off black geç şunları ya. yukarıda isme takılmışım. abdulkadir geylani hazretleri en son hizmetçisinin canını aldı diye azraili pataklıyordu. adam doktor olmuş, neymiş temmeyümün elleri temizlediğini kanıtlamış. al sana tübitaklık proje, günümüz din onkolojisinin bilimle harmanı. bu cografyanın din adamlarının ve dolayısıyla dindarlarının sözüne ve tefsirlerine en güvendiği müfessir imam gazali. işte bu müridin "bir hastaneye girip de hayat kurtaran ilacın, bizim payımız olmadan yapıldığını gördükçe kendime güvenim feci şekilde sarsılıyor" diyen zevatın akıl hocasıdır, çünkü onlar gazali'nin "bilimle uğraşmak, ömrü boş yere harcamaktır" sözlerinin takipçileri.
yahu gazali mana zararlı diye bütün felsefeye itiraz eden bir sünni teolog olarak 'tehafutul felâsife' (filozofların tahribatı) adlı felsefe-mantık karşıtı kitabı yazmış; bütün zorunlu dogrulukların kuran'da bulunduğu iddiasıyla vahiyden bağımsız düşüncenin gerekli olmadığını savunmuştur. bugün onun izinden gidenlerin, akademisyenlere, bilime, bilim insanına, aydınlığa yönelik husumetlerinin kaynağını başka yerde aramamak gerek.
vaktinde insanlığa faydası olmuş dindar mucitleri, matematikcileri, feylesofları inkar etmiyorum ki. dediğim gibi inancı baz alarak ortaya koydukları bir şey yok. madem inançsızsın iman gücüne de inanmadığını var sayarsak sorun ne? hayır ben yine cahil olayım ama aksini savunuyorsan dinine dön derim heart.
biliminsanları şuan cern ve nasa da cirit atıyor... ellerinde incil, zebur ve ya kuran olduğunu sanmıyorum.