Kafa olarak yobaz olan insanin entellektüel takilmasi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Bilim insanı tavrına şayet inançlarını yansıtmadan objektif davranabiliyorsa ne âlâ ancak pek mümkün olmadığı da bir gerçek ve bu sebeple bilim insanları olsun mühendisler olsun genelde ya agnostik ya da ateist bir duruş sergilerler hatta deist bile olmak istemezler.
Adamın biri bana ne dedi biliyor musun. "Maymundan geldiğini düşünecek kadar cahil bir insanla uğraşamam" :D

Entelektüeldir o.
Yaşam tarzını sevmiyorsunuz diye hazımsızlık yapıp bok atmaya gerek yok.
Okuyun siz de o kivama gelin . Bı insan ya yobazdir ya da enteldir iki eksen arasında nasıl geziyor onu da anlamadim. Trolldur o muhtemelen.
Bir benzer örneği de çağdaş homo sapiens spor yapar mı, alayı şekilci sukulcu diye bok atan göbusunu kasiyip kıç büyüten abilerimiz, ablalarimiz.
Yapabileceğiniz, hatta çok daha iyi yerlere gelebileceğiniz konular için komplekse girmeye gerek yok.

anlatı odur ki; bir duruşma da, bir bildiride geçen 'hurafe' kelimesi için ifadesi alınan eğitim-sen'li öğretmene bir savcı sormuştu: "hurafe kelimesiyle neyi kastetmiştiniz?" o da "küçük çocuklara cinlerin, perilerin anlatılması" diye cevap vermişti. bunun üzerine savcı da sorgusunu “kuran’da cin suresi var, kuran’a inanmıyor musun?” diye sürdürünce öğretmenin avukatı bu soruya tepki göstermişti. buna savcının höykürmesi şöyleydi: "ben neyi soracağımı bilirim. yüzde 99’u müslüman olan bir ülkede bu soruyu sorarım!"

dine bu kadar yüklenmeyin diyen yumuşak yürekli dostlarım bağışlasınlar beni ama, yüzde 99'unun kahır ekseriyetini bu gibilerin oluşturduğu bir ülkede, böyle bir hükümete böyle bir savcı deyip geçmek de mümkün elbette, ama iş başka yerlere evriliyor; dindar ve kindar gençlik büyüyor ve önemli makamları işgal etmeye başlıyor. birkaç yıl sonra belki de, 'iyi saatte olsunlar'dan korkan doktor, savcı, hakim, öğretmen ülkesi olacak bütün buralar.

düşünsene yobazsın çirkinsin
anca yazip cizion ama entelektüel takilion falan
ıyk

Bir sürü buluşu olan papaz ve islam alımı var 2 cild hayatını yaptıklarını anlatan kitap kitapligimda. Bilimi geliştiren hep din sahi bi mensubu olan kişiler

Sindi ali kuşçu farabi ibni sina akşemseddin bunlar deist mi ateist mi? Bir sürü papaz kilise de görevli bilim adamı hristiyan var . Buluşları var_

Son düzenleme:
Gogul amcaya yazın bakalım _ bu bilim adamları kimdir ne buluşları vardır _ dini nedir ne zaman yaşamıştır 20220221_090045-1.jpg20220221_090102-1.jpg

Pomak haklı, İslam'ın Altın Çağı denilen dönemde ( 8. yüzyıl - 15. yüzyıl ) birçok alanda önemli buluşlara, çalışmalara imza atan dindar bilim insanları vardır. Hatta bugün adını ezbere bildiğimiz dünyaca ünlü bilim insanları da dindar bilim insanlarının çalışmalarını referans alarak yeni buluşlara imza atmıştır. Yani Ebu Musa Cabir bin Hayyan isimli bir adam Tıpta, Astronomide, Coğrafyada, Fizikte, Fende öyle icatlara, çalışmalara imza atar ki belki sen kendi isminden utanırsın..

Ben körü körüne cehalete çok sinirleniyorum.
Herhangi bir inanca sahip olmayan biri olarak dini ve kişileri ayrı değerlendirmek gerektiğini her zaman önemsiyorum. Aksi halde yanılgıya düşeceğimi biliyorum ama dinlere inanmayan ve neden inanmadığını dahi bilemeyecek kadar cahil olan tipler, din ve kişileri aynı potada eritmeye çalışarak komik duruma düşüyorlar.
Yapmayın bunu.

• Beğen
Tepkiler: ne
15.yy da yaşamıyoruz gençler sakin olun.
bu saydığınız insanlar dini referans alarak buluş yapmadı. inançları odak noktamız değil.

15.yy da yaşamıyoruz gençler sakin olun.
bu saydığınız insanlar dini referans alarak buluş yapmadı. inançları odak noktamız değil.
Yazdıklarımdan bunu mu anladın?
Bir adamı ismiyle eleştirecek kadar cehalet kokan mesajlarından sonra ayrıca belirtmek istedim. Tabii şu var, günümüzde yozlaşmış bir din anlayışı var, buna katılıyorum ama yok adına bakılırsa şu olur, yok adına bakılırsa bu olur gibi saçma sapan argüman üretirsen 8. yüzyıla kadar da gidilir 15. yüzyıla kadar da gelinir. Ve bak şu şu adlı kimseler neler yapmış ey cahil diye dikkatin çekilir Psinoza.

