Kafa olarak yobaz olan insanin entellektüel takilmasi

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Alavarez sarap icen mi?

Bir gün balkonda, Anneleri ile birlikte iki genç kız ile beraber tatile çıkmış bir herif, peygamberimizin hayatından hikâyeler anlatıyordu. Duydukça şaşırdım. Ama bayanlar onun sohbetine hayran oluyordu. Bilmiyorlardı ki, o nedenle inanmak zorunda kalıyorlar (adamın çok bilmiş tavırlarına):)

İnsanların partisi, inancı, görünüşü vb değişebilir.
Entelektüel aydın kimliktir aslında. Ama neyin aydını? Ruhun aydını olsun.
Benim için hiçbir şeye ait olmadan, taraf tutmadan evrensel insan hakları doğrultusunda eylemde bulunabilirlik.
Yani öyle davranacak ki egosu, zayıflıkları, okudukları ya da okumadıkları, şovları, menfaati söz konusu olmadan birey olabilme başarısı.
BİREY.
Akıntıya kürek çekebilmek ve ona buna şuna göre yüzlerce yüzü olmaması.
Hayat işte burada ruhu devreye sokar. Sen ne ile insansın?
Hayat mecrasında öyle insanlar tanıdım ki artık sadece ruhuna bakıp onu görmeye çalışıyorum, saklandığı kimliklerin ötesinde yüreği ne?
Niyet, ille de niyet anlatıcı.
Niyeti iyi bir insanın okumuşluğu okumamışlığı, inancı ya da Tanrı tanımazlığı, fakirliği ya da zenginliği, başkalarınca seviliyor oluşu ya da dışlanması, çevresindeki akrabaları ya da kimsesizliği, kariyeri ya da işi hiç önemli değil.
İnsanı temsil etsin yeter.

O da bişey mi. Adam tanrıya inanıyor ama kendine bilimadamı diyo. İçimizdeki Taliban bile daha mert. Hiç olmazsa bilim demiyor. Kıçlarindan ilim diye bi kelime bulmuşlar onun üzerinden hurafe yayıyorlar hahahah

Ben entelektüelim ama söylemlerim YOBAZ ? :s Allah başka dert vermesin.

Kavram karmasasi akidisim.
Ögren de gel.

böyle konuları
sevişirken konuşmak lazım

O da bişey mi. Adam tanrıya inanıyor ama kendine bilimadamı diyo. İçimizdeki Taliban bile daha mert. Hiç olmazsa bilim demiyor. Kıçlarindan ilim diye bi kelime bulmuşlar onun üzerinden hurafe yayıyorlar hahahah
Bilim insanı tavrına şayet inançlarını yansıtmadan objektif davranabiliyorsa ne âlâ ancak pek mümkün olmadığı da bir gerçek ve bu sebeple bilim insanları olsun mühendisler olsun genelde ya agnostik ya da ateist bir duruş sergilerler hatta deist bile olmak istemezler.

Geri