Kanal İstanbul Projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

• Kullanıcı Dem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Güncel Politika
Konu sahibi son olarak 32 gün önce görüldü
Bu konuyu bize tartistirabilen adama helal olsun ne diyelim. Biz essek olduktan sonra semer vuran cok olur.

Artisi eksisi ABD’nin Karadeniz’de donanma bulundurma istegi, Araplara peskes cekilen araziler bir yana milyarlarca tl parayi butun ulkede sanayilesmeye harcamak varken bir kanal ugruna heba etmenin mantikli olabilecegini savunan insanlarla ayni ulkede yasiyoruz, kelimeler kiyafetsiz, cografya hakikatten kaderdir.

Kanalin cevresindeki tasinmazlarin kimler tarafindan alindiginin aciklanmasi ile birlikte, tapu bilgilerine erisime getirilen sinirlama her seyi ortaya koyuyor bence. Saklanmasi gereken bir sey yoksa neden sinirlama getiriliyor ya da aksi halde neden saklanmasi gerekilen isler yapiliyor?

Ha bir de bu kanalin cevresine iliskin yapilacak kamulastirmalara oyle bir duzenleme getirmislerki onu da bilahare yazarim.

Montrö'yü hiç okumadan yapılsın demek cehalettir.
İşin ekonomik boyutu bir yana çiftçi can çekişiyor fabrikalar birer birer kapanıp firmalar konkordato ilan ediyor. Böyle bir durumda kanal istanbul yapılsın demek başka bir cehalet.

Montrö savaş ve barış hali diye ikiye ayrılır ve tüm karadenizin güvenliğini sağlar. Olası bir kanal istanbul projesinde karadenize yığılacak savaş gemilerinin hesabını bile yapmamanız diğer bir cehalet.

Egosundan arınınca ortada hiçbir şeyi kalmayacak insanlar kalkıp bir de hadsizlik yapmasa bari! Arkadaşım seninle tartışmak istemediğimi daha önce belirttiğim halde bir de kalkıp başkasına yazdığım şeyi alıntı yapıyorsun lütfen biraz seviye ve lütfen biraz mesafe...

Egosundan arınınca ortada hiçbir şeyi kalmayacak insanlar kalkıp bir de hadsizlik yapmasa bari! Arkadaşım seninle tartışmak istemediğimi daha önce belirttiğim halde bir de kalkıp başkasına yazdığım şeyi alıntı yapıyorsun lütfen biraz seviye ve lütfen biraz mesafe...

Ben asla çok bilgili olduğumu söylemiyorum. Ancak sizin gibi insanlara kıyasla daha fazla bilgili olduğum doğrudur. Köşe yazısı kısmına bakarsan yazımı görebilirsin.

Orada ekolojik ve ekonomik yönünü yazmadım. Biraz araştırınca zaten yapılmasının anlamsız olduğunu göreceksin. Tabi partizan değilsen.

Katar İstanbul olmadı mı oranın adı?
Araplar reklamını bile yapıyor yani oranın.
Bir proje olacak, hem de büyük bir proje. Bir ülkenin parası ile yapılacak, bir millete yapılacak yatırımdan kesilecek bu para ve bu paranın kazancını civardaki arsa sahipleri yiyecek. Arsa sahiplerini zengin edecek başka proje de bulunur, böylesine gerek yok.

Bu kanalın doğru düzgün bir projesi de yok, gündemde sürekli farklı detaylar var. Ne yapacaklarını yapacak olanlar da bilmiyor, yapacaklarını biliyorlar sadece.

Hiçbir gemiye boğazdan değil de kanaldan geç diye bir dayatma yapılacak hukuk olduğunu sanmıyorum.

Bu kanal ile dengesi bozulacak çevrenin vereceği zararları da düşünmek lazım. İstanbul'a ihanet ettik diyen adamlar yapacak bu projeyi.

Üçüncü havaalanı gibi bu da verimsiz iş olacak. İnşaatçılar ve Araplar zengin olacak 80 milyonun parasıyla.

İşin askeri boyutunu da ABD hallediyordur.

Kesinlikle karşı olduğum bir proje. Destekleyen de iradesini satmış kişilerdir benim gözümde. Bu kadar netim!