• Beğen
Tepkiler: ne
Pomak abim den iyi bilemezsiniz ben katılıyorum ona. Hep haklı çünkü

Yazdıklarımdan bunu mu anladın?
Bir adamı ismiyle eleştirecek kadar cehalet kokan mesajlarından sonra ayrıca belirtmek istedim. Tabii şu var, günümüzde yozlaşmış bir din anlayışı var, buna katılıyorum ama yok adına bakılırsa şu olur, yok adına bakılırsa bu olur gibi saçma sapan argüman üretirsen 8. yüzyıla kadar da gidilir 15. yüzyıla kadar da gelinir. Ve bak şu şu adlı kimseler neler yapmış ey cahil diye dikkatin çekilir Psinoza.

off black geç şunları ya. yukarıda isme takılmışım. abdulkadir geylani hazretleri en son hizmetçisinin canını aldı diye azraili pataklıyordu. adam doktor olmuş, neymiş temmeyümün elleri temizlediğini kanıtlamış. al sana tübitaklık proje, günümüz din onkolojisinin bilimle harmanı. bu cografyanın din adamlarının ve dolayısıyla dindarlarının sözüne ve tefsirlerine en güvendiği müfessir imam gazali. işte bu müridin "bir hastaneye girip de hayat kurtaran ilacın, bizim payımız olmadan yapıldığını gördükçe kendime güvenim feci şekilde sarsılıyor" diyen zevatın akıl hocasıdır, çünkü onlar gazali'nin "bilimle uğraşmak, ömrü boş yere harcamaktır" sözlerinin takipçileri.

yahu gazali mana zararlı diye bütün felsefeye itiraz eden bir sünni teolog olarak 'tehafutul felâsife' (filozofların tahribatı) adlı felsefe-mantık karşıtı kitabı yazmış; bütün zorunlu dogrulukların kuran'da bulunduğu iddiasıyla vahiyden bağımsız düşüncenin gerekli olmadığını savunmuştur. bugün onun izinden gidenlerin, akademisyenlere, bilime, bilim insanına, aydınlığa yönelik husumetlerinin kaynağını başka yerde aramamak gerek.

vaktinde insanlığa faydası olmuş dindar mucitleri, matematikcileri, feylesofları inkar etmiyorum ki. dediğim gibi inancı baz alarak ortaya koydukları bir şey yok. madem inançsızsın iman gücüne de inanmadığını var sayarsak sorun ne? hayır ben yine cahil olayım ama aksini savunuyorsan dinine dön derim heart.
biliminsanları şuan cern ve nasa da cirit atıyor... ellerinde incil, zebur ve ya kuran olduğunu sanmıyorum.

off black geç şunları ya. yukarıda isme takılmışım. abdulkadir geylani hazretleri en son hizmetçisinin canını aldı diye azraili pataklıyordu. adam doktor olmuş, neymiş temmeyümün elleri temizlediğini kanıtlamış. al sana tübitaklık proje, günümüz din onkolojisinin bilimle harmanı. bu cografyanın din adamlarının ve dolayısıyla dindarlarının sözüne ve tefsirlerine en güvendiği müfessir imam gazali. işte bu müridin "bir hastaneye girip de hayat kurtaran ilacın, bizim payımız olmadan yapıldığını gördükçe kendime güvenim feci şekilde sarsılıyor" diyen zevatın akıl hocasıdır, çünkü onlar gazali'nin "bilimle uğraşmak, ömrü boş yere harcamaktır" sözlerinin takipçileri.

yahu gazali mana zararlı diye bütün felsefeye itiraz eden bir sünni teolog olarak 'tehafutul felâsife' (filozofların tahribatı) adlı felsefe-mantık karşıtı kitabı yazmış; bütün zorunlu dogrulukların kuran'da bulunduğu iddiasıyla vahiyden bağımsız düşüncenin gerekli olmadığını savunmuştur. bugün onun izinden gidenlerin, akademisyenlere, bilime, bilim insanına, aydınlığa yönelik husumetlerinin kaynağını başka yerde aramamak gerek.

vaktinde insanlığa faydası olmuş dindar mucitleri, matematikcileri, feylesofları inkar etmiyorum ki. dediğim gibi inancı baz alarak ortaya koydukları bir şey yok. madem inançsızsın iman gücüne de inanmadığını var sayarsak sorun ne? hayır ben yine cahil olayım ama aksini savunuyorsan dinine dön derim heart.
biliminsanları şuan cern ve nasa da cirit atıyor... ellerinde incil, zebur ve ya kuran olduğunu sanmıyorum.
Psinozacığım, Kur'an'ı , incil'i, Tevrat'ı vb. referans alıp almadıklarını bilemezsin. Bu kitaplar her şeyden önce tarihi kitaplar ve içeriğindeki birçok şey değerli. İnsanlar geçmişi referans alarak geleceğe yeni şeyler bırakır. Bir fikri, buluşu geliştirebilmek için geçmişine bakmak lazım. Her şeyden ziyade 8. yy.'daki Arap'ın okuduğu Kur'an'dan çıkaracağı anlam çok farklı olabilir, günümüzdeki Arap'ın çıkaracağı anlam çok farklı olabilir. Çünkü dil insanla beraber evrilir ve değişir.
Bugün din olgusunun yozlaştırıldığına zaten katılıyorum ama dinleri ve dindarları hafife alarak lakayt davranmak geçmişe saygısızlık olur, bunu anlatmaya çalışıyorum.

Geri