Kadir Şeker'in tahliye edilmesine yapılan itirazları nasıl değerlendiriyorsunuz?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Olacak olan olur arkadaşlar.
Kadın döven bir adam görmüş kadir, ayırmaya çalışmış. Olması gereken bu.
Artık kavga iki erkek arasında. Bu esnada bıçak da çıkar silah da. Arada itişme küfürleşme yumruklaşma olmuştur. Bi noktadan sonra kırk yıllık suçlu değilsen kalbine vurmayayım da götünü keseyim demezsin.

Yani olayı iki erkek kavgası ve bu esnada silahla adam öldürme tabanına indirebiliriz.

Bıçak taşıması veya kalbe nafiz saldırı kadiri manyak yapmaz. Kaldı ki ölen adam da sabıkalarina bakarsak belaya yatkinmış.

10 sene veririm.
3 sene yatarı var.
Bir yılını covide yedirir. İki sene yatırır çıkarırım.

Bakmayın bana ben hukuk adamı değilim. Keşke Amerika'daki gibi mahkemede jüri falan olsa.
Olayı ilk duyduğumda da söylemiştim ve kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum hatta yorumumda da yazdım ve ne yazık ki iyi bir şey yapmak isterken, kötü bir olaya sebep olup can aldı.

Bireysel silahlanmanın risklerine vurgu yapmak istediğim için bıçağı özellikle dile getirdim yoksa kötü biri olduğu için bıçak taşıyor demek istemedim. Kendisi de bıçağı taşıma amacının "gece geç vakitte evine giderken korunma amaçlı" olduğunu iddia etmişti.

Bıçak taşımıyor olsaydı can almak durumunda da kalmazdı ya da omuzuna falan saplayabilirdi. Bilinçli yapmamış olsa bile sonuçta kalbin yeri az çok bellidir ve öldürücü darbeler nereye vurulur herkes az çok bilir.
Ya ne anlatıyorsun sen bu arbede senin yazdığın gibi sakin kalinmiyor, hayatında hiç kavga ettin mi yok

Ha bir de sosyal medya kararı etkiledi diyorsunuz ya. Bence zaten etkilemeli. Kamu vicdanı diye bişey var.
Var elbette ancak sosyal medyadaki trolller de dikkate alınırsa bazılarının iyi bir amaca hizmet ettiği söylenemez.

Yine herkesin totosundan salladığını görüyoruz. 10 yıl 10 ay ceza almış adam. İnfaz kanununa göre kapalıda yatarı zaten 5 sene. 2.5 senedir de cezaevinde arkadaş. Cezası onanana kadar tahliye edilmiştir. Lakin cezası onanırsa 2.5 sene daha yatacaktır, ancak yine bozulursa fazladan yattığı travmadan başka bir işe yaramaz ki hak ihlalidir. Bu olayda "bana göre" diye bir yorum olamaz bence.​
Avukatlar senin kadar bilgili değil anlaşılan yoksa davaya itiraz etmezlerdi. Ressam olarak kendini aşmışsın.

Evladını kaybeden bir anne açısında da olaya bakmaya çalışıyoruz.

Avukatlar senin kadar bilgili değil anlaşılan yoksa davaya itiraz etmezlerdi. Ressam olarak kendini aşmışsın.

Evladını kaybeden bir anne açısında da olaya bakmaya çalışıyoruz.
Ya öyle baksan idama karşı olmazdin

Ya ne anlatıyorsun sen bu arbede senin yazdığın gibi sakin kalinmiyor, hayatında hiç kavga ettin mi yok
Herkes kendi adaletini verecekse mahkemeleri kapatıp silahlanalım o zaman...

Sevdiği eşi / sevgilisi ile kavga eden bir kadın da olabilirdi ve şiddete başka bir şiddet ile karşılık vermeden de sorun aşılabilirdi. Bıçak olunca işler değişti, bu kısmı neden anlamak istemiyorsun?

Herkes kendi adaletini verecekse mahkemeleri kapatıp silahlanalım o zaman...

Sevdiği eşi / sevgilisi ile kavga eden bir kadın da olabilirdi ve şiddete başka bir şiddet ile karşılık vermeden de sorun aşılabilirdi. Bıçak olunca işler değişti, bu kısmı neden anlamak istemiyorsun?
Ya lefty böyle bir olayla karşılaşırsan git tatlı dilini kullan ne kadar etkili oluyor bakalım

@ibadeath,

İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkıp da insanların birbirini öldürmesini desteklemek hiç doğru değil. Çözüm mü arıyorsun gerçekten? O zaman çakı, bıçak ya da silah taşımak çözüm değil.

@ibadeath,

İstanbul Sözleşmesi'ne karşı çıkıp da insanların birbirini öldürmesini desteklemek hiç doğru değil. Çözüm mü arıyorsun gerçekten? O zaman çakı, bıçak ya da silah taşımak çözüm değil.

Kemal verdiği hangi sözü tutmuş bol keseden sallıyorlar işte yiyen inanan kesim var

İba her cephede savaşıyor:)
Ama garibim tek kaldı, mübarek sanki Donkişot.
Diğer Tayyibciler kendilerini geri çekti veya pusuda bekliyorlar ama Iba hep dik durdu, davaya ( siyasal islamcılığa) sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor.

Ama garibim tek kaldı, mübarek sanki Donkişot.
Diğer Tayyibciler kendilerini geri çekti veya pusuda bekliyorlar ama Iba hep dik durdu, davaya ( siyasal islamcılığa) sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor.
Maç izliyorum şimdi. Sonra ilgilenirim kendisiyle :)

Geri