Projeye karşıyım.. Yazık olacak.. Uzun uzadıya sebep yazmak mümkün tabi ama gereksiz..

Ben sade bir şekilde anlattım aslında .

Ben asla çok bilgili olduğumu söylemiyorum. Ancak sizin gibi insanlara kıyasla daha fazla bilgili olduğum doğrudur. Köşe yazısı kısmına bakarsan yazımı görebilirsin.

Orada ekolojik ve ekonomik yönünü yazmadım. Biraz araştırınca zaten yapılmasının anlamsız olduğunu göreceksin. Tabi partizan değilsen.

By Bilgili Bey bilginizin üzerinize bir beden büyük gelmemesi için biraz kişisel gelişim kitaplarına yönelmelisiniz. Mesela"Osho'nun insan olma yolculuğu"diye bir kitabını önereyim. Bu arada benim msjlarımı alıntı yapmamanızı söyledikçe devam ediyorsunuz.

Senelik 1 milyar Dolar için İstanbul delik deşik edilmez.

Akepenin geçtiğimiz günlerde ki yerli araba gazına gelen bir akepeli arkadaşımla şöyle bir diyalog yaşamıştık aramızda;
- Yerli merli değil ama hadi diyelim ki yüzde yüz yerli olsun bu araba, peki sana bana ne faydası olacak?
- Nası ne faydası olacak. Ülke ekonomisi güçlenecek. Haliyle bizim ceplerimize de yansıyacak.
- Tamam işte o ülke ekonomisi nasıl güçlenecek de bizim yaşam standartımız yükselecek onu anlat bana.
- Şey işte. Başka ülkeler bizden araba almaya başlayacaklar ayrıca bizde yabancıların arabasını almayacağız.
- Hadi ya! Yani dünya pazarını ele geçirmiş dünyanın en iyi arabalarını bizden daha iyi ve daha ucuza yapan ülkeleri bir anda alaşağı edip TEKNOLOJİMİZ VE SANAYİ ÜRETİMİMİZ YOKKEN DÜNYADA Kİ ÜLKELER BİZİ TERCİH EDECEKLER ÖYLE Mİ!!
- Ya niye olmasın?
- Tam bir sığırsın olm. Neyse iç çayını iç soğumasın.

Kanal muhabbetine gelince. BU KANAL PROJESİNİN MİLLETİN HAYRINA YAPILACAĞINI VE EKONOMİK DURUMUMUZU RAHATLATACAĞINA İNANANLARA ALLAH AKIL FİKİR VERSİN DİYORUM.

İmamoğlu’dan Erdoğan’a 4 sayfalık Kanal İstanbul mektubu

Bugünün benim için en kıymetli anı, kendilerine bu talebi yenilediğim 4 sayfalık mektubumu vermekti. 4 sayfalık mektubumu verdim. Gördüğüm kadarıyla sayın bakanların konuşması devam ederken sayın cumhurbaşkanının ilgisi benim mektubumdaydı, onu okuyordu.

İçerik şu;*son günlerde özellikle bakanların yalan yanlış ifadeleriyle, süreci manipüle etme çabalarını, sayın cumhurbaşkanına yanlış bilgiler aktardıklarını ve İstanbul’la ilgili kendilerine brifing vermek istediğimi ve kendileriyle buluşma arzumu dile getirdim. Ben 16 milyonun belediye başkanıyım ki sayın cumhurbaşkanı da bizim hemşerimiz.

Ben de bu ülkenin en büyük ve en değerli kentinin belediye başkanıyım. Dolayısıyla bu hakkımı talep ediyorum, sayın cumhurbaşkanına bunu yazılı olarak verdim. Vicdanıyla, adaletiyle kendilerinden bu daveti bekliyorum” diye konuştu.

Hiç bir zaman o kanal olmayacak. Amerikan savaş gemilerinin Karadeniz'e elini kolunu sallayarak geçmesi için anlaşmayı cakallıkla delme planiniza bu millet izin vermez

Yeni güzergah çok daha ve rahat olduğunda ben boğazdan geçme ısrarı olacağını sanmıyorum ancak mutlaka olacaktır elbette farkındayım. Yük gemilerinin tehlike arz ettiği gerekçesi ile boğazdan gecişi yasaklanabilir bence. Doğa ve tabi kaynakları koruma kanunu dayanak gösterilebilir çünkü İstanbul sadece bizim için dünya için önemli bir şehir ve boğaz.... Sizce?

