Bunu şimdi gördüm böyle bir zihniyet olamaz ya pc mi açıp geliyorum yorum için telefondan uzun cümleler yazamıyorum kapatıyor forum sayfası kendini.

AKP ülkenin içine nıçtı batırdı, millet artık bir çuval patates ve soğana muhtaç duruma geldi, $,€ aldılar başlarını gidiyorlar ama hala yandaş için, koltuk için amaçlanan projeleri ülke yararına diye lanse eden angutlar var.

Kanal istanbulu gayler lezbiyenler mi yapiyormus. Konu ne ara oraya geldi anlamadim. Cok karisik..

Bu gidişle daha önce hafif tebessümle kendi deyimiyle söylediği “yaraanı” bize tamamiyle kullanacak. Ama yer mi bunu Anadolu çocuğu? Evet yer.

her yıl 5-10 tanker boğazdan geçerken yalıya çarpıyormuş...... derde bak...... zenginler beter olsunlar..... sanki kanaldan geçerken kayarak geçecek tankerler..... üstelik istanbul deprem bölgesi...... altı fay hatlarıyla dolu...... büyük deprem bekleniyor...... bir bölgeyi baştan aşağı yarmanın tektonik olaylara, canlı yaşamına, doğal çevreye sonucu ne olur düşünen var mı...... kamil abi...... ismin kaderin değil..... kendine güven ve inan nolur.......

Bişeyleri yazarken yorumlarken azıcıkta olsa araştırın lütfen partizan olmaktan çıkın gözünüzü açın ....

Öncelikle Kanal İstanbul her ne kadar KATAR lılara satılarak fayda sağlayacağı düşünülse de olay tamamen bir büyük proje. Bu proje bir Amerika projesi neden çünkü Rusya'ya hem uçak gemileri hem de savaş gemisi gönderebilmek için bu kanaldan geçiş gerekli detaya inersek amirallerinde karşı çıktığı ve bilir kişi olarak beyan ettikleri görüşlerde de vardı çünkü Montrö sözleşmesinde ;
Türkiye’nin boğazları gerçek anlamda elde etmesini sağladı. Uluslararası Boğazlar Komisyonu feshedilmişti, bundan böyle yetkiler Türkiye’deydi. Artık savaş gemilerinin boğazlardan geçişi ciddi protokollere bağlıydı. Savaş gemileri ancak gündüz geçebilecekti. Denizaltılar gündüz ve yüzeyden ilerlemek zorundaydı. 15 bin tonu aşan savaş gemileri Karadeniz’e giremeyecekti. Dahası Karadeniz’e girecek savaş gemilerinin toplamı kıyısı olmayan bir ülke için en fazla 30 bin ton olabilecekti. Savaş gemileri ancak 21 gün kalabilecekti. Türkiye savaşta değilse, savaştaki ülkelerin gemileri boğazlardan geçemeyecekti.
Amerika'nın Karadenize hakim olma düşüncesinin altyapısı hazırlanacak.

Hadi bunu geçelim Türkiye 'yi nasıl etkileyecek bu düşündünüz mü hiç ? Bu kanalın yapımı için sadece inşaat maliyeti 75 Milyar TL ve bunun büyük bir bölümü patlayıcı madde olacak nerdeyse proje kapsamında kanal yüzeyi kaplama alanı 2 milyon metrekare, yaklaşık 6 milyon metreküp kaya malzeme 12 ay sürecek patlatma ile kazılacak bu ne demek biliyor musunuz o beklenen büyük İstanbul depremini öne çekmek demek ?

Kanal İstanbul’un Möntro ile bir alakası yok.. Bilip bilmeden yazmayın.. Möntro sadece İstanbul boğazı ile alakalı değil Çanakkale’yi de kapsıyor..

Karşıyım yapılmasına,

Yalnız Kanal İstanbul deprem tetikler, möntro gider gibi şeyler yanlış..Cahilce şeyler

Son düzenleme:
Kanal İstanbul’un Möntro ile bir alakası yok.. Bilip bilmeden yazmayın.. Möntro sadece İstanbul boğazı ile alakalı değil Çanakkale’yi de kapsıyor..
Alakası yok öyle mi ? Çanakkale boğazı Karadenize mi açılıyor ? Ya siz nasıl bir cehaletin ürünüsünüz ?

Bu projeye ayrılacak bütçe ile 9 Marmaray projesi, 400 km uzunluğunda metro hattı yapılabilir veya 150 yataklı 1.650 tane hastane yapılabilir. Türkiye 'nin dış borcu 192 milyar dolardı en son şuan ne kadar bilmiyorum krizin içinde olan bir ülke hangi parayla bunu yapabilecek ?

Alakası yok öyle mi ? Çanakkale boğazı Karadenize mi açılıyor ? Ya siz nasıl bir cehaletin ürünüsünüz ?
Cehaletin değilde fazla bilginin ürünüyüm ashshshs madde madde yazayım :)

Möntro anlaşması yabancı savaş gemileri karadenize çıkamaz diyor, Bu kanal yapılsa bile Çanakkale Boğazı için halen Möntro hükümleri geçerli olduğu için yabancı savaş gemileri çıkamaz. Yani kanal yapılsa bile Karadenizde yine abd gemileri çıkamaz bu bir gerçek

Alakası yok yani sabah akşam halk tv ve sözcü dinlemek yerine her fikirden konuları yorumlarsanız bu gerçeği görürsünüz..

Kanal İstanbul depremi tetikler demek zaten tamamen cehalet.. Jeoloji biliminde biri bunu dese istifa et derler.. :) Deli saçması bir laf..

Bu bir rant projesi ve yapılmasına karşıyım, nokta. Bir şeye karşı olmak farklıdır, bir şeye karşı olduğun için o şey hakkında yalanlar uydurmak başka.. Gereksiz olduğunu düşünüyorum bunun amaç birilerinin cevini doldurmak yine ama bir şeye karşı olmak başkadır. Kanal İstanbul deprem tetikler demek bambaşka.. :)

Bunu demek zor mu ya? :)

Kanal İstanbul’un Möntro ile bir alakası yok nokta. O uluslar arası bir anlaşma.. Kanal yapılınca geçersiz olmaz uluslararası anlaşmaları ancak TBMM fes edebilir.

Nokta.

Bu projeye ayrılacak bütçe ile 9 Marmaray projesi, 400 km uzunluğunda metro hattı yapılabilir veya 150 yataklı 1.650 tane hastane yapılabilir. Türkiye 'nin dış borcu 192 milyar dolardı en son şuan ne kadar bilmiyorum krizin içinde olan bir ülke hangi parayla bunu yapabilecek ?
Bana soruyorsan yapılmamalı zaten gereksiz bir şey :)

Bu deprem oluşturur yalanını da İmamoğlu uydurmuştu Celal Şengör hatta canlı yayında bağlanıp iyi bozmuştu onu :)

Ultrazeki(!) İmamoğulcumuz her alanda tayyipi örnek almaya devam ediyor :)
Ben kimden yanayım peki? Namazını reklam eden hiçkimseden hiçbir şekilde yana değilim :) Nokta.

Amerika dağları aşıp, başkalarının ülkesinin ortasından Panama kanalını açmış, bir şey olmadı. Üstelik Panama kanalı deniz seviyesinin üstünde geçiyor. Biz Kanal açarsak kıyamet kopacakmış. Amerika'nın Karadeniz'e gemi sokmasına ihtiyacı yok. Füzelerinin menzili binlerce kilometreye ulaşıyor. İllâ isterse de Rusların Gürcistan kuşatmasında olduğu gibi de sokar.