Climax çok değişik bir açıdan ama doğru bir noktadan yaklaşmış tebrik ederim. Ancak; böyle bir tezgahın kurulması çok zor hatta imkansız...

Climax'ın at gözlüğünü bırakıp normal açılardan bakmasını tavsiye ederim.

Bu projenin ÇED kararının detaylı bir şekilde incelenip bu karara OLUMLU belgesi çıkaran Bakanlığı irdelemek gerekli bence.

1.Kanal İstanbul yapılsa bile sen para kazanamazsın.75 milyon doların çöpe gider.Ülkende dolar sabit değil bu bize 300 milyon dolara bile geçebilir yapımı.
2.Hiçbir kaptan 90 Metre genişliğinde yol varken 25 metrelik dar kanala girmez. Üstelik 25 metrelik dar kanal ücretli.
3.Boğazları kapatamazsın dolasıyla parada kazanamazsın.
4.Yıllar geçtikçe zaten boğaz trafiği azalıyor. Yıllara bakarak bu oran düşüyor.
5.Boğaz trafiğinde kaza oluyor diyorsunuz.En son kaza 1994 yılında oldu.

Çalıştay halkı bilgilendirmek için canlı yapıldı.Kanal İstanbul projesi mi destekliyorsunuz yoksa Akp projelerine kayıtsız şartsız he ha mı diyorsunuz kendinize bir onu sorun.

Esas olay
Kanal İstanbul projesi sadece rant ve savaş çıkartmak amacıyla açılmak isteniyor.Yani Abd Balistik füzelerini Karadeniz'e koyarsa Türkiye,Rusya,Azerbaycan,İran ve diğer Türk devletini tehdit edebilecek ve nefesini ensemizde hissettirecek.
Zaten Ortadoğu'nun doğal zenginliklerine göz koymuş.Trilyonlarca dolar kazanacağı yere 75 Milyar dolarlık yatırımı yapar ABD.
Bunu Akp yönetimi istemiyor ABD-İngiltere Yönetimi istiyor.Bunu kavrayın ilk başta.

Önceki yönetimlerde de geldi bu proje zararlı olduğunu görünce direkt engellediler.

1.Kanal İstanbul yapılsa bile sen para kazanamazsın.75 milyon doların çöpe gider.Ülkende dolar sabit değil bu bize 300 milyon dolara bile geçebilir yapımı.
2.Hiçbir kaptan 90 Metre genişliğinde yol varken 25 metrelik dar kanala girmez. Üstelik 25 metrelik dar kanal ücretli.
3.Boğazları kapatamazsın dolasıyla parada kazanamazsın.
4.Yıllar geçtikçe zaten boğaz trafiği azalıyor. Yıllara bakarak bu oran düşüyor.
5.Boğaz trafiğinde kaza oluyor diyorsunuz.En son kaza 1994 yılında oldu.

Çalıştay halkı bilgilendirmek için canlı yapıldı.Kanal İstanbul projesi mi destekliyorsunuz yoksa Akp projelerine kayıtsız şartsız he ha mı diyorsunuz kendinize bir onu sorun.

Esas olay
Kanal İstanbul projesi sadece rant ve savaş çıkartmak amacıyla açılmak isteniyor.Yani Abd Balistik füzelerini Karadeniz'e koyarsa Türkiye,Rusya,Azerbaycan,İran ve diğer Türk devletini tehdit edebilecek ve nefesini ensemizde hissettirecek.
Zaten Ortadoğu'nun doğal zenginliklerine göz koymuş.Trilyonlarca dolar kazanacağı yere 75 Milyar dolarlık yatırımı yapar ABD.
Bunu Akp yönetimi istemiyor ABD-İngiltere Yönetimi istiyor.Bunu kavrayın ilk başta.

Önceki yönetimlerde de geldi bu proje zararlı olduğunu görünce direkt engellediler.

Tamamen Katılıyorum..

Geri