Allaaan Gümüşhanelisi sanki İstanbul görmüş de hayatında, "ganal lazım yeğenim, yalılara gemi çarpıyor" diyor. Mal ya. He dayı gemi çarpar diye yapmak istiyorlar ganalı

Cehaletin değilde fazla bilginin ürünüyüm ashshshs madde madde yazayım :)
Bu konuda aşırı hassasım ve projeyi gördüm o nedenle bende yemez bu dediklerin ve ben altı boş asla konuşmam bunu o güzel cool kafana sok ;)
Möntro anlaşması yabancı savaş gemileri karadenize çıkamaz diyor, Bu kanal yapılsa bile Çanakkale Boğazı için halen Möntro hükümleri geçerli olduğu için yabancı savaş gemileri çıkamaz. Yani kanal yapılsa bile Karadenizde yine abd gemileri çıkamaz bu bir gerçek
Montrö Sözleşmesi boğazlar için geçerli KANAL için değil ve kanal yapılırsa ve açılırsa Amerika hem savaş gemilerini hem de uçak gemilerini Karadenize çıkarttğı zaman seni görmek isterim. Çünkü Rusya, Amerika için bir tehdit ve soğuk denizlere ulaşamayan Amerika gemilerini bu kanalla rahat bir şekilde parasını ödeyip sokacak.
Alakası yok yani sabah akşam halk tv ve sözcü dinlemek yerine her fikirden konuları yorumlarsanız bu gerçeği görürsünüz..
Ben ne halk tv ne de sözcü okuyan biriyim. CHP li de değilim devletimin çıkarlarını gözeten bir vatanseverim sadece partizan değilim.
Kanal İstanbul depremi tetikler demek zaten tamamen cehalet.. Jeoloji biliminde biri bunu dese istifa et derler.. :) Deli saçması bir laf..
Proje de 12 ay sürecek bir patlatmadan bahsediyoruz. Patlayıcı madde nedir neden yapılır biliyorsun değil mi yoksa severek sana onuda açıklarım ben mühendisim bana mesleğimi öğretme Cool bir haddini bil derim. Bu konu patlayıcı üreten firmalarla da görüşüldü bu olay eğer faaliyete geçerse bir firma değil Türkiyede ki 17 patlayıcı madde üreten fabrika 7/24 üretim yapmak zorunda kalacak ürün yetiştirmek için ? 6 milyon metreküp alanı 12 ay sürede patlatma yapacaksın tsunami dalgaları kanal hattına girecek ve fay hatları bundan etkilenmeyecek öyle mi ? Tebrik ederim seni.
Bu bir rant projesi ve yapılmasına karşıyım, nokta. Bir şeye karşı olmak farklıdır, bir şeye karşı olduğun için o şey hakkında yalanlar uydurmak başka.. Gereksiz olduğunu düşünüyorum bunun amaç birilerinin cevini doldurmak yine ama bir şeye karşı olmak başkadır. Kanal İstanbul deprem tetikler demek bambaşka.. :)
Rant projesi herkesin karşı çıkmasına rağmen peşkeş çekilenler için yapılacak ve ülkemizi mahvedecek bir proje.
- 1.1 milyar metreküp civarında harfiyat atığı çıkacak bu ne yapılacak ?
- Marmara denizi mikroplardan arınamayacak, denizlerin ekolojisi tamamen değişecek?
- 13400 hektar orman arazisi bu proje yüzünden tahrip olacak ?
- Sazlıdere barajı yok olacak ?

Bunu demek zor mu ya? :)
Kanal İstanbul’un Möntro ile bir alakası yok nokta. O uluslar arası bir anlaşma.. Kanal yapılınca geçersiz olmaz uluslararası anlaşmaları ancak TBMM fes edebilir.
Hala anlamadıysan daha da zorlamıcam o güzel coolluğunu yorma nokta.

Peki, Amerika destekliyor mu bu Projeyi? O konuda net bir bilgisi olan varmı?

Geri